Strømsgodset – Vålerenga 1-3: Sola skinner og Enga vinner!

Foto: Vålerenga Fotball / X

Du skal være ganske sjuk for å reise til Drammen en lørdag kveld for å se et lag som bare taper i høljende regnvær. Takk og lov er det så mange pasienter i Vålerenga nå at vi solgte ut hele bortefeltet. 1100 gærninger fikk oppleve en opptur seiersvante fans aldri vil få kjenne på.

Men hva skal man si om kampen da? Det er jo så en nesten ikke tror det man ser når Storevik sender ballen rett til Bjarne Braut Blånes eller hva han heter, som får latterlig mye skryt fordi han klarer å chippe ballen over keeper og i mål, på Godsets første sjanse.

Allikevel føltes det annerledes denne kampen her. Vålerenga spilte en ganske brukbar første omgang. Elias Hagen bare klikket rett inn i systemet med kreativitet, overblikk, bra pasningsfot og mye løping. Selv om jeg er kjempeglad i Strand og Bjørdal så er det åpenbart at vi har manglet en kreativ begavelse på midten. Nå har vi fått en begavet 23-åring på kontrakt til 2027. En spiller som var mer enn god nok for Bodø/Glimt, men ble dumpet da Patrick Berg fikk hjemlengsel etter et kvarter i utlandet.

Men det er først når vi bytter inn Ofkir det virkelig skjer noe. Ofkir sier sjøl at han var sint for å bli vraka og ville vise at treneren tok feil. Det er sånt vi liker å høre, og jaggu viste han det ikke. 1-1 kommer etter Elias Hagen sender et perfekt gjennomspill til Ofkir som stormer i angrep med Jatta og Håkans. Det er så fett å se det målet igjen når Håkans setter den og folk tilter i alle vinkler inne på tribunen.

I 2. omgang er det egentlig ikke tvil om hvem som er det førende laget, selv om vi har perioder der vi blir liggende litt vel pasive. Men det var langt mer oppofrende spill enn tidligere. Nok en gang til min kjepphest: Marginer er noe du skaper, ikke noe du får. Når du slenger ut foten og blokkerer skudd, du slenger deg litt ekstra, hopper litt ekstra og ikke minst er mentalt til stede og obs på hva som skjer og hvor lagkameratene dine er, da er det morsommere å spille fotball.

Dette var en seier vi alle i Vålerenga-familien fortjente, men ekstra cred går til de 1100 skrotingene på tribunen. Dette er det beste ikke-derby bortefølget vi har hatt på mange år. Jeg tenker tilbake til bortekamper på Gamle Fredrikstad Stadion osv.

Og ikke minst fortjente spillerne det. Det er neppe lett å være Vålerenga-spiller når ting går så dårlig. Men nå er fuckings Enga tilbake, og det skal Haugesund få merke på søndag. Nå er høstjakta i gang, og vi har mange poeng å cashe inn. Og en CUPFINALE.

BB: Mohamed Ofkir – Kommer fra benken og gjør 1+2.

PS: Det er utrolig spesielt at Godset klarte å fullføre denne kampen uten gule kort. Valsvik skulle hatt minst to alene. Jatta blir klipt ned når han skal sette på løp gang på gang. Våre spillere får gult for protester. Helt latterlig, og enda deiligere å stikke av med seier.

3 kommentars på “Strømsgodset – Vålerenga 1-3: Sola skinner og Enga vinner!

 • 7. august 2023 i 08:35
  Permalink

  Nå får vi bare håpe de klarer å holde trøkket oppe resten av sesongen da, gleder meg !!!!

  Svar
 • 7. august 2023 i 08:52
  Permalink

  Våre fans var helt suverene. Usannsynlig imponert over at man greier å holde trøkket oppe hele tida. Er til og med nesten blitt glad i tromma…og det sitter langt inne å innrømme for en gammal grinebiter. Blir en ny cupfinale mot Haugesund på søndag. Må vinnes. Skal vinnes.

  Svar
 • 7. august 2023 i 12:19
  Permalink

  Varmer mitt hjerte. Gutta var på hele tiden. Nå går det bare en vei, oppover. Gleder meg til cupfinalen der vi skal banke vettet av kjøpelaget fra Molde. Ære være.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *