Vålerenga – Viking 1-2: Måtte gå som det gikk

Foto: @nittentretten/Twitter

Når de fikk det frisparket på slutten der, så visste jeg de kom til å score. Det føltes uungåelig. Når ballen gikk i mål følte jeg ingenting. Absolutt ingenting. Det måtte jo skje.

Vi visste jo det ville bli en tøff kamp mot Viking. De er et jævla svinelag, og har vært det i mange år nå. Det er fascinerende med så mange spillere som er så tøffe i trynet, spiller såpass hardt, og samtidig legger seg så lett. Også er det jo klassisk at DE er forbanna på dommeren etter at han har gitt Sander Svendsen frispark på frispark kampen igjennom hver gang han la seg. Og straffa er sikkert helt feil isolert sett, men det er jo brytekamp i feltet på hver dødball, og han advarte dem flere ganger. Hvor mange ganger ble ikke Jatta holdt inni der?

Samme som mot Stabæk, hvor de står igjen som et slags offer etter Bakenga demper ballen med begge henda og scorer.

Det kan vel oppsummeres med at nå er det meste galt. Jeg synes ikke gutta spiller så dårlig i alle fall i perioder i denne kampen. Spesielt Jatta så utrolig opplagt ut, særlig med tanke på at han omtrent kom rett av flyet til Spania. Fantastisk innsats, og egentlig tilfeldig at han ikke scoret. Vi ble merkbart mer statiske når han gikk ut. Men det er perioder i kampen hvor vi gjør som under Fagermo – bare triller ball. I garderoben etter kampen pekte Nornes rett på det: At gutta triller ball og ingen tør å ta initiativ i lange perioder.

Samtidig svikter vi i avgjørende situasjoner. Dessverre var det Oldrup som står litt og sover og blir tatt på farta begge ganger. Han blir fraløpt på begge målene. Det røde kortet han tar er jo helt riktig. Men da var det allerede for sent. For de kom til å score på det frisparket. Så er det Sjøeng som jukser og går tidlig fra keeperhjørnet. Viking-spillerne hadde snakket om det i pausen, og de fikk betalt.

Så da er det nok et hjemmetap, og denne gangen synes jeg det er ufortjent. Banens Beste: Seedy Jatta.

Det er så utgjort at dette skjer samtidig som vi har et oppblomstring av entusiasme med nye folk på tribunen. Jeg kjenner på det sjøl. Engasjementet mitt er høyere enn på mange år, uten at jeg helt kan peke på hvorfor annet enn at det må være Østblokka-effekten. Nye folk kommer til å gjør sin greie.

Samtidig virker det som alt annet rakner. Nå er det vår Trøims mann i både klubb og AS skytet rettes mot, og han blir forsvart med nebb og klør av styreleder – vi merker oss det. Felles for de begge er at når forsvarstalen kommer så er det unnskyldninger om at daglig leder ikke har ansvaret for sport. Selv om de begge vet utmerket godt at kritikken ikke går på kortsiktige sportslige resultater. Det går på dårlig arbeid over tid og oppførsel som ikke er kompatible med klubbens verdier, samt utidig innblanding fra klubbens såkalte eier som sitter og leker Football Manager borte i London. Styreleder vet det, fordi den kritikken er hun forelagt.

Det må ryddes i Vålerenga. Skikkelig.

Alle mann til Tromsø!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *