Åsane – Vålerenga 1-5: Ketchupeffekten

Når man rundspiller ett bunnlag i en omgang, skal man da ta av og bare si at gutta spilte fantastisk eller skal man se litt på motstanden og være litt skeptisk også? Hvis du tror vi velger å ta av helt, så har du nok ikke lest Aperopet så ofte.

Vi vinner en kamp vi skal vinne, men samtidig er Åsane veldig lite gode også. Ikke bare fordi vi spiller de dårlige, men fordi det ofte så ut som at de ikke gadd. Vi scorer fire mål i første omgang når Bjørdal, Rijks og Kreuzriegler alle åpner alle målkontoen i seriesammenheng. Og siden selvtillit er ferskvare, så kan det være veldig viktig å ha fått i gang flere målscorere.

Vi var veldig gode på det høye presset og i lange perioder spilte vi powerplay mot Åsane som knapt klarte å slå ballen unna. Vi slår innlegg, både tidlig og etter litt spill på kanten. Og innleggene ser ut til å ha en mottaker, ikke bare tupper inn en ball.

Jeg mener fortsatt at Riisnæs er best på midtbanen, men når han fortsetter å levere gode prestasjoner på ving, så er det vanskelig å klage for mye på akkurat det. Han skaffer også en straffe når han blir sparket i brystet når Åsane forsøker å klarere. Straffen er grei og riktig, men av typen mange av våre fans ville kalt billig om vi fikk den i mot oss. Men når man forsøker å klarere en ball med beinet så høyt, så må man ta ansvar for hva man treffer.

Når vi går til pause, så tenker jeg at dette er en kamp vi kan fikse på målforskjellen vår og spille på oss masse selvtillit. Dessverre følge ikke gutta opp dette. Vi slipper inn ett mål av det litt billige slaget, et skudd Sjøeng blir fintet ut på. Jeg er helt sikker på at han fortsatt er litt irritert på at den gikk inn. Rett etterpå så får vi et flaksemål tilbake, som vil bli stående som selvmål. Men uttover det var store perioder av av andre omgang litt søvndyssende.

Jeg sliter med å forstå hvorfor vi ikke vinner denne kampen mer flere mål, eller i hvert fall at vi prøver hardere enn det vi gjorde. Åsane er kandidat til å rykke ned, jeg blir ikke overrasket om de og Start tar veien ned til PostNord. I denne kampen spilte også keeperen dems med såpe på hanskene og ga bort flere sjanser til oss. Hadde vi presset på er jeg sikker på at vi kunne vunnet denne kampen med mange mål. Jada, det er varmt og vi har spilt mange kamper på kort tid. Det er ikke gode nok grunner, da får vi heller bytte tidligere en kamp som er vunnet og gi benken erfaring.

Søndag er det ny mulighet, hjemme mot Levanger. Alle til Valle!

3 stjerner – Henrik Bjørdal
Bjørdal har vært en viktig spiller i alle kampene han har spilt. Hatt flere assist og i denne kampen åpnet han kontoen med to mål. Laget henger rett og slett mye bedre sammen når Bjørdal er på banen.

2 stjerner – Fidel Brice Ambina
God med ball, god oversikt og har en nydelig assist til Rijks. Ballsikker og har god oversikt over medspillere i denne kampen.

1 stjerne – Magnus Riisnæs
Mulig jeg må slutte å si at han er bedre på midtbanen enn vingen snart. I hvert fall når han fortsetter å levere bra kamper på vingen. Skaffer en straffe, men er også involvert i mye offensivt og spiller en god kamp.

Èn kommentar på “Åsane – Vålerenga 1-5: Ketchupeffekten

  • 24. mai 2024 i 18:41
    Permalink

    Jeg er overrasket over den manglende oppmerksomhet Killi Olsen får for sine prestasjoner. Han er jo blitt en sjef som i tillegg er svært rask og kan starte angrep bakfra. Noe vi har savnet lenge.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *