Vålerenga – Strømsgodset 0-1: Hva er feil i Vålerenga?

Petter Strand. Foto: Eivind Hauger/Flickr

Sotra-kampen droppa vi å skrive om egentlig. Men den så ganske ut som dagens kamp mot Godset. Vålerenga triller og triller og triller ball. Men mot bedre organisert motstand så klarer vi ikke score. Og bortelaget vinner uten å egentlig skape så mye. Et Godset-lag som er noe av det dårligste jeg har sett på lang tid.

Det hele er utrolig frustrerende og trist. Spillerne gjør så godt de kan de, og jeg er ganske lettet over at de fikk applaus og ikke masse drit etter kampen. Den “blø for drakta” sangen på slutten av matchen var litt malplassert dog. Innsatsen er det ingenting å si på.

Det ser ut som det har gjort på lang tid. Det går på lykke og fromme, og det er litt tilfeldig hvor ballen går. Det er utrolig frustrerende å se på. Selv når vi kontrer og er i overtall og vi har dem i ubalanse så finner vi ikke fram. Enten går ballen ut på kant også kommer det ikke innlegg, eller så spiller vi igjennom midten og misser.

Jeg vet ikke hva dette skyldes, men vi har jo bare en plan. Og det kan virke som spillerne spiller med litt alibi, at det er lettere å spille ballen videre til nestemann inntil noen tenker “jaja jeg får prøve jeg da” også blåser de innlegget over.

Fagermo kan skylde på manglende kontinuitet så mye han vil. Jeg mistenker at spillerne er redde han, redde for presset, redde for fansen. Sistnevnte har såvidt jeg skjønner vært en gjennomgangsmelodi i Vålerenga. At det er slitasje når man sliter med å få til ting på fjerde året er ingen bombe, dog. Det er kanskje på tide med en utskiftning.

Til syvende og sist er dette et organisasjonsproblem tror jeg. Klubben styres fra London, og han i London forholder seg til en person som er daglig leder både i AS og klubb SAMTIDIG. Vi har en sportssjef som ikke er sjefen til treneren. Beslutninger tas ikke der de skal tas.

Medlemsmøte i morgen

Kl 18.00 i morgen er det medlemsmøte i Vålerenga Fotball Elite, og for første gang skal Trøim møte opp. Før det skal det være styremøte. Hva som kommer på det møtet er det vel ingen som vet. Men det er lagt opp til “spørretime” med Trøim selv.

Det skal være veldig mange påmeldte, og det jeg er redd for er at hele møtet degenererer til diskusjon om sportslige prestasjoner og nåværende trener. Det bør heller diskuteres struktur, organisasjon, strategi- og målsettinger, og hvem som tar beslutninger.

Spørsmålet er hvorfor er han engasjert i Vålerenga og hva vil han med klubben?

Hvis han var ute etter å tjene penger på talentutvikling og spillersalg så hadde det vært mye smartere å gjøre oss til et lag som spiller stabilt i Europa slik at verdien på spillerne øker dramatisk.

Uansett hva motivasjonen er: Når det kommer til de andre businessene hans er han kjent for å være kynisk og knallhard. Leverer du ikke, så er det ut. Og selv om jeg er den første til å mene at kontinuitet i staben er veldig viktig, og en hovedtrener bør få tre sesonger til å sette sitt eget lag, så er det merkelig at det får fortsette når vi ikke ser noen utvikling. Det erkjenner også Fagermo selv.

Jeg tror utfordringene i VIF er større enn feil trener. Jeg eventuell dårlig stemning, slitasje og alt det der er en konsekvens av en organisasjon som er skrudd sammen feil og ikke funker. Det håper jeg blir tema på medlemsmøtet i morgen, ikke sportslige prestasjoner. For det er noe langsiktig som ikke funker her.

BB: Petter Strand

2 kommentars på “Vålerenga – Strømsgodset 0-1: Hva er feil i Vålerenga?

 • 12. juni 2023 i 00:04
  Permalink

  Meget bra innlegg. Organisasjonsstruktur er selvfølgelig viktig. Hvorfor skal sportsjefen være underlagt treneren? Kan noe av grunnen være Fagermos egenrådighet, autoritet og kanskje du har rett i at flere er redd ham. På kort sikt er det vanskelig å endre organisasjon og vår rike onkel. Men det kan være mer effekt på kortere sikt å skifte trener. Hvis vi ikke gjøre noe nå så havner vi betydningsløse langt nede på tabellen uten publikum, penger og den entusiasmen som klanen fortjener. Vi kan bare ikke la dette skure å gå som før.

  Svar
 • 12. juni 2023 i 17:56
  Permalink

  Vi må bli kvitt både Trøim og Espeseth, Fagermo også. Men problemene i Vålerenga stikker dypere enn bare treneren. Vi kan bytte trener og kanskje få noe suksess på kort sikt. Fagermo fikk jo til en 3 plass. Men for å kunne bli en ordentlig toppklubb må vi gjøre noe med administrasjonen også. Så helt enig med deg der!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *