Egersund – Vålerenga 1-1: Ett poeng

Siste bortekamp før sommerpausen var ikke ventet å være av den enkle typen, men de aller fleste hadde nok trua på seier likevel.
Vinneren av denne kampen hadde vært serieleder ettersom xxx gikk på en smell hjemme. Men det er mange lag som vil slite borte mot Egersund, så vi får ta med oss det ene poenget.

Denne uka var jeg på “nerdemøtet” med Bakke og Myhre hvor vi fikk innblikk i hvordan laget ønsker å spille, både offensivt og defensivt. Om hvordan vi presser høyt, middels og lavt. Det gjorde at jeg i dag tok meg i å gjenkjenne situasjoner hvor jeg vanligvis ville vært irritert over at Vålerenga ikke gjorde hva jeg personlig tenker de burde gjort. Det er en plan bak hvordan vi spiller, selv om det ikke alltid ser sånn ut. Vi ønsker å fylle på med spillere i boksen når vi vinner ball, men det ser ikke alltid sånn ut.

Selve kampen kommer neppe til å være den kampen som blir tatt frem som årets kamp av noen. Det er muligens at dette var årets bortetur for de mange som hadde tatt turen, men begge lag virket ganske klare på hvordan de skulle stoppe hverandre. Egersund spiller ganske likt som oss og virket ofte meget komfortable med å ligge lavt og la oss trille ball.

Dessverre må Magnus Riisnæs ut tidlig med skade, heldigvis er det bare en kamp igjen før sommerpause og overgangsvinduet åpner. Vi har for liten bredde i laget og vi er veldig sårbare på skader i enkelte posisjoner.

Og sånn at det er skrevet, ja Bjørdal blir holdt i situasjonen som skaper 1-1. Det kunne blitt blåst frispark for oss, men sånne situasjoner skjer mange ganger i løpet av en fotballkamp, de aller aller fleste blir ikke blåst. Vi blir ikke ranet eller bortdømt, vi var bare ikke bedre i dag.

Jeg føler at dette er en kamp vi hadde tapt tidligere i sesongen og samtidig føler jeg at Vålerenga må bli flinkere til å drepe kamper. Hadde vi satt 0-2 hadde kampen vært over.

B & G parken står oppført med kapasitet på 1200 tilskuere. I dag var det 1613 tilskuere på stadion som har en tilskuerrekord på 2200 fra 1947.

3 stjerner – Aaron Kiil Olsen
Aaron var sjef i forsvaret i denne kampen, som så ofte før. Kan ikke lastes for baklengsmålet, da han tar ut første angriper. Har grei kontroll på det meste som kommer.

2 stjerner – Fidel Brice Ambina
Jobber hardt fra boks til boks og er mye involvert. Syntes også han har blitt flinkere til å slippe ballen tidligere når det trengs.

1 stjerne – Magnus Sjøeng
Kan ikke lastes for baklengsmålet. Har flere klasseredninger, selv om han holdt på å bli lurt av vinden i første omgang. Han har dog noen rare involveringer som kunne blitt farlige i mot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *