Vålerenga – Levanger 3-1: Årsbeste

Seks seire på syv forsøk i mai – er det sånn det ser ut når man har selvtillit? Er det dette som er flysone?

Traumene etter Mjøndalen begynner å slippe, tross et lite tilbakefall mot Kongsvinger. I denne ligaen går det ganske bra hvis du klarer å stable sammen en seiersrekke. Og nå har vi vunnet seks av de siste syv, hvorav to er mot Eliteserielag. Vi slo HamKam som slo Bodø som har slått Roma. Vi er best i Europa!

Ok. Vi MÅ bli mer effektive, og forhåpentligvis kommer det nå som ting begynner å gli. Fakta er at vi spilte ut Levanger etter noter, men allikevel kjentes det ubehagelig kjent ut da de utlignet på en relativt billig men antagelig riktig straffe. Same old story var det flere som tenkte da. Men så får Jones ballen inne i 16 og drar nytte av et passivt forsvar, også er festen i gang igjen. Ikke denne gangen, bønder.

Levanger var litt skumle tidlig i kampen, men utover så dominerte vi fullstendig. De er et lag som er glade i dødballer, men der var vi også enorme i duellene. Det var deilig å se mot et lag som var varslet å være fysisk og tøft. Det så vi faktisk ikke så mye til. Det jeg så var et lag som ble løpende etter i sommervarmen og sleit mer og mer, men får hjelp av dommeren og har rett og slett flaks frem til 2-1.

Hvordan det er mulig at Levanger spiller ut denne kampen uten å få et eneste gult kort, mens vi får to, er for meg en gåte. Jeg sto med en følelse av at de fikk 60-40 dømming hele veien. Holding og draing og et par drapsforsøk på Jones var ikke nok for kort.

Takk og lov ble ikke han utslagsgivende. Dagens gigant er som vanlig Petter Strand, som jeg hadde som BB allerede før han punkterte kampen. Midtforsvaret til Levanger må ha mareritt om han i natt. Hvordan klarer han å løpe så mye?

Ambina var også helt direktør i dag, vinner dueller over hele banen – hans beste kamp i VIF-drakta.

Den tredje stjerna kunne egentlig gått til alle men Rijks får den for sin del av pressjobben samt den første scoringen – han skal sette minst en til, men det får gå. Den kunne like gjerne gått til midtstopperne, til Sjøeng som har et par viktige redninger der i 2. omgang (hvordan holder han det skuddet i fast grep?) til backene – også Borchgrevink selv om han lager ei billig straffe.

Nå er det bare å holde trøkket oppe – om en uke er det bortekamp i Ranheim. De slo Stabæk 3-0 der i forrige hjemmekamp.

3 stjerner – Petter Strand
Han er høyt, lavt, oppe, nede, borte, framme, til sida og overalt. En utenomjordisk løpsmaskin som får seg en velfortjent 3-1 scoring.

2 stjerner – Fidel Brice Ambina
Monster på midtbanen i dag, vinner masse dueller og gjør svært få – hvis noen – feil med ballen i beina. Hans beste kamp i VIF-drakta.

1 stjerne – Mees Rijks
Scorer det første målet, og er sammen med Strand helt rå i presspillet. Skal sette fler, men det han gjør det gjør han med en smittsom entusiasme.

2 kommentars på “Vålerenga – Levanger 3-1: Årsbeste

 • 26. mai 2024 i 22:03
  Permalink

  Sinnsyk match av Ambina, hvis dette er hans vanlige nivå er det bare å få han permanent til sommeren

  Svar
  • 27. mai 2024 i 10:20
   Permalink

   Jeg har en bror som er autist – DET er sinnsykt.
   Jeg er så lei alle som misbruker det ordet.

   Men ja, Ambina gjorde en VELDIG god kamp. Eller UTROLIG god om man vil.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *