Aalesund – Vålerenga 0-2:

Vi er fortsatt ikke friskmeldt, men vi fortsetter å vinne og klatrer på tabellen. Dette gir forhåpentligvis også mer ro og selvtillit i spillergruppa. Aafk borte er i utgangspunktet ikke en enkel kamp, og alle som har fulgt Vålerenga en liten stund har sett laget tape kamper der vi burde ha vunnet. Men bortsett fra en liten periode i første omgang har vi god kontroll på Aalesund.

Det er alltid vanskelig å være negativ når vi vinner og holder nullen. Heldigvis har vi redaksjonen lang erfaring med å være gretne grinebitere, så vi lar oss ikke rive med helt enda.

Vi spiller bedre, vi får til spill både rundt på kantene og igjennom midten. Aalesund er ett lag i langt større problemer enn oss. Ryktet sier at trenerne har mistet spillergruppa og da vet alle hvordan det går. Greit å bli ferdige med denne bortekampen før de bytter trener og får en boost. Kan jeg foreslå en kandidat for dere? Han står allerede på sokkel utenfor stadion og er ledig på markedet. Få det på, det vil garantert skape overskrifter.

Vi skaper flere gode sjanser tidlig ved Bjørdal, som kommer til flere gode muligheter uten å få uttelling. Dessverre blir avslutningene alt for svake mot Grytebust. Og en stund fryktet jeg at vi skulle skyte han god og at han skulle ende opp i det umulige hjørnet. Det er egentlig veldig svakt at vi ikke får noe ut av de sjansene innledningsvis, kanskje blir Bjørdal overrasket over hvor enkelt han kommer til mulighetene? Men heldigvis blir de ikke avgjørende for sluttresultatet.

Petter Strand står frem som en ryddegutt, ved flere anledninger løper han opp motstanderen og hindrer potensielt farlige situasjoner. Og selv om vi har klaget litt på stor belastning med mange kamper, så har gutta nok juice i beina til å løpe langt mer og bedre enn Aalesund. Når vi fikk kontroll på det defensive var det god variasjon i spillet vårt. Ambina har gjennomspill som Jones burde få mer ut av. Juklerød er som alltid løpsvillig fremover og slår også flere gode pass til Jones på motsatt ving. For andre kamp på rad viser Henrik Bjørdal hvor viktig han er for at laget skal henge sammen. Skulle selvfølgelig sett at han avsluttet bedre, men han er nest sist på begge målene.

Jones El-Abdellaoui hadde nok god kamp og prestasjonen ble også kronet med ett mål. Lurer keeper ved å sette ballen der det egentlig ikke mulig å score og scorer likevel. Dette målet kan fort ha vært det som gir den selvtilliten han trengte og han var kandidat til stjerne.

Vålerenga Pasientreiser:
Hatten av, bøyer oss i støvet og alt mulig. Den støtten laget får på bortekamper er skinnsykt bra. Stormen fremstår knapt som en flau bris og tribunekampen vinnes omtrent på walkover. Tipper det er god stemning i alle busser og biler på vei tilbake til hovedstaden.

Nå venter XXX hjemme på 16 mai. Da bør også resten av tilskuerne på stadion dukke opp. Østblokka kommer, hva med resten?

ALLE TIL VALLE!

3 stjerner – Petter Strand:
Gjør en ryddejobb og tar mange tunge løp begge veier. Rydder opp mange situasjoner som kunne blitt farlige.

2 stjerner – Henrik Bjørdal:
Har flere åpne skudd som dessverre går rett på keeper, men er også nest sist på begge måla. Er igjen veldig viktig for at laget henger sammen. Veldig bra at han holder hele kampen.

1 stjerne – Magnus Riisnæs:
Var egentlig litt anonym i denne kampen, men scorer for andre kamp på rad og er matchvinner. Blir bedre og bedre på vingen og dukket opp på akkurat riktig sted ved målet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *