Vålerenga – Aalesund 3-1: Opp på trygg plass med Balkan Boys

To mål: Andrej Ilic. Foto: Eivind Hauger/Flickr

Dette var kampen Vålerenga måtte vinne, og det gikk. Jeg synes Vålerenga var klart best, men det kunne allikevel gått galt. Vi starter på klassisk vis med en massiv forsvarsfeil hvor Hammer Kjelsen sender ballen tversover i straffefeltet til Bitri som ikke forventer å få den pasningen der. Aalesund takker og bukker, og bøffeljeger Martin Ramsland setter 1-0.

Men gutta virket veldig påskrudd, og bare jobbet på videre, og utlignet fortjent etter bare 16. Resten av omgangen er det vi som spiller, mens Aalesund er ganske farlige på kontringer. Dette fortsatte i andre omgang, og da får vi også se hva slags spiller vi har fått i Elias Hagen. Han har kanskje sett litt anonym ut hittil, men så får han ballen mens Aafk-spillerne gir han det rommet han trenger. 2-1 på langskudd.

Denne kampen kunne vi ryki skikkelig på kontringer, så det er livsviktig at gutta tok helhjertede løp hjemover. Her var det takk og lov ingen som jukset. Bitri og Strandberg – og Kreuzriegler som kom inn, sto på bra og tok mange tunge løp. Og backene gjorde en helt formidabel innsats. Det er sinnsykt som de må løpe i Bakke-systemet, men både Riisnæs og Borch spilte hele kampen tross utallige etterslengere og hodesmeller. Igjen, helt utrolig at Aalesund slipper unna med to gule når gutta hopper inn i nakken på motspillere med albuen først.

Da er det deilig å ha litt balkan-muskler i Ilic og Bitri, og i denne kampen sto også Strandberg fram som kaptein med stor K. Bra!

Den siste scoringen til Ilic er en kunstscoring, hvor han treffer ballen perfekt med hodet og skrur den rundt keeper. Helt nydelig.

Hvis dette går som vi alle ønsker nå, så spilles Eliteserien 2024 MED Vålerenga men UTEN alle lag som heter noe med -sund.

Banens Beste: Andrej Ilic

+++ Magnus Riisnæs: Kunne like gjerne fått BB med to assist, avslutter kampen seende ut som en halvliter pils.

+++ Stefan Strandberg: Står fram som en leder i denne kampen, leverer med både beina og kjeften

Èn kommentar på “Vålerenga – Aalesund 3-1: Opp på trygg plass med Balkan Boys

• 19. september 2023 i 10:47