Bøllene fra Oslo Øst

Foto: Vålerenga Hockey / Arctic Aerials

av Thomas T.

Så langt denne sesongen har Vål’enga Hockey hatt få, om noen, problemer med å klå EHL’s sju bunnlag. Derimot skal man ikke stikke under en stol at bortekampene mot de to andre topplagene kunne gått noe bedre.

I morgen får 5300 en gylden mulighet til å se Vål’enga hevne tapet mot mønsterbruket fra Hamar tidligere i høst. Den matchen er en av to kamper som ikke har gått slik vi hadde ønsket oss, og nå skal den fadesen rettes opp i. Bortelaget har tross tap på Lørenskog inntatt en midlertidig tabelltopp.
Der bør de ikke få lov til å oppholde seg lenger enn høyst nødvendig, og de er en klubb som absolutt ikke kler den posisjonen. Midt på tabellen er nok mer deres greie, og med full klaff i lørdagens batalje så er starten på veien dit i gang.

Frafall
Siden forrige utsolgte match på Jordal har det skjedd et par endringer i stallen. Johan Henrik Oscar Eriksson og familien fant seg ikke til rette i Oslo (tro det den som kan) og flyktet til Sveits. Med fire kamper og et mål vil nok den godeste Erikssons viktigste bidrag i Vål’enga være som spørsmål åtte i en pubquiz; Hva het spilleren som fikk fire matcher for VIF Hockey i 23/24 sesongen, og hvilket draktnummer hadde han på ryggen? Del to av spørsmålet husket jeg ikke selv, og måtte ty til juks.
Klarer du det uten å kikke? Vi ønsker uansett svensken, som nå slipper å bli norsk lykke til i skatteparadiset, og stiller samtidig spørsmål ved om lønningene i klubben er noe for høye da den store drømmen hans om å få spille for St. Hallvards menn kun varte i et par uker.
Ellers har vi lært at viktige Mark Auk er ute en lengre periode etter en operasjon i skulderen. Det uttalte målet er å være tilbake til sluttspillet, men hver skade lever sitt eget liv. Skaden oppstod i fjorårssesongens første semifinale da Storhamarspiller Jonas Djupvik Løvlie skulle innynde seg hos trener ’n sin mot slutten av matchen, og tok en P. Thoresen spesial. Etter det har ikke Auk vært i stand til å yte sitt beste og beslutningen om å involvere helsevesenet ble tatt.

Heldigvis har klubben reagert raskt med å få på plass en erstatter.

Andrew Nielsen
På onsdag var sportssjef Anders Myrvold på Gardemoen og hentet 102 kg, i form av den canadiske Andrew Nielsen. Undertegnede håper de kiloene er bedre fordelt på muskler og fett enn mine er. Den storvokste backen erstatter som nevnt Auk i første omgang, men vil forhåpentligvis heller være et supplement når sluttspillet drar seg. Og om alle er friske er det fortsatt en ledig plass på utenlandskvota.

Nielsen beskrives som en brutal back som er villig til å bruke størrelsen sin til å plage motstanderne. I tillegg kan han servere presise pasninger og han levere harde skudd. Alt ligger til rette for at vi får en ny publikumsfavoritt på Jordal. På minussiden nevnes det at han kunne vært raskere på jerna, men det er absolutt ingen krise. Som nord-amerikanere flest har han mest erfaring med smale isflater, slik som vi har på Jordal Amfi. Noe erfaring fra større isflater har han, etter 15 matcher for den Østerrikske klubben Black Wings fra Linz i 20/21 sesongen. Som vi alle vet så måler LINZ AG Eisarena 60×30 meter, altså vanlig europeisk standard. Dermed fastslår Aperopet allerede nå at det nyeste tilskuddet blir helt kanon på hjemmebane, og etter hvert like knall på noe større bortebaner.

Epilog
Som den oppmerksomme leser kan ha fått med seg, så er matchen utsolgt. Men du kan likevel være heldig om du har glemt å sikre deg plass. Klikk her og det kan være at en eller annen billett har blitt tilgjengelig. Så kan du bli vitne til at trenden snur og at vi i stedet for kun å slå de svake i ligaen, bedriver deng på lagene i umiddelbar nærhet på tabellen.

Om du ikke er fra Hamar ønsker vi deg en fantastisk helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *