Rosenborg – Vålerenga 1-3: Artig og angrepsvillig fotball

Foto: Eivind Hauger/Flickr

En stadion vi ikke hadde vunnet på siden 2005. To lag som begge må vinne etter en dårlig start på sesongen og to trenere som delvis føler presset utenfra om resultater. Begge sidebackene våre ut med skade i første omgang. Men: Vålerenga nektet likevel å slippe Rosenborg til noen sjanser. Kjernen etterlyste artig og angrepsvillig fotball, og fikk det. Fra Vålerenga.

Rosenborg gikk til pause med en xG på 0,02. Også står de i pauseintervjuene og raljerer om at de er det førende laget, og at det nesten bare er uflaks at Vålerenga leder. Der snakker vi solid selvbedrageri.

Når vi kort tid før pause tar ledelsen er det fortjent, og et resultat av høyt press og løpsvilje. Riisnæs gjorde en knallkamp som innbytter og vinner ballen etter vi har presset RBK i trøbbel. Så kommer en løpsvillig Bjørdal opp og legger inn på et løp det er tydelig bestemt at skal komme akkurat der. Og for første gang denne sesongen så virket det som at vi faktisk fulgte et spillemønster som ikke bare gikk på å spille ballen på tvers.

Jatta fremstår plutselig som en mye bedre fotballspiller enn noen gang før. Han scorer relativt enkelt ved å hoppe høyere enn alle andre før han på en retur skjønner at André Hansen er for seint ute, venter på kontakten og går ned. Soleklar straffe. Og når fikk vi sist straffe på Lerkendal?

Så kan vi opprettholde dette? Kan vi klare å sprudle også når vi møter lag som helst bare vil legge seg lavt og vente på overganger? Fordi det er så jævla mange flere av de kampene enn det er av kamper mot lag som også ønsker å føre kampen. Vi får se lørdag borte mot Haugesund.

Så må vi snakke om VAR. Eller First Price VAR som vi tydeligvis har brukt mange millioner på, eller TV2 har syntes det er så kult at de har brukt mange millioner på det. Fordi det er absolutt ingen tvil om at VAR lager god tv. Var det virkelig mål eller stoppes den av VAR? Men hvis tv bildene vi så fra Lerkendal ved scoringa til Jatta er det samme de hadde i VAR rommet, så MÅ de bare legge ned hele dritten. Jeg så riktignok en strek som viste at stortåa til en RBK spiller var 1 centimeter innafor foten til Jatta, men vinkelen ser absolutt ikke rett ut. Min tillitt til VAR er lik null.

Også må vi snakke om folk i SoMe. Hva faen skal vi med fiender, når vi har noen av dere?
Når Strandberg forstyrrer Sjøeng på Rosenborgs mål, så klarer enkelte å melde at vi trenger ny keeper. Selvfølgelig kunne kanskje Sjøeng tatt den, men vi har U21 landslagskeeperen i mål og han er ikke god nok? Det var det samme med Klaesson. Folk elsker at vi bruker unge spillere, men en feil så er det ut. Ingen nåde.

Nå må vi lappe sammen noen forsvarsspillere og bli klare for nok en kjip bortekamp.

Banens beste: Seedy Jatta

Èn kommentar på “Rosenborg – Vålerenga 1-3: Artig og angrepsvillig fotball

  • 7. mai 2023 i 22:25
    Permalink

    Bra! Kritikken mot Sjøen er meningsløs. Han er en god keeper.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *