Vålerenga – Rosenborg 1-3: Verdens verste hjemmelag

De hjelpeløses hjelper rir igjen. I iskald vind heiset Rosenborg-fansen opp en tifo med et budskap de visste er sant. Resepten for en klubb i krise er å spille kamp på Oslo Øst. Mot det dårligste hjemmelaget i fotballverdenen (antagelig). Åtte poeng på hjemmebane i år. Og i motsetning til kampen på Åråsen, hvor gutta var helt lamslåtte, var vi i dag tilbake i modusen med god innsats, men slipper til enkle mål.

Rosenborg flettet seg igjennom forsvaret vårt to ganger tidlig, men gutta står på og Ilic klarer å redusere etter fint forarbeid av Bjørdal. Også kan man gjerne si at vi at mangler marginer fordi vi brenner ei straffe og har stolpetreff og nok en gang har mye høyere xG enn motstanderen. Det hjelper ikke. Åtte poeng på hjemmebane. Når mangel på marginer blir et mønster så er det noe annet galt. Vi har sluppet til enkle mål i hele år. Det hjalp ikke å bytte trener, faktisk er poengsnittet lavere under Bakke. Det hjelper ikke å ha en spiss som scorer heller.

Dette er en gjeng som er mentalt fastkjørt, hvor man plutselig står merkelig passivt i forsvar. Også ligger ballen i nota.

Bitri sleit voldsomt og ble byttet ut til pause. Kul spiller som vil mye og vi så gjerne ønsker å like, og det er ikke lett å bare komme inn i et nytt lag som midtstopper, men han har mye å gå på for å si det sånn.

Strandberg spiller bra i lange perioder. Vinner mange dueller, kjefter og smeller og står fram. Fordeler ballen fint med pasningsfoten sin. Men så er han passiv på 1-0. 2-0 vet jeg virkelig ikke hvem som skulle plukket opp han dvergen. Også brenner han ei straffe hvor keeper gjetter helt riktig.

Det med Strandberg kan vi si om nesten alle der ute. Spiller bra i lange perioder, men det ryker i avgjørende situasjoner. Jeg klarer ikke helt å se for meg hvem vi skal slå nå. Er dette den sterkeste stallen noensinne som rykker ned?

Og igjen er det masse kasting fra Østblokka. Ja, jeg var også forbanna fordi Rosenborg-spillerne har gjort det til en greie å håne oss hver gang de scorer. Men kastinga starta før det, og fortsatte resten av kampen. Keeperen til Rosenborg brukte det som et påskudd på å drøya tida hele andre omgang.

Nå må noen ta tak i internjustisen på blokka. Det er ikke mye som var så mye bedre før, men en ting var internjustisen. Takhøyden var stor, men når noen virkelig tråkka langt over så kunne det bli fysisk. Jeg har også sett folk bli slengt av bussen langt hjemmefra. Det var før smarttelefoner og Uber.

De fire neste kampene nå blir brutale. Først Sarpsborg borte med Jo Inge fuckings Berget. Så Stabæk som tar poeng jevnt og trutt med Bob fuckings Bradley på trenerbenken. Deretter Ham fuckings Kam oppe på Briskeby i det som kan være et avgjørende slag om å unngå nedrykk. Med du veit hvem på spissplass. Før vi antagelig må ut i avgjørende kamp hjemme hvor vi aldri vinner mot et medaljejagende Tromsø.

Det skulle ikke forundre meg om vi ender med å spille kvalik mot Kongs fuckings vinger i desember. Det er situasjon vi aldri skulle vært i.

BB: Mohamed Ofkir, i mangel av andre.