Vålerenga – Bodø/Glimt 2-4: Nesten, men ikke helt

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Alt lå til rette for å kunne slå en i utgangspunktet sterkere motstander. Publikum var klare, rundt 11 tusen solgte billetter. Banen var vannet og gutta virket påskrudd. Skulle vi få en opptur på en ellers kjip sesong? NFF sendte Tore Hansen….

Vi må slutte å gi vekk unødvendige mål.
Kjære Vålerenga, la dette være siste gang jeg skriver om dette. Det må være mulig å være skrudd på i samtlige 90 minutter og ihvertfall fra start. Vi kan ikke stadig starte kampene 0-1. Dette må dere ha snakket om på hvert eneste møte?

På 0-1 har Glimt tre mann i boksen mot våre syv, da kan vi ikke la Saltnes få komme til så enkelt. 1-2 scoringen kommer etter at Kiil-Olsen ikke følger mann og Oldrup Jensen kommer bare inn bak Faris. Oldrup Jensen er også litt langt unna Faris på 2-3 målet, men jeg syntes det er veldig strengt å gi han skylda for det målet.

Fremover er vi farlige når vi tør å spille i lengderetningen, kanskje vi burde prøve å gjøre det litt oftere? Jeg syntes Vålerenga ofte er feige fremover og gir motstanderen tid til å etablere skikkelig forsvar. Jeg skjønner at det er en balansegang hvor mye vi skal risikere, men jeg syntes vi ofte velger feil. Spesielt i andre omgang har vi mye bra spill og dette spillet hadde holdt mot omtrent alle andre motstandere enn Glimt også.

Det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Kjemien mellom Borchgrevink og Ilic kan bli avgjørende i sesongavslutninga. Riisnæs blir mer og mer stabil, selv om jeg syntes han ble noe feig med litt mye støttepasninger.

Tore Hansen
Jeg orker ikke bruke mye tid på dommerprestasjonen, men jeg observerer at tomålsscorer Faris Pemi Moumbagna ikke engang fikk gult kort for å feie ned Storevik. Tar ingenting vekk fra målet hans, det er garantert årets mål i cupen, men han kunne også ha fått to gule og tidlig dusj før dette skjedde.

Nå er varen levert. Den heter 1. divisjon og Mandalskameratene

Øysten Stray Spetalen

Tore Hansen var spiller for Mandalskameratene da Vålerenga rykket ned og spilte mot dem. Jeg aner ikke hva som skjedde i de kampene, men noe må det har vært. Prestasjonen til Hansen var et gufs fra fortiden da Nils Arne Eggen og RBK fikk alle fordeler.

BB: Christian Borchgrevink

+ Riisnæs, Ilic, Storevik
– Kiil-olsen, Oldrup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *