Lyn – Vålerenga 1-1: Bedre enn tap, men…

Lyn skal slås. Men det skjedde seff ikke. Men Lyn har fortsatt ikke slått oss i en tellende kamp siden 2008.

En del å ta i her.. For det første blir jeg litt forbløffet når jeg hører VIF-spillere si at de var klart best før utvisningen. Mulig det føles sånn fordi vi tok ledelsen, og jo vi hadde noen bra angrep, men jeg synes det var mye av det samme. Det går for trengt, for omstendig, og jeg synes spillerne våre hadde veldig høye skuldre som vanlig. Det er noe med at det stopper nesten helt opp når de møter en etablert forsvarsmur. Om de er redde for å ryke på en kontring eller hva aner jeg ikke. Men når jeg så hvordan vi kom ut fikk jeg en skikkelig dårlig følelse.

Fulle tribuner, en motstander som vil ta alt annet enn tap som en seier, det ligger jo an til en klassisk Vålerenga-fadese.

Men når Lyn går opp i liminga, Håkans spilles pent igjennom av Elias Hagen etter litt klabb og babb på midtbanen. Der og da føler jeg at vi har vunnet kampen. Vi har fått det første målet, og dette trege Lyn-laget skal få sin fulle hyre med å lage utligning såfremt de ikke får til noe på en dødball. Med kontringssterke spillere som Strand og Håkans så hadde vi denne kampen akkurat der vi ville ha den.

Også er dette Vålerenga, så da skjer det uventede. Rijks blir sint fordi han ikke får frispark i en duell og sparker ned en Lyn-spiller. Gult. Også fullfører han hardt inn bakfra på en annen fyr rett etterpå og får sitt andre gule. Lyn utligner rett før pause da Borchgrevink header ballen inn i midten av vårt eget felt, og ingen lagkamerater plukker den opp. Gratis mål til Lyn.

I pausa mister Jokke besinnelsen på direkte TV og media skriver side opp og side ned og hvordan han “klikket” og blabla, og NRK ringer Frode Lafton og snakker om hvordan man skal være snille med hverandre, mens tabloidjournalisten Arilas og rettighetshaver TV2 kjører på.

Jeg blir bare oppgitt. Media klager over at for mange ikke snakker “rett fra levra”. Når du ser mediestyret etterpå så vet vi hvorfor. Egentlig burde bare alle som snakker med TV2 og særlig Arilas gjøre som amerikanske idrettsutøvere. Bare si coachede innøvde selvfølgeligheter. Så blir det sikkert litt etterspill internt av dette, men jeg klarer ikke å tro at dette blir en stor internt. Dette er et derby, det må for faen være lov å vise litt følelser. Det gjør Rijks, og det gjør Jokke.

Jeg liker Rijks. Han spiller med et høyt tenningsnivå. Litt vel høyt i denne kampen, og det gjør at jeg ser for meg en massiv Vålerenga-fadese her. Men 2. omgang blir egentlig helt ok. Lyn får mange sjanser på dødball, men vi klinker til i duellene og står bra. Sjøeng og forsvaret har bra kontroll, og særlig Strand jobber knallbra som vanlig. Lykkes ikke med alt, men det holder til uavgjort mot et tregt Lyn-lag som jeg tipper vil få problemer utover i serien. Et Lyn-lag vi kommer til å overkjøre fullstendig hjemme. Jeg sier det her og nå: Vi slår Lyn 4-0 i august. Rijks scorer to.

Nå har vi gjort unna disse fire store kampene med første hjemme og borte, Stabæk og Lyn. Nå følger litt mer normal Obosligaen mot Mjøndalen, Bryne, Ålesund, XXX, Åsane og Levanger. Da er det bare å roe ned, senke skulderene og plukke poeng.

Vanskelig å fordele stjerner i dag men vi havner på:

*** Magnus Sjøeng – Har god kontroll og holder kylan i 2. omgang. Bidrar bra til å dra hjem poenget.
** Daniel Håkans – Scorer målet på et fint løp og perfekt pasning fra Hagen, blir mer defensiv utover i 2. omgang og spiller hele kampen.
* Petter Strand – Står bak mye offensivt, prøver å skape selv om ikke andre mer med på notene, og tar en stor defensiv jobb i 2. omgang.

Èn kommentar på “Lyn – Vålerenga 1-1: Bedre enn tap, men…

• 23. april 2024 i 10:56
    Permalink

Liker optimismen mot hjemmekampen. Med en del lette kamper (på papiret) ser jeg for meg at formen på Intility blir ganske god i månedene mot Lyn kampen. Ellers helt enig her, synes Ambina og Kiil Olsen jobber enormt bra for å forsvare målet i andre omgang, og jeg ser lyst på resten av sesongen. Vi må bare få selvtilliten og innse at vi er bedre enn hvert fall 13/14 av årets motstandere. Vi finner flyten nå i løpet av mai måned.