Vålerenga – Sogndal 1-1: Mye det samme

Nytt år, ny sesong, nytt trenerteam, nye spillere, samme gamle Vålerenga.
Sogndal kom ikke til hovedstanden for å spille ball, for å underholde eller for å vinne nye hjerter. Det gjør de ikke, det ligger ikke i dems natur eller i deres DNA. Sånt sett er det enklere med Sogndal, de vet de er et drittlag og spiller på den måten.

Jeg husker fortsatt godt at Sogndal i 2004 feira uavgjort på Ullevål som om de hadde vunnet VM for klubblag, spillerne feira, fansen feira. Men hvorfor? Fordi de hadde hindret Vålerenga å vinne seriegull. Da fikk det heller være detaljer at de samtidig sørget for at de selv rykket ned. Det minnet er for meg hva Sogndal er og står for. Jeg ble frustrert, men ikke overrasket når omtrent samtlige spillere hadde vært nede på matta med krampe eller “krampe” som det jo er nærliggende å tro at var sant. Eller så kan vi velge å tro at Sogndal bare rett og slett under T.A Flo bare er skikkelig dårlig trent. Ja, kanskje skulle vi hatt straffe rett før feilpasningen som gir kontring i mot og 0-1, men da må du velge: Skal vi godta dommertabber eller vil du ha VAR? Vi i Aperopet vil heller ha dommertabber. Sånn ferdig snakka, ingen grunn til å diskutere det. Vi er en etasje ned og dommerne er også hakket dårligere enn de dommerne vi i fjor kalte ræva og udugelige. Nå har vi dommere som næmest aktivt hjelper motstanderen å drøye tida. Men: Sannheten i dag var at vi var ikke bedre, ikke gode nok, ikke villige nok.

Og dette kan fort være spillebildet som møter oss HVER eneste serierunde. Det er ikke gitt at noen andre lag gidder å spille ball bortsett fra på kontringer.

Så hva nå Vålerenga?
Vi skal absolutt ikke grave oss ned selv om vi tapte to poeng i denne kampen. Men jeg håper at Vålerenga analyserer denne kampen og kommer frem til at dette var for treigt, for lett å forsvare seg mot og for lite direkte. Vi sentrer ikke ball i rom, fordi det er ingen bevegelse også kommer det ingen løp fordi ball aldri spilles i rom. Vi ser ut som vi har studert Pep Guardiola og kommet frem til at dersom vi bare spiller ball masse i trekant rundt motstanderen, så blir det noe bra til slutt. I kveld ble det ikke bra nok. Men ikke glem, vi har muligheter til å ta alle poengene. Kamara har en heading som fort kunne gått inn og Hedenstad hadde et skudd som kun var fingertupper unna å bli seiersmålet.

Stjerner
Vi har i år valgt å legge om litt på systemet og velger å gi en, to og tre stjerner til tre spillere. Spilleren med flest stjerner når sesongen er over blir årets spiller for oss i Aperopet redaksjonen.

3 Stjerner: Daniel Håkans
2 Stjerner: Fidel Brice Ambina
1 Stjerner: Nathan Fasika Idumba

11 kommentars på “Vålerenga – Sogndal 1-1: Mye det samme

 • 2. april 2024 i 02:40
  Permalink

  Er fullstendig uenig av deler i innlegget. Jeg syns dette var en bra kamp av gutta! Poengtap er grunnet 1,5 personlig feil og sånt skjer. Det skyldes IKKE vilje, sjanser eller bra spill!!! Hadde det ikke vært for Gjennestad ville enga vunnet 3-1
  Så når dere skriver “Mye av det samme” så forstår jeg ikke hvilken kamp dere så på! Svaret ligger kanskje i alkoholinntak…???

  Svar
  • 2. april 2024 i 09:16
   Permalink

   Meninger er som kjent som baken, delt og tidvis hårete.

   Både jeg og Geir så et Vålerenga som sliter med å spille ut etablert forsvar. Ja, vi har mye ball, men hvor mange sjanser skaper vi egentlig? 2-3 store i 2. omgang?

   Ja, hadde ikke keeperen reddet hadde vi vunnet. Det kan man si om ca alle hjemmekampene våre ifjor også.

   Svar
 • 2. april 2024 i 09:51
  Permalink

  Enig i at dette var copy paste fra i fjor. Det må forbedres i siste tredjedel. Håper målene kommer, for da vil nok selvtilliten også få seg en boost.

  Svar
 • 2. april 2024 i 11:08
  Permalink

  Jeg har ikke god peiling på fotball, men legger merke til noe rundt de menneskelige uttrykkene. Noen eksempler: Juklerød og Kreutzriegler har svært tydelig kroppsspråk gjennom kampen, og det jeg plukker opp er sure miner, oppgitthet, frustrasjon o.l. non-produktive følelser. Ser man på Strand og Bjørdal er det mer sinna (på en positiv målretta måte) , intenst og pågående (selv når man bommer litt. Opp igjen og fighte videre). De to nyeste tilskuddene på laget framsto for meg rolig og trygge. Men jeg stusser som sagt på de førstnevnte og hvilken mentalitet det blir i laget som helhet, når ikke alle befinner seg mer i de to siste sinnstilstander?

  Svar
  • 2. april 2024 i 18:17
   Permalink

   Hei Christian. Det du påpeker – selv om du sier du ikke har greie på fotball – er noe av det viktigste i fotball. Innstilling og mentalitet. Fotball spilles 90% med hodet, 10% med beina. Det er alfa/omega at samtlige har den rette innstillinga, alle spillere, alle på benken, ja hele støtteapparatet. Dårlig innstilling/mentaliet må lukes vekk.

   Svar
 • 2. april 2024 i 18:25
  Permalink

  Jeg synes gutta gjør en helt ok kamp, spesielt i 2.omgang. I fotball er det mye lettere å ødelegge for motstanderen enn å skape noe selv. Vi kommer til å få mange liknende kamper som dette i år. Motstandere som legger seg i forsvar, bruker lang tid på dødball, spiller skadet osv. Vi må ikke bruke energi på å la oss overraske eller frustrere av dette. Vi må bare bli bedre til å takle det. Etter spill og sjanser skulle vi normalt ha vunnet i går. Jeg er positiv til de to nye afrikanerne, de gjorde begge en god figur synes jeg. Er optimistisk med tanke på fortsettelsen❤️💙

  Svar
 • 3. april 2024 i 08:56
  Permalink

  Fet side, dette skal jeg absolutt følge videre med på.
  Synes Håkans slipper litt billig unna med tre stjerner, og mener den burde gå til Ambina.
  Herlig med skåring, og en trussel i bakrommet, men den feilpasningen som fører til målet er fatal. Ambina er primus motor begge veier, tør å spille fremover og bosser generelt midtbanen. Selv om Juklerød blir litt ubesluttsom i siste tredjedel er han farlig frempå og en trussel kampen igjennom. Burde fått til mer, samtidig synes jeg han terroriserte den venstresiden.
  Idumba god, men synes han er litt shaky – det hadde ikke vært en dommerskandale om det hadde blitt blåst straffe i mot når han takler Sogndal-angriper der inne i 16-meteren i første omgang. Baken er delt, men min vurdering fra denne er nok:

  1. Ambina
  2. Håkans
  3. Juklerød

  Gleder meg uansett til å følge med her videre!

  Svar
 • 3. april 2024 i 11:44
  Permalink

  Var det ikke Stabæk vi møtte i siste serierunde i 2004? De jubla som idioter. Mulig jeg tar feil

  Svar
  • 3. april 2024 i 13:19
   Permalink

   Geir mener i hjemmekampen før. Da var de strålende fornøyd med uavgjort selv om de rykka ned.

   Stabæk jublet da vi tapte seriegullet, selv om de også rykket ned samtidig.

   Svar
   • 3. april 2024 i 19:20
    Permalink

    Takk for oppklaring.

    Svar
 • 3. april 2024 i 14:38
  Permalink

  Mye å være enig i her, dette var fryktelig likt fjoråret (og forsåvidt årene før detigjen). Vi klarer fortsatt ikke å spille mot etablerte forsvar som ligger lavt og virker fortsatt ikke som man har noen plan B på blokka. Blir ikke helt klok på hva man har brukt tiden på i vinter. Ellers synes jeg du er alt for snill med Håkans. Han bommet vel på såpass mange gode sjanser at det bare skulle mangle at han traff til slutt. I tillegg kommer den feilpasningen som leder til scoringen som Amund peker på, ikke topp tre i min bok.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *