Sandefjord – Vålerenga 1-2:

I en kamp ingen av lagene hadde råd til å tape gikk Vålerenga ut med et solid forsvar og mange mann bak ballen. Men i den posisjonen vi er, så må vi spille kynisk og smart fotball,

Jeg er litt usikker om det egentlig var en bra kamp, men mistenker det ikke var det for den nøytrale tilskuer. For en tilskuer på bortetribunen var det ganske krise om man ønsket å se kampen. Den tribunen må være den aller dårligste i Eliteserien med god margin. Stadion ble åpnet i 2007 og det skal ikke være mulig å bygge noe så utrolig dårlig å få det godkjent.

Vålerenga har en stor sjanse tidlig i kampen der Borchgrevink kun er en bondetå unna å sende oss i ledelsen. Fra motsatt side bak flagg var det begrenset utsikt, så jeg er ganske sikker på at ikke så mange fikk med seg hvor stor den sjansen egentlig var.

Mot Sandefjord så Vålerenga akkurat så kyniske ut som vi skal være. Gult kort for å drøye tiden? helt ok. Holde litt ekstra i ballen etter vi vet den var ute? FinFint. Vi er Vålerenga og de hater oss uansett la oss gi de gode grunner.

De som i lange tider har klaget på spiller logistikken til svensken er merkelig stille nå etter at vi henta Andrej Ilic. Selv mener jeg at sommerens vindu var det første der han bestemte, ettersom han før var underlagt Fagermo, men nå er sjefen til Bakke. Og for en spiller vi har hentet. Også i denne kampen scorer han. Fjorårets beste spiller i Sandefjord, Mohamed Ofkir, løper lenge med ballen før han legger inn til Ilic som får stå helt aleine og heade ballen i mål og Vålerenga i ledelsen.

Sandefjord har absolutt muligheter i denne kampen, slik at vi må enda mer opp i ringa i de kommende kampene. Vi kan ikke invitere Brann, Lillestrøm eller Rosenborg på slike muligheter om vi ønsker å få poeng i de tre neste kampene.

Jeg er imponert over supporterkulturen som er bygd opp litt over tid, men som virkelig blomstrer opp i år. Selvfølgelig skal vi selge ut bortetribunen i Sandefjord, men har vi for vane å gjøre det? Har ikke tall på det, men mistenker at vi ikke har gjort det. Et Vålerenga som store deler av sesongen ikke har levert, eller i hvert fall prestert langt under hva vi forventer. Likevel har vi snitt på over titusen på hjemmebane og et respektabelt bortefølge.

Banens beste:
Andrej Ilic

+ Ofkir, Borchgrevink, Strand
– Ingen, for vanskelig å se fra bortetribunen.

3 kommentars på “Sandefjord – Vålerenga 1-2:

 • 3. oktober 2023 i 09:43
  Permalink

  Bortetribunen blir ikke bedre av at det flagges kontinuerlig fra første rad. Sto på 3. rad og så ikke mye av det som skjedde på banen

  Svar
 • 3. oktober 2023 i 18:55
  Permalink

  Ikke et ord om Strandbergs iskalde straffe som ble satt i mål rett foran bortesupportertribunen.
  Rart.
  Hærføreren vår leverte en solid kamp tross en feilpassning i forkant av Sandefjords redusering.

  Svar
 • 5. oktober 2023 i 18:58
  Permalink

  Skjønner godt at dere klager på bortetribunen. Jeg som supporter fra Sandefjord er flau og synes synd på de som står på bortetrimunen. Er helt enig med dere, det må være mulig å finne en bedre løsning enn slik den er i dag.

  Håper Vålerenga sine supportere kommer tilbake nesteår, for det er gøy.

  SF supporter

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *