HamKam – Vålerenga 0-2: VAMOS! VAMOS!

BB på Hamar. VAMOS. Foto: Eivind Hauger

For et nervedrama det ble. Og det er ikke over enda.

Og ja, vi er fortsatt i dritten. De andre resultatene har stort sett vært verst tenkelig, og Stabæk vant selvsagt. Men vi slapp i alle fall å rykke ned på Hamar.

Briskeby var nesten fylt til randen av folk som hadde møtt opp ens ærend kun for å se Vålerenga rykke ned. Og spillemessig så det ærlig talt ikke dritbra ut. Vi har noen gode sjanser og ruller opp en del angrep, men utover i kampen synes jeg det blir mer og mer stillestående med tidlige innlegg som bare heades unna av stopperne til HamKam. De få gangene vi kom rundt og bak dem ble det farligere. I 2. omgang kjører faktisk HamKam kampen, uten at benken tar affere. Da må Sjøeng ta fram en matchvinner-redning av dimensjoner før vi endelig får hull på byllen.

HamKam var akkurat så tente som vi kan forvente av et lag som ikke har noe sportslig å spille for, men har plenty med indre agg, sjalusi og komplekser å få utløp for. Da er det enda deiligere å vinne. For det er sånn det er å være Vålerenga, og det må spillerne ta inn over seg. Bøfla har snakket om at de skal legge seg i siste serierunde i flere uker allerede. Det er cupfinale for alle vi møter. Da må vi møte opp og levere, og endelig klarte gutta å tippe vektskåla i vår favør når vi trengte det som mest.

Og 1500-2000 pasienter fra Oslo kan gå bananas. For det er virkelig imponerende. Etter denne møkkasesongen, med skuffelse på skuffelse, -12 grader, og HamKam borte i nedrykksduell etter to uker pause – så valfarter folk til Hamar for å backe Vålerenga med en herlig mentalitet. Parolen ble satt da en ukjent helt grep mikrofonen til TV2 utenfor stadion før kampen mot Stabæk:

Vet ikke hvem denne legenden er (og hvorfor han andre er kliss lik Jonas Gahr Støre), men med dette laga han parolen for invasjonen av Hamar. VAMOS!

Vi har hatt sterke miljøer før også, men så bra som nå er jeg usikker på om det har vært, med tanke på kreativiteten og hvordan Østblokka fungerer som et åpen og inkluderende tribune hvem som helst kan løse billett og finne sin plass og gjøre sin greie.

Uansett, HamKam kjører kampen og spiller stygt, men så glipper de bakover og da er Ilic der. Etterpå kontrer Håkans inn 2-0 og folk går banans. Vi lever videre. Og selv om det fortsatt blir knalltøft på søndag, så har vi en sjans. Det er bare å møte opp, folkens.

Og du: Lørdag kl 16:00 skal hockeyen sette ny klubbrekord med 12 strake hjemmeseire. Bare å møte opp for å samle styrke og gode vibber før søndagen.

BB: Magnus Sjøeng

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *