Gjestepenn: Madsen stiller spørsmål!

Foto Eivind Hauger/Flickr

Av Julian Madsen

Det begynner å bli et par dager siden nedrykket var klart, og sjokket over at man nå er en OBOS- ligaklubb har gått over i refleksjonsmodus over hvordan man i alle dager endte opp her.

Mediene koser seg selvfølgelig glugg over tingenes tilstand. Mye fokus har gått til hvem som skal selges, lønnskutt og å jage Strandberg for å ikke stille opp til intervju. En ting er i alle fall sikkert, Strandberg burde selvfølgelig uttalt seg som Vålerengas kaptein, men han er på ingen måte hovedårsaken til at vi nå må ta turen ned til nivå 2, og at han ikke orket å svare NRK på vei ut av stadion er vel neppe verdens undergang, sammenlignet med driten vi nå står i.

Strandberg har aldri utarbeidet klubbens strategi, vært ansvarlig for å sette den ut i live eller forvaltet klubbens ressurser, men han har i likhet med mange andre levert dårligere sportslig enn vi hadde håpet og forventet. Derfor synes jeg man skal la være å jakte individer i spillergruppa – alle fall vi som er glade i klubben. Svaret vi er ute etter, altså hvorfor gikk det som det gikk, ligger ikke der.

Skal VIF komme seg videre, og opp og frem som klubb, så må de ansvarlige ansvarlig gjøres. Hver eneste sten må snus og alt gruff må frem i daglys. Hvordan i alle dager havnet man her, og hva kan vi lære av dette, slik at det aldri skjer igjen?

Foreløpig har mediene vært mer opptatt av et kamera som ble tatt av noen superskuffa supportere som fikk kjørt kameraet i trynet rett etter sitt livs største sportslige nedtur. Selvfølgelig en helt «kålrabi» ting å gjøre, men kom igjen, det er viktigere saker og viktigere spørsmål å stille rundt VIF og som er langt mer interessant å finne svar på.

Ettersom jeg ikke har klart å finne de gode spørsmålene blant de mange mediesakene, så har jeg forsøkt å stille en del gode spørsmål selv:

Hvorfor følges ikke klubbens strategidokument?
Hvorfor har vi ingen, altså NULL-NADA-NIKS, med kompetanse og erfaring rundt kjernevirksomheten i styret?
Hvorfor lar man en pengemann i London diktere hvordan klubben skal driftes sportslig, selv om det er på total kollisjonskurs med dualmodellen?
Hvorfor jobbes det ikke tydelig med et alternativ til Trøim?
Hvorfor trekker man på skuldrene av underskudd på over 40 millioner?
Hvorfor har man det 4 største lønnsbudsjettet på spillere, men ikke lenger er blant de 16 beste lagene i Norge?
Hvorfor er det kun unntakene av spillerkjøp som hever laget?
Hvorfor forsvinner den ene flinke ressursen etter den andre fra klubben (gjelder både sport og adm.)?
Hvorfor ser det ut som det finnes null plan for hvordan laget skal opptre i kamp?
Hvorfor leverer eks-spillere så fryktelig mye bedre i andre klubber enn hva de gjør i VIF?
Hvorfor skjelver gode fotballspillere som aspeløv så fort de drar på seg VIF-drakta?
Vi har utelukkende hatt jævlig dyktige trenere i VIF i nyere tid, men alle mister seg selv. Hvorfor?
Hvorfor kollapser laget alltid da man mobiliserer og det fylles på stadion, mens man så ut som “rasehester” under pandemien, foran null tilskuere?
Hvorfor er merkevaren VIF blant de sterkeste i Norge, men historisk har man levert sponsorbudsjetter som konkurrerer med S08 eller LSK?
Hvorfor styrer plutselig arbeidende styreleder i AS den offisielle podkasten til klubben, hvor man prøver å belære supportere og medlemmer hvordan man skal oppføre seg?

For VIF er det ikke bare interessante spørsmål, men helt avgjørende at man finner gode svar, og vi må finne dem nå! Alternativet er at vi kommer tilbake som den samme triste, stusslige utgaven vi har sett denne sesongen og at vi ikke har lært en dritt av 2023.

Man kan jo også lure på hvorfor i alle dager har ingen ansvarlige for den største sportslige fadesen i klubbens 110årige historie tatt konsekvensen av det, og trukket seg? Her er det helt åpenbart at den eneste voksne og riktige avgjørelsen er å slippe til nye krefter. Nå må det settes ned en havarikommisjon så fort som mulig, og ønsker man bedring så bør det også delta eksterne på denne. Egenevaluering er som kjent ikke alltid like treffsikker.

Ukultur, drit og konflikter må bort. En ny kurs må stakes ut, og er man ikke villig til å være med på den, ja så må man ut, bort og vekk.

Steg 1 er å sørge for at bunnen nå er nådd, også kjører vi samling der etterpå. Å stoppe det synkende skipet kommer til å gjøre litt vondt, men det må til. Styreleder Ørbeck Sørheim ønsket å skape håp, tro og kjærlighet, men for å komme dit så man rydde opp en gang for alle.

Julian Madsen https://x.com/julianmads1

4 kommentars på “Gjestepenn: Madsen stiller spørsmål!

 • 13. desember 2023 i 19:22
  Permalink

  Enig i nesten alt du skriver, men spillere og spesielt kaptein Strandberg må stå frem for spillergruppa og tilkjennegi sin versjon av hva som har skjedd denne sesongen. Administrasjonen må seff ta sitt ansvar, og informere om det etter en grundig evaluering.

  Svar
 • 13. desember 2023 i 19:48
  Permalink

  Uenig i det meste. Vi HAR fulgt strategien, masse unge, helst fra Oslo øst, og solgt unna så fort vi kunne. Det er føringene fra Tuva og resten av styret. Trøym har redda oss mange ganger økonomisk, å legge skylda på han blir HELT bak mål. Hørte du ikke podkasten med Siem??

  Svar
  • 19. desember 2023 i 16:24
   Permalink

   Det er visst ufattelig viktig for styret at det er pride-flagg på cornerflagget enn at Borchrevink faktisk kan slå en bra corner. Når det gjelder det nedrige angrepet på “pengemannen i London”. Vel, han har frie tøyler til å bruke sine midler. Og han har brukt år etter på en klubb som overhodet ikke har gitt økonomisk avkastning.

   Men det er interessant å se hvor mange rådyre spillere har blitt signert, men som ofte har blitt ingenting. Vi fikk signaturen til Doffen Hestad. Han hadde dominert i sesongen før han kom. Men i enga. Det er ordtaket om å finne gull blant gråstein. I enga er det å finne gråstein blant gull

   Svar
 • 19. desember 2023 i 14:49
  Permalink

  Det eneste klubben kan gjøre er å foreta en storrengjøring av stallen. Denne sesongen utom Ilic og Hagen vært bomskudd.

  Og denne bautaen i forsvaret Strandberg har ikke vært noen bauta.

  Det veldig triste for meg med nedrykket, er at i følge regler så vil 2.laget bli tvangsflyttet ned en divisjon. Og de veldig unge og faktisk talentfulle får ingen mulighet til noe sportslig utvikling til å spille med 50 åringer som har nådd høyere. Slik jeg ser det så er det trolig spillere som ønsker å forlate klubbenl. Det en bør gjøre er å sjekke hva spilleren var

  For å ta stammen som bidro
  Keepere: Ut med Sjøeng og Storevik. De to andre beholdes og en får erfaren 35-åring som setter skapet på plass når det gjelder forsvarslinja

  Forsvaret: her er mye middelmådighet levert på banen. Hvem var Bitri? Kreuzriegler? Hva slags prestisje signering var det Juklerød=middelmådighet, Strandberg=Unnskyld at jeg er til, og Borcgrevink. Denne svir, men det handler om laget, og hans innlegg er i sto r grad ufarlige. Vegard Eggen Hedenstad: Nuff said

  Midtbanen: Elias Hagen har vært en av de få som har utmerket seg positiv. Så dermed hva er sjansen for å beholde han? Håkans er underholdende og kvikk i beinq. Tror hqn blir litt ignorert hos “ravner”, så hvis ikke han vil bort, som er en sjanse, så kan selvtillit bygges i Obos. Så har en talenter en bør satses på som Thorstensen. Ofkir som ikke er den kjente klubblojale spiller i verden. Ville trolig vært gunstig å ha på lavere nivå

  Så har en spiller som Oldrup Jensen. Ikke lenger midtbanespiller. Og ikke tillitsvekkende midtstopper. På tide å si avskjed. Bjørvik og Strand kan være grei å ha for å løpe motstanderne i senk. Hvis klubben får beholde Bech Riisnæs, så bør en være takknelig.

  På toppen har en Ilic. Han viste gjennom sesongen at han tippeliganivå. Så hvis han ikke blir ønsket bort, eller ønsker seg bort, så vil han trolig dominere Obos. Jeg tror ikke det er så mye ønsker for Børven lenger. Og hvis han blir ka han bli gullende godt, men da som “super-sub”

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *