Vålerenga – Stabæk 0-0: Angsten brer seg

Børven mot Stabæk 2023. Foto: @Nittentretten

Nesten 14.000 tilskuere fikk se et engstelig Vålerenga-lag spille støttepasninger mot et svakt, men allikevel truende Stabæk-lag.

Jeg sier svakt og truende fordi det er det nivået Vålerenga spiller på. Det er så mye angst i det laget at jeg har ikke sett på maken. Det er spredte initiativer her og der, særlig Håkans, Riisnæs og Ilic, men det er lite samtidige bevegelser. Når noen forserer så ender det ofte opp med at man bremser og vender opp. Da blir det 0-0. Mens de andre bunnlagene vinner – igjen.

Jeg er redd dette laget er mentalt nede allerede. Det er i alle fall jeg, jeg tok egentlig sorgene allerede etter hjemmetapet for Rosenborg. Da skjønte jeg at dette antagelig ikke går. Har begynt å lese meg opp Obosligaen. Sund…Sund…Sund… faenmeg Sund overalt.

Og det føles så vannvittig unødvendig. Sommerens overgangsvinner, som endelig har klart å signere en målfarlig spiss. Men det hjelper ikke når han ikke blir foret. Det blir for sjeldent og for puslete.

Nå er det landslagspause, før de to siste rundene skal spilles. Genialt, Egon. Så rekker det å bli enda kaldere.

Hvis vi skal feste håpet til noe, så er det jo at HamKam reddet plassen nå. Ikke at de ikke ønsker å sende oss ned, men nå møter vi et lag som i alle fall ikke har noe annet enn hat og mindreverdighetskomplekser å spille for. Så vet vi at det kan ha ganske stor effekt på bønda.

Samtidig møter Stabæk Sandefjord, men.. Nei jeg orker ikke å sitte og tabellregne. Jeg tar det for gitt at vi rykker ned, men vil backe gutta 100% uansett. Også hjemme mot Tromsø i vinterkulda 3. desember. Hva ellers skal vi gjøre? Sitte hjemme? Bytte lag? Vålerenga er den eneste muligheten.

Vet ikke hvor mye mer jeg klarer å analysere denne kampen, bortsett fra at den er en enorm bortkastet mulighet til å ta kvaliken.

Banens Beste: Stefan Strandberg. Fått mye pepper i år, og mye fortjent. Og noen vil sikkert klage over dette. Men synes han styrer skuta bra i dag, solid ballfordeler, er med opp i boksen og lager en av de få store målsjansene.

+ også på Strand, Håkans.

3 kommentars på “Vålerenga – Stabæk 0-0: Angsten brer seg

 • 13. november 2023 i 23:35
  Permalink

  Du sa akkurat det jeg skulle si! 100 % enig med deg!

  Svar
 • 14. november 2023 i 04:02
  Permalink

  Ljuklerød istedet for Børven – alle andre på benken istedet for Oldrup!

  Svar
 • 14. november 2023 i 09:52
  Permalink

  Diskusjonen om organisasjon og mangel på kultur tar vi når sesongen er over. Nå gjelder det to kamper og fokus på strategi. Det er totalt ubegripelig at Børven er foretrukket. Hva i all verden har han bidratt med i år? Begynner det å rakne for Bakke? Trenger han hjelp i å ta ut et bedre lag og pumpe litt motivasjon og energi i laget? Vi trenger også mer fantasi enn Oldrup i de avgjørende kampene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *