Mjøndalen – Vålerenga 5-3: Velkommen til helvete – OBOS-ligaen.

Slutt å snakke om poengrekord i Obos, start å plukke sammen poeng. Dette spillet holdt ikke i fjor og det holder faen meg ikke i år heller. Spillere som ikke holder mål, en spillestil vi ikke mestrer eller som er for dårlig og dommere som overhodet ikke beskytter spillere. Det er der vi er. GeirB og Skog ranter.

GeirB: Vålerenga spiller en spillestil som vi enten overhodet ikke klarer å spille eller vi ikke har spillere til. Jeg nekter å tro at det gutta viser på banen er det som er planen. Det går for treigt, det går for lite i lengderetningen og når det blir lagt inn, så er det for seint. Pasninger blir slått for seint, slik at løpene stopper opp. Eller så kommer ballen bak spilleren det siktes på. Dette må trenerteamet og spillerne finne en løsning på, fort som faen. Hvis ikke kan resultatet fort bli at vi spiller i en liga sponset av et ubrukelig fraktselskap og derby mot Skeid og Kjelsås.

Når vi spiller gå-fotball, så blir det rett og slett for enkelt å forsvare seg mot oss. Når forsvaret og keeper gjør enkle feil og gir bort sjanser og slipper inn tabbemål, så blir det ofte vanskelig og i dag helt umulig. Jeg tar høyde for at kampen ser annerledes ut på tv enn den gjør fra hjørnet av bortefeltet, men dette er krise. Spiller for spiller, så er det i dag veldig få som leverer til noe i nærheten av godkjent. Og dette er hvordan hverdagen i OBOS er, lag som spiller over evne for å klå Vålerenga. Med ex-bøfler som gjerne ønsker å skade våre spillere og med dommere som overhodet ikke holder mål. Som dommer har du som oppgave å beskytte spillere mot overfall av den typen Kiil Olsen blir utsatt for. Hvis det ikke er direkte rødt kort, så kan dommerne bare slutte å ta med seg det røde kortet ut på banen. Man må vel kunne forvente mer av et styremedlem i toppdommerforeningen.

Skogrant:

Et “adult” fotballlag, liker Geir Bakke å si. Det er et engelsk låneord og et adjektiv som betyr voksen. For Bakke er kulturbyggeren, han som kanskje ikke får til spektakulær fotball, men bygger seige, tøffe lag med en god struktur og mentalitet som spiller solid.

Så hvordan i helvete ser vi ut som vi gjør da?

Ok, vi er Vålerenga så selvsagt tar en fyr ingen har hørt om og klinker et frispark rett i krysset fra nesten død vinkel – et frispark idømt etter klar filming. Målscorer: En nobody ingen har hørt om som kom til Mjøndalen fra Fana.

Deretter ser det egentlig ut som gutta tar seg greit sammen, og vi utligner fint med Petter Strand. Men så blir kampen mer og mer intens, og Mjøndalen er regelrett voldelige med stadige etterslengere. Aron Kiil Olsen setter inn en tøff men fair takling og vinner ballen, og Kristoffer Tokstad velger å ta rennafart og regelrett smadre Olsen. Jeg hadde fri sikt oppover sidelinja til dette. Det er egentlig forbi bare rødt kort. Det er et overfall med hensyn å skade og total psykopatopplegg fra Tokstad. Dommer Bodding, styremedlem i toppdommerforeningen, premierer dette med gult kort slik at Tokstad får fortsette, mens Olsen må ut. Kanskje han er ute lenge? Tokstad slipper ikke bare karantene, han fikk fortsette kampen og la inn flere søknader på et nytt gult før han ble byttet ut tidlig i 2. omgang.

Mjøndalen fortsetter å spille stygt og det er mulig gutta er redde for bena sine. Jeg vet ikke. Men fra dette skjer så tar Mjøndalen mer og mer over. Siden Kreuzrielger var helt ute av det så måtte vi bytte begge stopperne våre på kort tid. Det hjelper ikke. Mjøndalen tar ledelsen 2-1 etter markeringssvikt i forsvaret vårt. Målscorer: En 19-åring fra Sierra Leone som spiller sin tredje kamp i Obos-ligaen, så vidt jeg kan se. Ok 2-1 til pause, da. Det kan gå. Ingen krise enda. Før Sjøeng og Idumba fucker det helt til og 3-1. Målscorer: Samme kidden igjen.

Så da tenker vi, ok. Nå får gutta samla seg i pausa, være litt forbanna for det de driver med, også kjører vi på i 2. omgang. Men nei. I stedet får vi bare mye mye mye mer pissing fra Mjøndalen. Nå ligger de nede og er skada. Hele tiden, Sogndal style. Når de ikke ligger nede og er skada, så er det etterslengere og holding. Men da er det bare å krumme nakken og sette fart, gutta?

Men i stedet er det vi som fucker det til, gir ballen til guttungen igjen som setter 4-1 i keeperhjørnet, og får oppleve sitt største øyeblikk i livet: Hattrick mot det største laget i ligaen. Deretter faller vi helt sammen og en annen ung og ukjent spiller skrur inn 5-1 lett som bare det.

Dette er en av de største dagene i livet til mange av disse spillerne. Og et høydepunkt i Mjøndalen IFs historie. Smak på den. For min del er det et bunnpunkt i snart 30 år med Vålerenga.

Og: Hver kamp i år kommer til å bli som denne. Forhåpentligvis ikke med dette utfallet, men det blir Mjøndalen og Sogndal over hele linja. Svineri, shithouse og raske kontringer. Og vi kommer til å ha inkompetente dommere som ikke skjønner at de skal beskytte spillernes helse, og tror at jobben dems er å aktivt bistå laget som drøyer tida med å gjøre det. Det verste som kan skje er at de andre scorer først.

Så hvor faen er dette adulte laget da? Det som har struktur og ikke går opp i liminga og er seigt og kanskje ikke glamorøst, men som plukker poeng jevnt og trutt?

Det føles vondt og vanskelig å begynne å sage et lag etter fem kamper, men det er jo ingen fremskritt, snarere tvert imot. Vi prøver å spille på en måte vi ikke behersker, og alt det Geir Bakke står for synes ikke.

Hadde vi vært triste og grå, spilt mye 1-1 og 0-0 og sett solide, men traurige ut så hadde jeg på en måte skjønt det. Da er det grunnleggende på plass, også kommer det andre etterhvert.

Vi er bare fem kamper inn, så det er alle muligheter enda. Men nå har vi fått den starten vi ikke skulle ha, og vi ser mye verre ut enn fryktet. Og VG har allerede ringt Vidar Davidsen for å høre hvor trygt han mener Bakke sitter. Så da er det mediekjøret i gang. Skogrant/off.

Geirb:

Vålerenga må finne ut av dette raskt, toget går nå og vi står fortsatt på stasjonen. Jeg håper trenerteamet kan forenkle spillestilen noe og kjøre mer og raskere i lengderetningen. Jeg driter i køppen i år, men Tromsø er i år i trøbbel og på onsdag bør vi se spillere som blør for drakta og løper til de stuper.

Stjerner i dag er vanskelig. Til slutt har vi falt ned på:
*** – Nei
** – Nei
* – Petter Strand

11 kommentars på “Mjøndalen – Vålerenga 5-3: Velkommen til helvete – OBOS-ligaen.

 • 28. april 2024 i 20:54
  Permalink

  Helt enig med det som ble skrevet. Dette er sorgens kapittel. 😪😪

  Svar
  • 29. april 2024 i 00:00
   Permalink

   Jeg er stort sett enig i det dere skriver, men dette blir for dumt.
   Skylde på spillestilen til motstanderne og dommerne er skivebom fra deres side.
   Laget og trenerteamet presterer ikke og har ikke gjort det i en eneste kamp i år. Topp med patrioter, men det må gå an å kalle en spade for en spade.

   Svar
   • 29. april 2024 i 09:32
    Permalink

    Har vi utelukkende skyldt på spillestilen til motstander og dommerne?

    Svar
 • 29. april 2024 i 00:14
  Permalink

  Aaron Kiil Olsen kunne fått 3 stjerner da. Soleklart banens beste før drapsforsøket.

  Svar
 • 29. april 2024 i 06:52
  Permalink

  Har alltid hatt sansen for Vålerenga,men maken til usympatisk innlegg er det lenge siden jeg har lest.Skylder på alt og alle og ironiserer over Mjøndær`n er virkelig lavmål.Nødvendigheten av banneord i innlegget er også rimelig barnslig.Kanskje begynne med dere selv neste gang?

  Svar
  • 29. april 2024 i 09:31
   Permalink

   Skjønner at dette kan virke lumpent, men det er ikke alle som liker å se lovende spillere bli kvestet med karrieretruende overfall.

   Det er nok av kritikk av eget lag her, hvis du hadde giddet å lese. Men så er dette en Vålerenga-blogg og ikke Eikerbladet, så du kan jo egentlig bare velge å lese lokalavisa di i stedet.

   Svar
  • 29. april 2024 i 16:40
   Permalink

   Har du lest innlegget? Skylder vel ikke på dommer og Mjøndalen for resultatet???
   Nok av kritikk mot egne spillere og trenerteam.
   Men at dommerne ikke beskytter spillerne i denne kampen er jo helt tydelig. Er jo rødt kort 7 dager i uka det der.

   Svar
 • 29. april 2024 i 11:17
  Permalink

  Godt skrevet. Vi ser jo selv at ting som formasjon og spillerstil ikke funker. Ambina med 100 touch før han gir fra seg ball, bevegelse uten ball i det oppbyggende spillet er fraværende og samtlige tekniske feil ved korte pasninger i farlige soner og lite vilje for å vinne den ballen tilbake. Ting starter på treningsfeltet og jeg lurer virkelig hva som foregår der om dagen.

  Kiil blir utsatt for en ekstremt farlig takling og dommer er jo evneveik når den blir lest som gul. Dommere skal beskytte spillerne, ferdig snakka. Terningkast 1 på dommer + alle mann på matta ikledd hvitt. Flaut og pinlig, noe må gjøres!

  Svar
 • 29. april 2024 i 21:37
  Permalink

  Velkommen til OBOS, Vålerenga!

  Svar
 • 30. april 2024 i 17:16
  Permalink

  Mjøndæln var klart best i 70 min og spilte manne fotball.
  Skjelden sett et mer tafatt VÅLENGA lag. Fortjent seier til de 🤎⚽🤎.

  Svar
 • 2. mai 2024 i 08:24
  Permalink

  Dere skriver at seieren mot Vålerenga er den største i Mjøndalen IFs historie. Sorry, det er helt feil. MIF vant cupen i 1933, 34 og 37. Pluss sølv i toppserien i 1976 og 1986.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *