Vålerenga hockey: Badesesongen er over oss

Foto: Eivind Hauger/Flickr

I år som i fjor starter Fjordkraftligaen EHL med et oppgjør mellom Vål’enga og Frisk. Bortsett fra klubbene, er det mye i åpningsmatchen som ser annerledes ut.

Exodus
To femmere, pluss keeper har forsvunnet fra klubben siden exit’ n i semifinalen i vår. Det høres voldsomt ut da det strengt tatt er et halvt lag som har funnet seg noe annet å gjøre. Men med tanke på hvor mange navn stallen inneholdt ved sesongslutt er det heller ikke unaturlig. Verdt å merke seg er at samtlige spillere som kom inn etter seriestarten i fjor er blant disse. Diskusjoner rundt omkring på diverse debattforum og sosiale medier, og sikkert også arenaer vi brukte før vi fikk internett på våre datamaskiner som puber og fasttelefoner, har pågått igjennom sommeren. Med til tider høy temperatur og steile motforestillinger. Noen har mistet favorittene sine, og spesielt en spiller er et sårt punkt for mange. Skjebnen ville likevel ha det til at denne spilleren får åpne sesongen hjemme på Jordal Amfi.

Noe nytt
Narrativet i sommer har vært at Vål’enga ikke ville være i stand til å stille lag til årets sesong. Heldigvis har det også kommet til noe nytt. Stallen er pr nå relativt slank med to keepere, sju backer og 14 løpere. Det betyr at alle bortsett fra en får skifte når pucken droppes, om skader unngås. Og skader vil komme, så det vil neppe overraske stort om det kommer et og annet nytt ansikt innen sesongen drar seg mot slutten.

Foreløpige nykommere er: keeper Joona Partanen, en finsk-norsk klubbnomade som senest hadde adresse i Stavanger. En rutinert ringrev som man håper klarer å understøtte Breivold, som igjen starter sesongen med den såkalte førstespaden.

På backsiden har man gjort store endringer, med tre nye navn. Gabriel Koch er riktignok ikke akkurat ukjent for de fleste, og er tilbake i Oslo etter et år i Malmø. Ting funket ikke som forventet for Gabby i SHL-klubben, og da er det naturlig å ta en tur hjem og heller erobre verden ved en senere anledning. De to andre som har kommet til er Daniel Bøen Rokseth fra Manglerud og Stavanger, samt svorske Linus Rosdahl fra Ringerike Panthers. Rokseth har kommet hjem til hovedstaden da frykten for å dra på seg et alvorlig tilfelle av skarring oppstod, mens Rosdahl rett og slett ville spille i Norges feteste arena.

Tre løpere har også kommet til. Atter en svorsking i form av Benjamin Byrkjeland har tatt turen fra Stjernen. Denne kraftpluggen sørger for at det kan bli kamp om hvem av løperne som vil veie mest, men foreløpig skylder han noen kilo for å ta igjen Didrik Nøkleby Svendsen. I tillegg har det kommet inn to svensker, Henrik Eriksson og Christopher Bengtsson. Førstnevnte er et relativt kjent navn i Norge med opphold i Ringerike og Lillehammer, før sistnevnte rotet bort pengene sine og han levde drømmen som proff i England. Egentlig ikke i England, men Nord-Irland. Er en typisk målscorer, som vi håper fortsetter med det, altså å score mål. Bengtsson derimot, spiller i norsk hockey for første gang. Tenkte vi skulle skrive at det er første gang han spiller hockey i Norge, med det er fullt mulig han har vært her tidligere med et av de mange SHL-lag han har tilbrakt de siste årene i. Helt ukjent med å spille i utlandet er han ikke etter et år i den finske Liigaklubben Kalpa. Bengtsson forventes å erstatte sommerens mest kontroversielle avgang.

Kveldens motstander
Som du allerede vet er det Frisk fra Asker som står på motsatt banehalvdel. Klubben som ønsker å bli som Vålerenga, og gjør så godt de kan for å bli det. I fjor klarte de å overbevise Bonsaksen om at framtiden ligger i kommunen et stykke utenfor byen. I år har de ikke bare klart å lokke Engas tidligere trenerduo, Roy Einar Johansen og Morten Ask, til klubben. Men også en fremtidig Vål’enga legende, Tobias Lindström. Etter ti år og 500 serie- og sluttspillkamper for Vål’enga mottok Tobbe beskjeden om at han ikke ville bli tilbudt ny kontrakt. Dette var sårt for mange, familien Lindström inkludert. Men slik kan altså toppidretten være noen ganger, og avgjørelser som for noen virker merkelige kan bli tatt. Uansett hvem han spiller for er Tobbe en mann som fortjener applaus før og etter kamp. I tidsrommet mellom dette er han nå å regne som en fiende. Frisks ferske kaptein, nevnte Bonsaksen, er skadet og blir trolig å se på tribunen og kan sees på som en av oss.

Andre lag
De fleste ekspertene tipper at seriegullet i år står mellom Stavanger og Storhamar. Vi er selvsagt ikke enige der og undrer mest på om laget fra Mjøsa har økonomi til å fullføre sesongen. Det later til at styringa der oppe gjøres av de samme folka som har ansvaret for stupetårn. Stavanger virker sterke, de gjør det. Sparta får også omtale som et lag med et potensiale for å blande seg i en medaljekamp, sammen med kveldens deltakere på Jordal. Stjernen forventes som middelhavsfarere, mens resten av lagene møter til dropp uten store forventninger på seg.

Aperopet står over tippingen av hvem som havner hvor og hvilke spillere som kommer til å herje etter mageplasket vedrørende spådommen om at fjorårets sommersignering, Christoffer Törngren, kom til å bli en publikumsfavoritt. Svensken reiste tilbake over grensen etter kun 17 kamper og bare et mål. Er jo selvsagt fristende å melde at Vål’enga kommer til å bade seg til både det ene og det andre, men vi lar det ligge denne gangen.

For å avslutte med en positiv tone, klubben seiler på en oppadgående bølge når det gjelder publikumsoppslutning. Snittet i fjor overgikk 3000 og kveldens match blir også godt besøkt. Har du fortsatt ikke skaffet deg billett, kan du titte her og se om du finner en som passer for deg.
Har vi en deal? Selvsagt har vi det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *