Bodø/Glimt – Vålerenga 4-2: Tarem i køppen

Vålerenga – Odd 2023. Foto: Eivind Hauger/Flickr

Bedre sent kampreferat enn aldri, si.

En ting jeg synes er fascinerende med Bodø er hvordan de orker å spille med det tempoet uten å rotere særlig på laget. Når de setter opp farta går det fryktelig fort. Allikevel har dette Glimt-laget flere svakheter, og hvis vi hadde vært litt sharpere i avgjørende situasjoner hadde vi tatt poeng på Aspmyra. Det er store personlige feil som koster oss.

Det starter – som vanlig – på grusom måte. Glimt bare går rett i angrep og Storevik lager klink straffe etter 30 sekunder. Selv om vi utligner på dødball er det stort sett Bodø som kjører resten av omgangen. De spiller tålmodig og triller mye ball. Eller som Alsaker skriiiiiker inn i mikrofonen sin: NÅ ER DET FOTBALLFEST PÅ ASPMRA, DERE!!

Det er en prøvelse å se på TV2 når de skal hype norges kjæledegger til himmels, men for oss som har opplevd alle årene med Rosenborg-dominans så er vi vant til det. Når Børven satte 1-1 hørtes det ut som Alsaker hadde oppdaget parkeringsbot på bilen sin. Det er også forbløffende at TV2s kommentatorteam er over seg i ekstase over at Glimt triller ball frem og tilbake på 25 meter. Vålerenga ligger jo dypt og lar dem gjøre det. Og stort sett holder vi greit unna, men når det sprekker så sprekker det skikkelig.

Da er 2. omgang mye bedre. På slutten så Glimt ganske kjørt ut, og vi klarer å løfte oss betraktelig. Dessverre misser Bitri på oppspillet når vi jager utligning, og Pellegrino kommer alene andre veien. Bitri hadde en del gode inngripener i denne kampen, men lagde straffe og kosta oss 4-2 på slutten. Brutalt.

Dette laget kan vi ta på torsdag. Gutta må bare tro, spille smart, også skal vi se at utover i 2. omgang så tror jeg de går tom for krefter. De er shaky bakover og svake på dødball. Kom igjen, Enga!

BB: Andrej Iilic – Ivrig som alltid, trykker til i dueller.