Vålerenga – Haugesund 1-1: Hurra, vi tapte ikke

Petter Strand. Foto: Eivind Hauger/Flickr

Nok en gang starter vi kampen med en tidlig personlig feil og blir straffet knallhardt for det. Dermed må vi jage og Haugesund kan legge seg bak og nedpå. De får spille antifotballen som Grindhaug påstår at de ikke ønsker å spille. Hvor mange ganger tror han egentlig at folk går på den samme løgnen?

Å være Vålerenga supporter denne sesongen føles ut som å være sekunder unna innleggelse på polstret celle. Du må være spesielt satt sammen for å støtte dette laget uke etter uke, i håp om at det skal snu. Men det vil snu, forhåpentligvis tidsnok. Og snur det ikke, så møter vi opp neste sesong også, samma hvilken divisjon vi spiller i. Obosligaen har i hvert fall ikke VAR…..

Selv om laget spiller noe anderledes under Geir Bakke, så er det mye som er likt. Mye fordi vi selvfølgelig har kjøpt inn spillere som passer Fagermo-fotball. I går var savnet av Ofkir stort, han sto over etter idiotisk gult kort i Drammen. Ett kort han pådro seg for å løpe 20 meter til dommeren for å kjefte. Magnus Riisnæs er ikke ving, men spilte store deler av kampen på vingen. Viljen til å spille ball i lengderetning var en suksessfaktor i Drammen, mot Haugesund var den nesten totalt fraværende. Vi må tørre å ta overgangene og ikke alltid spille det sikreste alternativet, vi må tørre å risikere offensivt.

Haugesund, som så mange andre lag, ønsket ikke å spille fotball. De kom til Oslo med håp om å stjele ett eller tre poeng. De viste at ved å ligge kompakt og nekte oss rom offensivt, så ville vi slite og de ville få sine sjanser. Da må vi være påskrudd og unngå fatale personlige feil. Men denne sesongen står og faller ikke på en feil fra 17 år gamle Hammer Kjellsen. Unge spillere gjør feil og forhåpentligvis blir de bedre spillere av det.

Etter kampen er det bra å se Geir Bakke komme til blokka og takke. Første mann bort, takker og sørger for at gutta kommer. Vi står sammen i dette, vi har ryggen deres.

Vi gjennomfører en sterk protest mot VAR. Supportere stiller opp i bra antall og det synges mye og sutres lite. 15 minutter med stillhet er lenge, fryktelig lenge. Men om VAR får drepe entusiasmen og gleden, så kan dette bli virkeligheten om noen år.

Neste helg er det Molde borte. En kamp jeg ikke forventer så mye av, kan vi klare å lure oss til noe der?

Banens beste: Petter Strand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *