Ett eventyr over, et nytt begynner – Hvordan skal det gå?

Foto: vif1913.com

Det ble ut med magaplask i semifinalene. Nå er det duket for nye ydmykelser – eller blir det et eventyr med lykkelig slutt for en gangs skyld?

Og vipps, så var hockeysesongen ute. Etter å ha slått ut et svakt Frisk 4-0 i kvartfinalene, ender det med 2-4 i kamper for Storhamar. 

Det er lett å få følelsen av at hjemmebanefordelen i semifinalene ble rota bort i serien, men der jaget vi egentlig bakfra hele veien. Og hjemmebanefordelen hjalp oss uansett ikke, da de to siste semifinalene endte i kollaps. I siste hjemmekamp så dreit de seg regelrett ut med dårlig disiplin. Flere av de etablerte spillerne endte med å ikke levere, og noen av de var skadet. Nå har Andersson kun en sesong bak seg, så han må få tid. Men nå blir evalueringa knallhard. Bøtta SKAL hjem til Jordal.

I mellomtida kan det også være verdt å minne folk på en ting: Det er lov å være skuffa og det er lov å være sur og sint. Det er også lov å ventilere på diverse fora. Men folk må ha en grense. Hvis du seriøst tror at å slenge meldinger til spillere på DM og i offentlige kommentarfelter osv hjelper spillerne å prestere, så må du få sjekka huet ditt. Det eneste du gjør er å sette klubben i dårlig lys. Les mer om det her (Klanen.no)

Klart for nye ydmykelser?

Seriestart er rett rundt hjørnet, med generalprøve mot Jerv på mandag. Det er en stund siden siste treningskamp, da Vålerenga plutselig fant ut at de ikke kunne stille lag borte mot Häcken grunnet landslagspause og mange spillere borte – og da røyk turen mange hadde gledet seg til. Merkelig opplegg for å si det mildt.

Jeg har sjelden vært mindre optimist før en sesong enn nå. Og det svirrer mange kjipe rykter rundt klubben om dagen. Jeg skal ikke gjenta alt her, da vi ikke vet hva som er sant og ikke. Men generelt går det på dårlig arbeidsmiljø i administrasjonen, og en trener som har mista garderoben pga slitasje.

Det så vi tegn til allerede i fjor, men da klarte de å snu det sammen før vi ble avkledd av topplaga på høsten. Nå får vi vente og se hvordan seriestarten går, men med Brann (B), Bøfla (H) og Rosenborg (B) i serierunde 3, 4 og 5 skal gutta over et minefelt etter Aalesund borte og Sarpsborg hjemme. Etter de første fem kampene så får vi se hvor vi står. 

Uansett rykter eller ikke, så ønsker jeg at Vålerenga skal være en god arbeidsplass med bra arbeidsmiljø. Vi skal være et fint sted å være, og ikke minst tror jeg at bra arbeidsmiljø er en suksessfaktor over tid – både i administrasjon og sport. 

I fjor ble det sagt at en av problemene er at vi har for mange unge spillere, og for få ledere. Derfor skulle sentrallinja styrkes, og ledertyper inn. I stedet har vi fått inn flere unge spillere, nesten bare kanter, og ingen åpenbare ledertyper. Strandberg viste misnøye med spillerstallen og løfter han var gitt allerede på Madeira, så jeg lurer jo litt på hva han tenker nå. 

Bare så det er sagt: Jeg digger talentfulle unggutter. Jeg synes det er gøy å se de lykkes, og følge karrieren deres videre. Men da må vi akseptere å være en klubb som produserer og selger kanskje ikke bare til utlandet, men til topplaga i norge. Å være et topplag over tid er ikke mulig slik det ser ut nå tror jeg. Da må du basere deg på full klaff med unggutter som slår til og leverer samtidig som de erfarne holder seg skadefrie – hver sesong. Kan vi ikke leie ut noen da? Fagermo liker ikke sånt fordi man mister kontrollen over spillerens utvikling, men vi har flere OBOS-klubber et bra steinkast fra Valle. Det må da være mulig å følge opp en spiller igjennom dialog med klubb og trenere og gi han erfaring i OBOS-ligaen?

Det snakkes forøvrig mye om akademiet på Valle, og hvor flinke de er. Og det er musikk i våre ører. Men hva er definisjonen av en akademispiller? De aller fleste som slår igjennom på A-laget ser ut til å være hentet fra andre klubber tidlig i tenårene. Kanskje det er sånn et akademi skal operere? Men det går vel på bekostning av noen vi har internt som ikke får plassen?

Dicko er jo for eksempel fra Sagene også Lyn, Jones fra Skeid mens Hammer Kjellsen kom fra Bærums Verk Hauger. 

Man kan jo si det er bra scouting, men samtidig kan man lure på om denne strategien gjør at vi ender opp med for mange unge spillere i stallen. Og vi vet jo hvor RASENDE Vålerenga-fans på nett kan bli dersom en spiller fra Oslo ender med å ha en descent karriere andre steder. Damned if you do, damned if you dont. 

Jeg har ingen fasit på dette, mer høyttenkning. Men det jeg tenker er at det kunne jo være en ide å låne ut noen av disse til en OBOS-klubb med nogenlunde lik spillestil og en trener som er velvillig? Eller finnes de ikke? 

Nå er uansett overgangsvinduet stengt, Vålerenga er ferdighandlet, nå får vi se hva Fagermo får til i sin fjerde sesong i Vålerenga.

Vi kan ikke få en start som i fjor. Det orker jeg ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *