NM: Vålerenga – Tromsø 1-0 eeo: Bedre, men fortsatt for treigt

Lite er bedre enn å være på stadion når Vålerenga vinner kamper. Tromsø er som oss ett lag i krise. Heldigvis var vi hakket bedre og vi er videre i Norgesmesterskapet.

Det Vålerenga viste frem i dag var akkurat nok til å ta seg videre til neste runde i Norgesmesterskapet. Men når man legger fra seg lykkerusen over å vinne, så er det mye som må bli mye bedre. Helst allerede før Bryne hjemme lørdag.

Heldigvis møtte vi i dag et Tromsø i større problemer enn oss. Likevel lar vi Tromsø styre mye mer enn hva jeg syntes er nødvendig og uten en god Storevik mellom stengene kunne det fort blitt annerledes. Jeg har store problemer med å skjønne hvorfor vi insisterer på at 90% av utspill fra keeper skal starte med å spille til midtstopper eller backen, når vi gang på gang ikke får noe ut av det. Vi spiller ikke ut Tromsø, vi klarer ikke å lokke dem frem slik at vi kan sette fart og sette de i ubalanse. Når vi så har ball, så fortsetter vi med å spille trekanter i gå tempo som det ser veldig lett ut å forsvare seg mot. Litt usikker om dette er den faktiske planen til Vålerenga eller om vi ikke evner å spille slik trenerteamet ønsker. Er litt usikker hva jeg syntes er mest skummelt.

Hvorfor vi ikke straffer Tromsø er helt umulig å forstå seg på. De har flere spillere med gule kort og mange mann som sliter med krampe eller “krampe”. Har vi ingen som da kan utfordre de på fart, komme seg rundt og skape farlige situasjoner? Hvorfor klarer vi ikke å vri spillet raskere fra side til side, slik at motstanderen må bruke masse energi på å flytte forsvaret?

Magnus Riisnæs er i mine øyne mye bedre på midtbanen enn som ving, men gutten spilte seg opp i dag. Etter Mjøndalen viste han at dette betyr mye for han og i dag spilte han seg opp.

Kreuzriegler starter helt krise, før han spiller seg litt opp og blir byttet ut. Samtidig er Borchgrevink virkelig ikke på jobb i dag og han bør være glad Tromsø ikke evnet å utnytte det bedre.

Mees Rijks har ikke helt fått det til på banen enda, men det er umulig å ikke like fyren når du ser hvordan han feirer og har lært seg nok norsk til at han synger med på I Oslo by.

Neste runde er trukket og det blir mot Ham Kam hjemme onsdag 8 Mai. Eller som NFF meldte på sin live stream “Ett reint Eliteserieoppgjør”.

Stjerner:
*** – Jacob Storevik
** – Magnus Riisnæs
* – Simen Juklerød

Èn kommentar på “NM: Vålerenga – Tromsø 1-0 eeo: Bedre, men fortsatt for treigt

  • 2. mai 2024 i 08:16
    Permalink

    Er forundret på over at alle pasninger blir sentret bak spillerne… må stoppe helt opp for å starte å løpe💙❤️

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *