Vålerenga – Stabæk 1-3: Verdens verste hjemmelag?

Tre hjemmeseire på de siste 23 forsøkene i serie, cup og kvalik.. Sist seier kom 17. september i fjor.

Det er egentlig rart det er folk igjen.

– Til de som har lagt den voodoo-forbannelsen over Intility: Det holder nå! Jeg tror at Vålerenga har fått nok nå. Vålerenga har hatt så mye uflaks på hjemmebane at jeg aldri har sett på maken. Jeg tror at de går ut på den banen med en dårlig følelse – ikke bare fordi de har hatt dårlige prestasjoner, men de har hatt marginale kamper der alt har gått imot dem.

Sitatet tilhører Yaw Amankwah på Fotballxstra. Og ja, med tre hjemmeseire de siste 20 er det selvsagt mange marginale. Det er det i dag og.

Men vi starter dårlig. Vi virker helt uforberedt på at Stabæk presser oss høyt, og ser redde ut over at vi ikke får rulle ballen i bakre ledd i ro og mak. Det koster oss en baklengs tidlig også. Men gutta mobiliserer, og kommer seg utover. Vi er shaky bakover, som vanlig på hjemmebane når vi står høyt, men det er helt fortjent når Rijks utligner når Stabæk glipper i markeringa.

I 2. omgang er vi klart best i banespillet. Stabæk er ekle på noen kontringer, men det er totaldominans i lange perioder, og det er egentlig helt fuckings ufattelig at vi ikke scorer. I stedet er det Stabæk som scorer to på få minutters mellomrom med en skalla danske som selvsagt har sitt livs kamp. En forsvarsspiller som scorer to mål og kunne nesten hatt hattrick. Den markeringsjobben vi gjorde der ligner ikke grisen.

Vi fortsetter å kjøre på, men det vil seg ikke. Stabæks keeper står også en helt sjuk kamp selvsagt, og ellers roter vi det til sjøl. Det kunne nesten vært 1-4 et par ganger der, men det er fordi vi står høyt. Da er det bra å ha farta til Kiil Olsen.

Så hva kan vi gjøre? Jeg er ingen spirituell fyr, men kanskje Amankwah er inne på noe. Kanskje vi kan ta tak i Durek neste gang han er i Norge og invitere han på kamp, så han får kjenne litt på den dårlige mojoen eller auraen eller Vålenga-vibben eller hva faen det er. Men noe er det.

3 stjerner: Aron Kiil-Olsen. Ser ikke ut til å være involvert i noen av baklengsmåla. Redder oss flere ganger med farta si. Har god kontroll.
2 stjerner: Mees Rijks. Litt Henrik Udahl over han, men mangler mye på fysikk. Åpner målkontoen.
1 stjerne: Fidel Brice Ambina. Jobber bra for lagkameratene, vinner ballen ofte og setter i gang angrep.

3 kommentars på “Vålerenga – Stabæk 1-3: Verdens verste hjemmelag?

 • 14. april 2024 i 21:50
  Permalink

  Begynn med det enkle spill direkte ut
  Spille ut med risiko behersker ikke Enga år idag.øv på passninger , kvaliteten er lav. Spill direkte framover sa Petter på medlemsmøte, dere har glimtvis vist det i vinter. En touch og tempo. Det enkle er ofte det beste!

  Svar
 • 15. april 2024 i 13:27
  Permalink

  Problemet i går var ikke hvem som var gode, men heller dårlige. Venstresiden vår var grusom. Og treneren bytter oss dårligere. Nesten, bare nesten, så man håper det var skader på både Bjørdal og Håkans. Hvorfor ta ut Bjørdal? Involvert i nesten alt vi klarer å skape. Og hvor er den direkte fotballen Petter M pratet om på medlemsmøtet før sesongen? Et par ganger vi spiller gjennom ledd, og blir farlig med en gang.

  Svar
 • 15. april 2024 i 13:38
  Permalink

  Aron sendte den pasningen til en presset Elias som førte til 1-0. Han sto lenge med ballen før han sentra. Akkurat det var for dårlig. Men vi burde jo ha vunnet dette lett. Vi sliter i forsvar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *