Seks poeng til gutta

Det ble åpningsseier for både Vålerenga 1 og Vålerenga 2!

Foto: Vålerenga Fotball/Twitter

Mandag vant Vålerenga 1-0 i Ålesund i en kamp jeg synes var ganske lik mange kamper fra årene før. Vi sliter veldig mot etablert forsvar, hvor angrep ofte renner ut i feil valg – i stedet for å spille fyren som går på løp, så sender man ballen rett i beina på forsvarsspiller. Eller så er det stillestående, også prøver man å passe rundt en oransje kjøttmur. Samtidig ser vi litt sårbare ut på kontringer, selv om det skal sies at gutta jobbet veldig bra. Oldrup Jensen ryddet bra opp spesielt i første omgang, Strandberg har god kontroll bakover og samarbeidet med Sjøeng funker bra.

Stakkars Torgeir Børven ble byttet ut uten å omtrent ha rørt ballen. Men så får vi i stand et mønsterangrep hvor vi spiller ballen tversover helt nede ved dødlinja og lokker Aalesund fram, før vi setter fart fremover. Bjørdal serverer en umarkert flyvende finne, og 1-0. Et nydelig scoring hvor vi straffer dem knallhardt – deilig.

Det er litt tur at vi holder nullen, dog. Aafk var farlig frempå flere ganger, men ingen skal si noe på innsatsen til gutta. Det blokkeres skudd, det takles, og de går i dueller. Meget bra, og ganske betryggende mtp spørsmålstegnene som har hengt over troppen.

Nå gjelder det bare å følge opp med en god kamp mot Sarpsborg hjemme før vi skal spille tre store kamper.

Vitinho off the mark

Dagen etter møtte et meget spennende Vålerenga 2 et ultrakynisk Flekkerøy-lag som mer eller mindre bare parkerte to kjøttmurer på 12 og 16 meter. De var faktisk såpass kyniske at de også droppet fair play og gikk i rett i angrep etter skade hvor dommer på uforståelig vis lot de få ta droppen. Da skulle de i det minste bare spilt ballen over til oss, men i stedet prøvde de å kontre. Stilig, det.

Men for et lag: Vitinho, Jones El-Abdellaoui, Omar Bully, Magnus Bech Riisnæs, Aron Kiil Olsen, og Jacob Storevik i mål for å nevne noen. Allikevel var det en vanskelig kamp, ganske lik den i Ålesund dagen før. VIF 2 hadde mye ball, men sleit voldsomt med å bryte ned bortelaget, som ikke hadde all verden å komme med fremover. Det de hadde var noen harde volleyskudd som gikk langt utenfor, resten tok Storevik.

Omar Bully dominerte på midten fram til han dessverre ble skadet etter en hard takling. Vitinho prøvde seg i forskjellige posisjoner i front, men så mest komfortabel ut på høyre kant.

Til slutt ble det Vitinho som fikk sitt første mål da han snuste opp en retur. Hvordan så vår brasilianske venn ut? For å være ærlig tror jeg han har mye å gå på på fysikk. Han ser ganske tynn, nesten sped ut, men er kvikk og arbeidsvillig, har bra teknikk og et bra skudd. Nå er debuten unnagjort. Jeg mistenker at det vil ta noe tid før vi får se han på a-laget, men debuten var lovende. Her er en fyr med enormt potensiale.

Rettelse: Vitinho er visst på lån hele sesongen. Desto bedre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *