Overgangsvinduet så langt: Terningkast 3?

Takk for nå, Osame

Her følger litt fotballfaglig ukvalifisert synsing om overgangene våre hittil.

Osame Sahraoui følger i fotsporene til Thomas Holm, Christian Grindheim og Chiddy Ejuke og flytter til Friesland. Overgangssummen til SC Heerenveen skal ligge på rundt 20 mill hvis vi skal tro ryktene. Og sikkert en del videresalg.

Er dette nok når de betaler 30 mill for Karlsbakk fra Viking, og en fyr som har spilt OBOS for Stabæk går for det samme? Det synes ikke jeg. Men så er det et par ting som trekker ned for Osame. Han var brennheit i sommer, og da lå det vel et bud fra Galatasaray på bordet som var høyere. Det ble ikke noe av. Osame skulle herje ut høstsesongen og gå i vintervinduet, var vel planen. Også ble han kvestet av nedrykksgjengen i Kristiansund, gikk skada nesten hele høsten, og da var plutselig ikke interessen enorm lenger.

Personlig mener jeg også det henger et lite spørsmålstegn over Osame mtp på underlag. Han spiller sjelden gode kamper på naturgress, men så hører det vel med til historien at mange av bortekampene på naturgress er vanskelige. Jeg aner ikke om det har noe å si, men det er klart at når alle vet at spilleren vil vekk og han har et halvt år igjen av kontrakta OG han var skadet i høstsesongen – da blir prisen lavere.

Så er det selvsagt mange som mener vi burde solgt til Galatasaray i sommer, da Vålerenga var i kanonform. Kan lett se for meg at kritikken hadde hagla mot de på Valle om det skjedde. Nå er kritikken at prisen er for lav. Uansett, Osame har reist. Osame vil alltid være velkommen i Vålerenga. Vi sees igjen!

Odin Thiago Holm var aktuell for FC København, som skal ha tilbudt i overkant av 20 mill DKK for han, tilsvarende ca 30 mill norske. Pluss sikkert videresalg. Alt for lite for en spiller det er opplest og vedtatt skal koste 50+ selvsagt. Men hvorfor skal han det egentlig?

Odin har fortsatt ikke spilt en hel sesong på toppnivå. Han er briljant på sitt beste, men har mye å gå på fysisk i rollen han spiller i Vålerenga mener jeg. Nå er ikke jeg fotballtrener, men jeg mener Odin ser ut som en tier eller en offensiv midtbanespiller av typen som kan ligge på topp i en diamant, hvor han kan være krativ. Han har et enormt blikk for spillet, klasse pasningsfot og kan skyte. Defensivt er det ikke like topp. Problemet er at vi ikke spiller slik i Fagermos 4-3-3.

Spørsmålet er da om ikke, dersom vi hadde fått bra videresalgsavtaler, burde latt han gå til FCK som kanskje kan bruke han i en posisjon han kan blomstre, samtidig som de sikkert har et medisinsk apparat i høy europeisk klasse. Det er også verdt å merke seg hva Odin selv sier til Eurosport:

– Motivasjonen bak en overgang var primært bytte av underlag. Kneet som jeg har operert takler gress mye bedre enn kunstgress.

Dette skremmer meg litt, og nok en gang er det spørsmål om underlaget. Burde vi latt han gå slik at FCK kan utvikle han videre og selge han for godt over 100 mill om et par år? Vi aner ingenting om hvordan forhandlingene gikk, så det er umulig å svare på. Men jeg tror faktisk vi kunne tjent på å la han gå til en klubb som passer han bedre.

Amor Layouni streiker. Det kom et bud på Amor fra Henning Bergs Pafos FC som ble avslått, og da skal han ha dratt rett til Sverige og nekta å trene. Veldig merkelig tidspunkt for en spiller å streike på. Overgangsvinduet er nå stengt, så det blir ingen overgang. Det er to måneder til seriestart. Streik er ofte et pressmiddel hvis man nekter å spille for eks. Nå er det egentlig bare penger spart på en flybillett mindre til Marbella. Jeg vet ikke hva slags rådgiver Amor har, men hvis agenten er enig i at dette er lurt så lykke til.

Tobias Christensen ble tidligere i vinduet solgt til MOL Fehervar, tidligere kjent som Videoton FC. Jeg ble aldri helt klok på Tobias. En spiller som åpenbart har mye fotball i seg, men det var sjelden han egentlig fikk det ut. Det var noe uforløst over han, noe det visstnok også var i Molde. Glimtvis briljant og herlig smådirty og provoserende. Har ikke mye vondt å si om gutten, ønsker han lykke til videre i karrieren.

Henrik Udahl gikk som kjent til HamKam. Dette betyr selvsagt at han kommer til å score mot oss 16 mai, og i alle kamper vi møter Kamma heretter. Henrik ble en kulthelt på grunn av høy innsats og en evne til å score på rein skjær vilje. Mange ble skuffet når han dro, det ble forsåvidt jeg også, men hvis vi er ærlige så var han vel aldri god nok til å bli en startende spiss. Faktisk synes jeg ofte han var bedre som innhopper enn når han startet. Henrik er Vålerenggutt, og vi ønsker lykke til videre.

Noen spillere har også kommet inn:

Omar Bully Drammeh har vel alle forutsetninger for å bli en kulthelt etter overgangen fra Grorud. I følge Fagermo har han lagt igjen før han har fysikken som kreves i Eliteserien, dog. Det var litt småskuffende å høre, men vi får satse på at han ligger i hardtrening. Det sies at han kan spille både indreløper og ving.

Aaron Kiil Olsen et litt late bloomer-stoppertalent fra KFUM. Interessant type som virker veldig voksen. Sies at han er svært rask og har veldig god fysikk. Hadde visstnok interesse fra både Skandinavia og Europa, men valgte Vålerenga. Sånt liker vi jo å høre, selv om vi da antar at det ikke var Bayern Munchen som ringte. Men allikevel, dette er sånne overganger jeg liker. Lokalt, billig, lav risiko og høy oppside!

Mohamed Ofkir har vært i Vålerenga før, men jeg må innrømme at jeg trodde han var eldre. Det har kanskje noe med at når han spilte i Lillestrøm trodde jeg han var typ 24 allerede da! Han har vært en liten tur i Belgia før han har vært i Sarp og to ganger Sandefjord. Nå er han der han hører hjemme, og skal vi dømme fra første treningskampen vil han være en solid forsterkning. Også en overgang jeg liker.

Jacob Storevik gikk til Rosenborg når han var ung, men måtte til Sandefjord for å slå igjennom. Jeg liker det jeg har sett av han så langt, her har vi en fyr som kan pushe Sjøeng og steppe opp når det trengs. Bra signering det også.

Når dette er sagt så må vi nok ha inn både en spiss og en midtstopper. Det er også litt av grunnen til at jeg tenkte det ville vært lurt å selge Odin nå – men avtalen fra FCK var antagelig da ikke riktig. Overgangsvinduet i Europa er nå stengt, noe som gjør at vi har to måneder på å evt plukke opp spillere som ikke fikk flytten de ønsket seg til større ligaer. Sånn er det når man er langt nede på rangstigen. Jeg tenker jeg ruller en terningkast 3+ så langt. Jeg liker signeringene vi har gjort, selv om de ikke er blockbustere. Men de er vel neppe ferdige nede på Valle enda?

Èn kommentar på “Overgangsvinduet så langt: Terningkast 3?

  • 2. februar 2023 i 14:44
    Permalink

    Udahl trengte spilletid og det var riktig av han å gå! Heller ikke trenerteamet’s favoritt slik jeg fikk inntrykk av🤔 At vi sikkert fikk for lite Cash for han får så være. Tobias blir nok en bra spiller når han får mer tillit(og selvtillit), led nok MYE av at han ble mye brukt som “Potet” og aldri fikk sin faste Plass på “Laget”. Iom at kontrakten varte ut 2024 kunne vi hatt is i magen og ventet med salg til neste vindu siden han høyst sannsynlig blir en sentral brikke i 🇧🇻’s U21 -lag i EM-sluttspillet i juni. 10 mill for lite som for Osame uavhengig av kontraktene’s lengder! Osame er neppe klar til å rule selv i Eredivisie, han er(var) en av våre talenter med minst modenhet i spillet sitt, f.eks når man hver gang V. backen kommer rundt på overlapp som nesten er umulig å stoppe, dro han seg inn i banen for å enten å skyte eller småspille som jo er akkurat D motstanderen ønsker da det er der de har flest spillere som kan vinne ballen! Så sluttproduktet Osame har en vei å gå og derfor synes jeg Odin, Dicko Eng, Sjøeng, Storm, H. Kjeldsen, Emilsen, Riisnæs og Jones var minst like viktige å beholde🤔 Jatta har en LANG Vei å gå vedr å ta riktige avgjørelser i spillet sitt og er slik jeg ser det ikke ett alternativ som spiss, han trenger 2. div kamper på å utvikle dette! Så er helt enig i at vi trenger Spiss og midtstopper for å kunne kjempe om en Topp 4 plassering og Europa som jo må være første delmål på veien til å bli ett stabilt Topplag i Eliteserien 😀💙⚽️🏅🍻

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *