Aalesund – Vålerenga 0-1

Kampen bar veldig lenge preg av å være seriepremiere. Ikke veldig overraskende, men vi må klare å ta bedre valg i angrepsspillet. Ved for mange anledninger valgte vi feil, i stedet for å spille på mann i løp ble det spilt der forsvaret ønsket at vi skulle spille og bevegelsene fullstendig stoppet opp. Når Aalesund fikk etablere forsvaret med mange mann bak ballen fant vi ingen løsninger, omtrent som i fjor. Da ble det lite bevegelse, ingen bevegelse vekk fra ball og absolutt ingen sekundær bevegelse. Når plan B er å gjøre plan A enda bedre, men det ser ut som vi ikke har noen plan A, hva da? Er det vi så i dag planen?

Color Line Stadion er ikke en bane vi pleier å dra hjem med 3 poeng fra. Dette er kun tredje gang siden 2005-sesongen vi vinner der oppe. Riktignok har Aalesund vært noen turer opp og ned divisjonen under, men det har vært mye uavgjort og tap der oppe.

For meg er det vanskelig å ta helt av etter denne kampen, av flere grunner. Det føles litt som vi ranet en 0-0 kamp, ikke at det er noe feil med det, men det var mot Aalesund og ikke ett forventet topplag. Der forsvaret i dag hadde grei kontroll og Sjøeng virket sikker på det som kom, så var det som kom ikke veldig farlig heller. Fremover har vi mange spennende unge spillere, men de skal også finne hverandre og bygge relasjoner. Nå er det en hjemmekamp før Ramadan er over, selv om vi i redaksjonen er usikre på hvilke, om noen, av våre spillere som faster for øyeblikket.

Det er flere spillere som bidrar positivt i dag, og det kan virke som at nøkkelen er å finne hvilke løp man skal spille ball på og å få MYE mer bevegelse mot etablert forsvar.

Stor takk til de som tok turen oppover, virket som vi eide tribunen ganske bra.

Nå står Sarpsborg 08 hjemme for tur, alle mann til Valle!

Banens Beste: Stefan Strandberg

2 kommentars på “Aalesund – Vålerenga 0-1

 • 10. april 2023 i 21:49
  Permalink

  Veldig god start av Daniel Håkans👍

  Svar
 • 12. april 2023 i 09:09
  Permalink

  Takk for bra referat!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *