Vålerenga – Bryne 1-0: Stygg seier er bedre enn stygt tap

La det være sagt med en gang: Dette laget er langt fra friskmeldt. Men når sist vant vi to på rad hjemme?

Jeg tror vi skal til høsten 2022..?

Bryne kom til Oslo for å vise at det går an å gjennomføre en veldig bra bortekamp uten at spillere dør hvert 5. minutt i kampen. De startet kampen med lite respekt og ganske bra angrepsspill, og vi kåler noe helt brutalt med tversoverpasninger i hytt og gevær. Det er liksom ikke måte på hvor vanskelig vi skal gjøre det for oss selv, men takk og lov klarer gutta å rydde opp igjen. Enten ved at Sjøeng gjør noen solide redninger, eller ved at andre stepper inn og blokker skudd. Selv om det ikke ser pent ut, så er det sånn man vinner kamper. Man står ikke å venter på å få en sjans eller få marginene med seg, man setter ut et bein eller går litt ekstra til. Det holdt i dag, takk og lov. For denne trengte vi alle mann.

Bryne er et gjerrig lag som hadde holdt nullen i fire strake, to av de i cupen riktignok, men allikevel. De fremsto som ganske bra organisert, og gjorde det veldig vanskelig for oss i perioder i første omgang. De testet både Sjøeng og tverrliggeren, mens vi hadde relativt mye ball, men knapt noen avslutninger på mål.

I andre omgang synes jeg vi tar mer og mer over, og gutta ser ut til å få litt mer trua på det. Det var sjukt deilig å score et skikkelig dirty 1-0 mål, og da hadde gutta åpenbart trua. Men så lenge vi ikke klarer å punktere kampen så ligger jo 1-1 i lufta. Den corneren på overtid blir unødvendig spennende når vi har kasta bort så mange kontringsmuligheter. Hvordan kommer vi i overtall flere ganger og ender med å ikke avslutte en gang?

Uansett, kanskje Kokos-banneret hjalp. Eller kanskje det var varmegradene. Ikke vet jeg, men plutselig står vi og ser hjemmeseire i shortsvær. Mjøndalen i fire grader og regn virker langt unna.

Stjerner:
*** Petter Strand: Vår viktigste spiller etter min mening. Er høyt og lavt, vinner ballen og setter opp andre. Løsner skuddet når Kamara scorer på returen.
** Magnus Riisnæs: Ny god kamp, jobber hardt offensivt og defensivt.
* Magnus Sjøeng: Ja, han bjudar på et par, men jaggu redder han ikke en god del også.

Èn kommentar på “Vålerenga – Bryne 1-0: Stygg seier er bedre enn stygt tap

• 4. mai 2024 i 22:39