Vålerenga – Odd 2-2: Dette blir en lang høst

Foto: Eivind Hauger/Flickr

Spiller for spiller er dette laget bra nok for minst øvre halvdel. Men så ligger vi der vi ligger allikevel. Det er noe mentalt. Denne gangen starter vi passivt i begge omgangene. Dvs vi kan komme på raske kontringer og alt i orden, men det virker som hele laget “soner ut” noen ganger. I 2. omgang står vi i lange perioder og bare ser på Odd trille ball. Begge baklengsmåla er helt utilgivelige.

Det er ikke bare en spiller sin feil, men mange peker på Strandberg fordi han er i nærheten når ballen går inn. Han har sikkert noe av skylda, men jeg tror dette er mer kollektivt.

På 1-0 ser det ut som en misforståelse mellom Oldrup og og Strandberg. Oldrup slutter å følge ballfører da han kutter inn, også tar ikke Strandberg over da han markerer en annen. Det ser så enkelt ut å fikse.

2-2 målet etter pause kommer etter en lang periode hvor vi står og nesten bare ser på Odd trille ball, og til slutt bare triller de helt inn mens alle er på etterskudd. Det handler ikke om ferdigheter, men å være mentalt til stede, noe Bakke tar opp støtt og stadig når vi ser klipp fra garderoben.

Vi har et veldig tøft høstprogram igjen, og det begynner å bli vanskelig å se hvem vi skal kunne slå hvis ikke gutta får huet på plass mentalt. For når laget klikker og alle er 100% på, så kan vi slå nesten hvem som helst.

Aalesund hjemme om tre uker er en absolutt 100% must win.

Så hva med de nye gutta?

Ikke overraskende er begge to veldig arbeidssomme, spiller med høy innsats i dueller. Det er deilig å se, og noe vi sårt trenger for å endre mentaliteten i laget.

Andrej Ilic var tøff i kroppen, delte ut juling og var veldig ivrig etter å gå på løp. Så får vi se hvor lenge han er ivrig med det når han så sjelden får ballen. Det er et problem i dette laget, og selv med Elias Hagen sitt inntog så synes jeg fortsatt vi mangler litt kreativitet fra midtbanen så langt. Lovende type.

Eneo Bitri kan bli en skikkelig publikumsfavoritt. Han har neppe hørt om Øystein Olsen, men vi som har det klarer ikke unngå å tenke i de baner når vi har en selverklært fighter med #33 på drakta. Han hadde en del hårete inngripener spesielt i første omgang, noe som kanskje er forståelig da han knapt har trent med laget før han ble kasta rett innpå. Men han er tøff i duellene, bra på hodet, og målet hans er klasse. En målfarlig midtstopper er akkurat det vi trenger. Det er også festlig at han ligner litt på Guenther Steiner.

Nå står en brutal bortekamp for tur i Stavanger. Viking er et svinelag, og siden kampen deres denne helga ble utsatt så har de faenmeg fått hvile to uker i tillegg. Det er egentlig bare å håpe at vi slipper uten store skader. De står med ti strake seire, inklusive kampen mot oss i Oslo.

Banens beste: Mohamed Ofkir

+ Strand, Bitri

– Oldrup, Strandberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *