Lillestrøm – Vålerenga 2-0: Veikt og planløst. Nå er vi i dritten igjen.

Foto: Fans of the nordics/twitter

Dette var faktisk like ræva som bortekampen i fjor. Da skapte vi ingenting. Nå skapte vi en sjanse på 90.

Det er skremmende å se hvor ute av det spillerne våre kan være når det gjelder som mest. Det verste er at LSK var ikke særlig gode heller. Jeg hadde ventet at de var helt i blodtåka. Jeg synes de fremsto konsentrerte og at de spilte en helt grei hjemmekamp, men ikkenoe mer enn det.

Synes heller ikke stemninga fra hjemmefansen var så imponerende. Her har de lada opp i månedsvis, og det gikk rykter om kasting av døde rotter og alt mulig. Også er det eneste de klarer å få til et hengt marsvin. Det hadde jo vært ekstra digg å slå den bitre, sinte, atale gjengen der oppe. Men:

Hos oss er det jo helt krise. For det første klarer vi ikke håndtere presset fra LSK, vi spiller frem og tilbake bak før vi ender med å sparke bort ballen gang på gang. Håkans ser ut som han har fått noen instruksjoner han ikke skjønte. Ofkir sleit voldsomt på andre sida. Ruben fra Toten pissa på samtlige, og de få gangene Ilic vant duellen så var det ingen på løp. Vi vant ca ingen andreballer. Eneste lysglimtet var Riisnæs, som spilte en jevnt bra kamp men dessverre har den fatale feilen som ender i 2-0. Derifra og ut var det ingen vei tilbake.

På tribunen var det så som så. Nå skal jeg være litt gubbe: Vi mangler internjustis. Bluss er fett det, men ikke absolutt hele tida. Når kampen stoppes 4-5 ganger er det ikke så kult lenger. I tillegg må spillerne puste inn røyken.

Det som er verre, er bangers og fyrverkeri på banen. Også på egen keeper. Når Storevik går og tar seg til øret fordi du har kasta en banger på banen, da er du ikke en positiv bidragsyter til noe som helst. Når vi har ryggen til spillerne skal de føle at vi beskytter dem, ikke være en distrasksjon.

Jeg blir fortalt at dette var folk som ikke er med i noen av de etablerte grupperingene, men da må noen som står i front på tribuna ta tak i dem og lære dem kjørereglene. Du kaster ikke ting på banen, og du er ikke en belastning for egen keeper. Det må være et absolutt minimum for å ha en plass på vår tribune. Jeg synes det er kasting nesten hver kamp nå, også hjemme. Det må det bli en slutt på.

For noen runder siden snek det seg inn en følelse av at vi liksom var trygge. Tape for Bodø to ganger kan skje hvem som helst. Men nå er det en negativ utvikling igjen.

Vi MÅ slå Rosenborg og Stabæk hjemme, og ta poeng mot Sarpsborg borte. Jeg har ikke lyst til å dra til Hamar 26. november og måtte vinne. Og jeg har spesielt ikke lyst til å måtte slå Tromsø hjemme i siste serierunde for å unngå nedrykk, mens KFUM lurer på om de kan flytte inn på Valle i 2024. Da var det fint at folk applauderte spillerne etter kampen. De trenger backing nå, ikke kjeft. Kudos til de som møtte opp på Åråsen i dag.

BB: Ingen som utmerket seg spesielt positivt.

2 kommentars på “Lillestrøm – Vålerenga 2-0: Veikt og planløst. Nå er vi i dritten igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *