Odd – Vålerenga 2-1: Sjukehus i VAR-bua

Det er nesten fascinerende å se hvordan ting går galt for lag i motgang. Mye av det er nok fordi man mangler selvtillit og spiller litt med alibi eller prøver å tvinge frem andre løsninger som ikke virker fordi man ikke har trua på seg sjøl eller opplegget.

Men det skjer også andre ting. Som at en spiss drar i deg så du får en rotasjon i lufta, også må du sette ut foten for å stanse rotasjonen. Også lander du tilfeldigvis med foten på ankelen til han som dro i deg. Også skader du deg og må byttes ut, men så griper VAR inn og sørger straffespark og rødt kort til deg i tillegg.

Det er sånn som skjer lag i motgang. Samtidig er det så helt hinsides ræva dømt. Det er en situasjon som man ikke tar live fordi man ser hele hendelsesforløpet, at situasjonen starter med at spissen drar/går i duell med forsvarsspiller. Men når ting blir brutt ned i stillbilder så kan man etter regelboka finne ut at siden Hedenstad lander på foten så er det straffe. Så klapper man hverandre på skuldra nede på Holbergs Plass og tenker man har gjort en kanonjobb.

De samme folkene som brukte syv minutter på å bekrefte at Odd ikke var offside etter en dødball. Også ble det lagt til seks minutter tillegg i omgangen.

Men hva er nytt? Når det går til helvete, så går det til helvete så det holder. Så hva ellers skal man si om Bakkes egentlig første kamp?

Vi kjører 3-5-2, og jeg må si jeg synes det funket nogenlunde greit. 17 år gamle Hammer Kjelsen spiller som en voksen spiller, og Zuta og Hedenstad hadde nogenlunde bra kontroll. Det er ikke formasjonen som er problemet, men periodene vi sliter er når vi blir stillestående og passive og begynner å lempe unna. Da kommer Odd i bølge etter bølge. Det shitty straffesparket kommer etter en sånn periode, hvor jeg satt med en følelse av at nå rakner vi.

Det er fortsatt mye å rette på, men det aller meste tror jeg sitter i hodet. Og det er mange kamper igjen. Men på førstkommende lørdag, da spiller vi årets viktigste kamp. 110-årsjubileum, sekspoenger i bunn, og masse festivitas. For festivitas blir det. Vi er kanskje ikke gode på banen, men utenfor banen er vi Norges nummer 1.

BB: Aleksander Hammer Kjelsen

Èn kommentar på “Odd – Vålerenga 2-1: Sjukehus i VAR-bua

  • 24. juli 2023 i 13:01
    Permalink

    Gjett hvem som satt i VAR bua? To aldrende herrer med solide tabber i sin aktive karriere. De har glemt hva som ikke står i dommer reglene. Regel 18 uskrevet men viktigst SUNN FORNUFT !

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *