Vålerenga – Sandefjord 2-3: Det sitter i huet

Foto: Nittentretten / Twitter

For en vakker dag det var. Sola skinte, det var fanmarsj til stadion, scene med livemusikk, avdukninger og museumsåpninger. Tribunefest med årets beste leveranse fra tifogjengen (vipps #569329) . Da er det jo synd vi er norges dårligste hjemmelag ca uansett divisjon.

Det vi ser utpå banen er et lag som er mer eller mindre blottet for selvtillit. Det sitter i huet. Man går og venter på at andre skal ta initiativ. Vil helst ikke ha ballen. Dette surret blir avløst av små eksplosjoner hvor vi ut som under opphentinga mot Brann. Gutta presser, vinner ballen, står høyt, og gjenvinner høyt. Da er vi tre hakk bedre enn Sandefjord. Men det holder ikke å gjøre det i to 20-minutters perioder hver omgang når man pusler rundt resten av tida.

De har ferdighetene, og de er ikke slitne. Det er nøling og usikkerhet. Og jeg vet at både Bakke og Fagermo har snakket om at vi må ha inn noen fler erfarne spillere, og at det er for mye ungt. Det har også Strandberg snakket om (så det holder).

Det mener jeg er jævlig urettferdig mot unggutta.

Det er de erfarne som har sviktet, og da spesielt Strandberg, Juklerød og Oldrup – som riktignok spiller i en posisjon han ikke hører hjemme i. Hedenstad har vært OK i perioder. Strand Leverer. Bjørdal elsker vi alle sammen, men det blir lite produksjon til tider. Børven holdes på benken av Jatta – med rette.

Bare se her:

Det er skremmende at seiersmålet til Sandefjord kommer sånn. Jeg er ingen fotballekspert og ikke har jeg trenerkurs, men hvem eller hvilket rom er det Bjørdal og Dicko dekker opp her når pasningen slås midt mellom dem opp til han som er helt ledig?

Hvorfor står Zuta og Juklerød ved siden av hverandre med fire meter til nærmeste røde spiller? Den eneste som faktisk er oppi motstander er Strand. Det hjelper lite når SF-spilleren får vende og bare trille ballen opp til en umarkert kompis.

Den åpne spilleren får all verdens tid til å prikke innlegget inn til Nyenetue som står tre meter unna Strandberg.

Jeg vet ikke hva Strandberg tenker her, men det ser ut som han nøler før han prøver å heade unna ballen, men han feilberegner helt. Han misser, og Nyenetue får heade fritt. Du kan ikke klage på sammensetning i spillerstallen og at ting ikke har blitt som lovet når du misser sånn, Stefan.

Det er de etablerte, rutinerte spillerne som koster oss og det har de gjort flere ganger før i år. Hadde de levert så hadde unggutta fått det rommet de trenger til å gjøre feil og lære og bli bedre. Da hadde det gått bra.

xG-folket sier Vålerenga hadde 3,03 i xG mens Sandefjord hadde 0,82. Det er ting som det vi ser over her som er grunnen til at vi taper.

Og da er vi tilbake til min evinnelige kjepphest. Marginer er ikke noe du får. Det er noe du skaper til deg sjøl med løping, pressing, takling. At du er oppi motstanderne, stresser dem, tvinger dem til å ta mindre optimale valg. Også skjønner jeg at du ikke kan spurte hele tida, men når laget ikke henger sammen så blir det sånn som dette. Med tre seire på 15 forsøk, og en fuckings hjemmeseier.

Dette vet jo gutta, og det er sikkert lettere sagt enn gjort. Men det er åpenbart at dette sitter i hodet. Så er det opptil Bakke å rydde opp i huene dems. Aber schnell, bitte.

BB: Seedy Jatta

3 kommentars på “Vålerenga – Sandefjord 2-3: Det sitter i huet

 • 30. juli 2023 i 19:42
  Permalink

  Gode refleksjoner. Men BB til Jatta følger jeg ikke. En scoring er bra, men bidrar fint lite. Når ballen spilles opp på ham så er han ikke akkurat Gøran Sørloth for å si det sånn. Mer en levende overgang i mot.

  Svar
 • 30. juli 2023 i 20:12
  Permalink

  Du glemmer at Borch ser han spissen stå alene og 1. burde ropt til Strandberg ( for tviler på at det skjedde) 2. Han burde kommet seg oppi ryggen hans som en andre-forsvarer og 3. burde Sjøeng lest dette bedre og vært tidlig ute og plukka evt bokset ballen ut. Var kun han ene spissen å passe på. . Alltid flere på banen som bør løse ting bedre. Er flere som pr nå ikke holder mål….Dicko har vært katastrofe i år, Jatta er bra på hodet men det er det. Savner Håkans sin fart og teknikk. Ofkir er skuffende dårlig med ball. Thorvaldsen blir bra med mer fysikk. Er vel kun Strand som får tommel opp.

  Svar
  • 31. juli 2023 i 09:49
   Permalink

   Nei, Borch hadde en motspiller på yttersiden av seg. Han skal ikke trenge å rope til Strandberg at det ligger en spiss i midten der. Kan heller ikke skylde på Sjøeng for det målet.

   Uansett er poenget her at når man legger opp til en strategi og sier at man skal satse på unge spillere, så kan man ikke skylde på unge spillere når ting går galt. Spesielt ikke når det er de etablerte som svikter.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *