Vålerenga – Moss 5-1: Tok dem i hekken

..og jagde dem til Moss. Da Vålerenga skrudde opp noen knepp i tempo hang ikke Moss med. Dette medførte også flere stygge situasjoner som dagens dommer enten ikke var oppi eller ikke fikk nødvendig hjelp av linjedommerne.

Er det sånn det er å være i flytsonen? At vi mangler Ambina, Juklerød, Håkans og selvsagt Elias Hagen, også mister vi vår viktigste spiller, Petter Strand, til skade tidlig.. Også er det erstatteren som åpner målkontoen? Etter CORNER?? At Kreuzriegler tilfører en ny dimensjon i angrepsspillet med en livsfarlig venstrefot? At vi har masse løpsvillige spillere på vei inn i boksen og lager kaos for Moss? At gutta står opp for hverandre spiller med høyere aggressivitet når motstanderen driver med faenskap? Begge spissene våre putter, og unggutta som kommer inn på slutten fortsetter der de andre slapp? Nå ligger vi på direkte opprykksplass. Nå er det bare å fortsette, neste er ny toppkamp mot Egersund (!).

Og hvor deilig er det ikke å se denne målfesten uten at vi må vente med å slippe jubelen løs fordi VAR skal granske hvert mål? Kanskje Kamara ble fratatt et mål av linjemann, men det er jeg villig til å leve med. Det tok litt tid i Obosligaen før jeg var kvitt VAR-angsten ved scoring, men nå er den borte. Igår var det helt nydelig. Fotball slik det skal være. Og kred til Moss som stilte med et fullere bortefelt enn mange motstandere i Eliteserien!

Første omgang var sånn ok +. Det er veldig bra at vi leder etter et litt klabb og babb på corner, og kjempegøy at Kurd Rønning får scoringen. Interesant å starte med to spisser, litt annet taktisk opplegg. Og det funket veldig bra. Forutsigbare Vålerenga no more.

Men det er i andre omgang gutta virkelig skrur på gassen. Moss tar profesjonelle frispark dypt i banen og blir belønnet med kort på kort, og når Moss sin G14-trener (!) Hoffmann blir totalt lurt og fraløpt av Jones og sparker til han så er hele laget oppe i situasjonen med Bjørdal som går rett i trynet på han. Hoffmann ser småredd ut og tror nok han blir utvist, men dommer velger gult av en eller annen grunn. Hoffmann skulle selvsagt score litt senere, som er standard prosedyre i slike situasjoner, men det er så deilig å se gutta reagere på den måten de gjør. Og da har vi allerede putta to til.

For gutta svarer på tiltale med å skru opp tempoet, gå rett i angrep og setter Moss under såpass stort press at de ikke klarer å avverge to mål på kort tid. DEILIG.

Og kred til klubben for å ta med beboere fra Vålerenga bo- og behandlingssenter i innmarsjen. Kjempefin gest vi bør gjøre 1-2 ganger per sesong.

Stjerner – I dag kunne alle fått stjerner, men:

3 stjerner – Ola Kamara

Begynner virkelig å finne formen nå. Ser rask og bevegelig ut, konstant trussel.

2 stjerner – Henrik Bjørdal

Er som vanlig høyt, lavt og i trynet på motstanderne. Spiller med stor aggressivitet og vilje og skaper mye fremover.

1 stjerne – Adrian Kurd Rønning

Fabelaktiv innhopp med scoring og to assist. Kunne like gjerne fått tre stjerner. Et gjennombrudd som a-lagsspiller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *