Vålerenga – Brann 1-2: Dette blir en brutal høst

Banens beste: Christian Borchgrevink. Foto: Eivind Hauger/Flickr

Den siste tiden er det nok mange som tenker at “nå årner det seg”. Vi har fått et lag som plukker poeng jevnt og trutt med en spiss som scorer mål. Vel, den følelsen forsvant igår. Ikke bare tapte vi, men forestillingen var ganske dårlig. Og enda verre: Verst tenkelige resultater i ca alle de andre kampene.

Det starter jo bra, da Ilic scorer på en kjempetabbe av Dyngeland. Brann får ikke til noenting. De kommer med den ene feilpasningen etter den andre, sliter med å finne rytmen, og jeg har en følelse av at her er det bare å dunke på. I stedet er det vi som blir passive, og Brann spiller seg relativt enkelt igjennom etter 30 minutter. Da hadde vi sett tendensen i noen minutter allerede.

Derifra og ut er det egentlig bare rot og rør. Ilic blir holdt i hver eneste duell, noe som tydeligvis er greit fordi “det er to sterke gutter i duell” som er en av de teiteste flosklene jeg vet om. Det er ikke greit å holde eller gå i kroppen på en hoppende spiller bare fordi han er “stor og sterk”.

Samtidig stiller Brann med en helt urutinert tenåring på den andre stopper plassen, og han tester vi ikke i det heletatt nesten.

2. omgang blir bare enda mer rør. Finne blir utvist, men vi er ikke i nærheten av å utnytte det. Gutta er helt ut av rytme, ingenting stemmer. Også roter vi det til sjøl. Når du har corner og ender med å ryke på rødt fordi de kontrer på deg med en mann mindre, da er det noen som ikke har gjort jobben sin. Så kan man sikkert peke på Juklerød, men det er flere som sover der. Han skal allikevel klare å ta ballen når han først løper opp spilleren.

Linken Høyrefoten til Borchgrevink – Hodet til Ilic funker et par ganger, men Ilic får ikke ballen på mål. For en rotete kamp. Og samtidig vinner Stabæk, Hamkam og Haugesund.

BB: Christian Borchgrevink. Ser ut som han har blitt bedre av å ha vært skada i halvannet år. Enorm innleggsfot, god spilleforståelse. Bare å slenge på langtidskontrakta tvert.

+++ Riisnæs, Bjørdal

— Hagen, Strandberg, Bitri, Juklerød, Børven

Nå skal vi over et minefelt resten av sesongen, og vi må vinne en del av de:

  • LSK borte som garantert kommer til å ende med skandale. Jeg er oppriktig bekymret for sikkerheten til Bakke.
  • Rosenborg hjemme. RBK i krise, spiller alltid som ville dyr på Valle.
  • Sarpsborg borte. Et S08 forsterket av Jo Inge Berget, som scoret hattrick i helga.
  • Stabæk hjemme. Skjebnemøte.
  • HamKam borte. Jeg orker ikke tenke på det.
  • Tromsø hjemme. Mistet litt av futten, men ekle nok å ha med å gjøre.

Tipper Strandberg må sto over LSK borte etter han har spilt landskamper. Dette blir en brutal innspurt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *