Velkommen tilbake, Geir!

Photoshop: Morten Larød

Det var mange som satt kaffen i halsen og skrudde på popcornmaskina i dag da Lillestrøm helt ut av det blå slapp nyheten at Geir Bakke slutter som trener – for å ta over Vålerenga. Den siste delen er det jo vanligvis klubben man evt går til som offentliggjør. Om LSK gjorde det for å lage litt havoc nede på Valle og kanskje ødelegge konsentrasjonen før kveldens cupkamp vites ikke, men det er noe smålig og bitter småklubb over det ala “Jaja, de har rappa treneren vår men de skal i alle fall ikke få kontrollere narrativet!”.

Noen timer senere var det innkalt til pressekonferanse på Valle, hvor joa der satt Geir Bakke flankert av Tuva og Jokke. Han så ganske preget ut egentlig, som om ting hadde gått veldig fort og brått. Det hadde det visst også såvidt jeg fikk inntrykk av. En dag trener du gjengen oppe på landet og dagen etter sitter du på PK i Oslo i VIF-klær.

Lillestrøm kalte inn til PK etter Vålerenga hvor de som ut som de hadde solgt smør og ikke fått betalt. En seanse som forøvrig varte i evigheter.

Så hva nå?

Først er det kamp i kveld mot Brann. Den skal vinnes, og da møter vi antagelig Bodø på hjemmebane i semi. Nornes leder den kampen, og Geir begynner i morgen. Så får vi se hva som skjer videre, men man kan jo lure på om Geir tar med seg Petter Myhre som nå er ute i permisjon mens han avventer hva som skjer videre. Jeg aner ikke hvordan Geir og Jan Frode funker sammen fotballmessig, men jeg liker Jan Frode Nornes og jeg forstår at han også er godt likt blant spillerne. Vi får håpe de gir jernet og gir alt for han i kveld.

Videre får vi etter det jeg forstår nå en 3-5-2 trener som kanskje betyr mer fem bak i lengre perioder. Jeg synes ikke LSK har spilt veldig pen fotball under Bakke alltid, og de så jo ikke ut på Valle i fjor og i år inntil det røde kortet kom. Men han har fått mye ut av relativt lite spillermateriale, så det skal bli spennende å se hvordan vi blir seendes ut. Jeg er redd det blir en tøff periode mens han evt driller inn et nytt system, men vi får se. Det viktigste nå er å berge plassen og ta køppen. Så spiller vi i Europa igjen!

Han har jo tatt både bøfla og Sarpsborg 08 til Europa, så da må han vel klare det med oss også?

Vel, klubben har fortsatt en del strukturelle problemer. Ansvarsfordelingen Jokke/Geir blir nå klar med Jokke som sportssjef og ferdig med det. Men det er en del uformell maktutøvelse som fortsatt kan være et problem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *