Vålerenga – Sandnes Ulf 8-0: Enga på topp

Det skal vanskelig gjøres å få en bedre følelse inn mot sommerpausen enn å nedsable et utrolig tafatt Sandnes Ulf. De var utrolig tannløse og tafatte hele kampen igjennom. Dette er selvfølgelig fordi vi spilte de dårlige, men også mye takket være at de hele kampen igjennom ser ut som hodeløse kyllinger i veldig mye av det de foretar seg. Thomas Pereira er ny trener for Sandnes Ulf, og jeg tipper han lurer på hva som skal gjøres med forsvarsspillet til klubben.

For første gang denne sesongen, så syntes jeg Vålerenga er flinke nok til å fylle på med spillere i boksen. På alle målene som kommer mot etablert forsvar, så har vi fem eller seks mann inne i boksen. Dette gir mange muligheter til å finne medspillere på innlegg og når vi også får løp og sekundærløp blir dette rett og slett langt langt over hva forsvaret til Sandnes Ulf kan håndtere

Mees Rijks virker som en utrolig sympatisk og fin fyr. Ingen tar seg så god tid til fansen som han etter kamp. I dagsavisen (+) kan du lese at Rijks har tatt grep og jobbet hardt for dette. Han er den som kommer tidligst på trening og den som blir igjen sist. Trener på løp og avslutninger, noe han fikk igjen for i dagens kamp. Han kunne faktisk hatt flere mål i dag også, kun små marginer gjør at han ikke scorer enda flere mål.

I tillegg til den deilige følelsen det er å kjøre over et lag med Tommy Høiland som kaptein er det utrolig bra å se at gutta spiller for hverandre og står opp for hverandre. Først ved Bjørdal som kunne avsluttet selv, og ingen hadde sagt noe på det, men velger å spille frem Rijks som scorer sitt hattrick. Så på dødballen der Høiland og en annen Ulf spiller forsøker å sette Rijks ut av spill ved å terge og dytte på han. Der kommer Riisnæs ned og snakker ned Rijks som dermed unngår ett dumt gult kort. Samtidig passer de kun på han og Kiil Olsen får enkelt score mål i stedet.

Pappaen til Mees Rijks var på tribunen i dag. Han skryter av hvordan Vålerenga har tatt i mot Mees. Trivsel er selvfølgelig en nøkkel for å levere på banen. Man kan ikke bare hente unge spillere og ikke sørge for at de får bygget seg ett nettverk og forvente at de skal trives og lykkes.

Det er mange som kunne fått stjerner i dag.
Juklerød kommer inn og har 3 assist på 23 minutter.
Både Kiil Olsen og Kreuzriegler spiller en bra kamp og tar det som kommer i mot. I tillegg er de med fremover og Kiil Olsen scorer også sesongens første mål.
Bjørdal har to assist og jobber bra for laget.
Hedenstad har to assist og som vanlig er han løpsvillig fremover.
Magnus Riisnæs er nærme å score på ett langskudd og viser at han håndterer indreløperrollen etter å ha spilt mye ving i starten av sesongen.
Og det var flere, men utdelingen av stjerner ble som følger:

3 stjerner – Mees Rijks
Scorer fire og kunne med litt marginer satt en eller to til også. Han tar også løp som gjør at han åpner opp rom for Håkans på begge hans scoringer. Var dette gjennombruddet han som vår toppspiss?

2 stjerner – Daniel Håkans
Scorer to mål og er med på å gjøre at forsvaret til Sandnes Ulf har en utrolig dårlig dag på jobb.

1 stjerne – Christian Borchgrevink
To målgivende pasninger i kampen og er som vanlig veldig fint med fremover på banen.

5 kommentars på “Vålerenga – Sandnes Ulf 8-0: Enga på topp

 • 24. juni 2024 i 00:29
  Permalink

  En korreksjon Rijks scoret faktisk 4 mål

  Svar
 • 24. juni 2024 i 01:50
  Permalink

  Rijks virker å trives godt, ja, men ikke bare klubben skal ha æren for det.
  Han selv virker som en utrolig fin, blid og åpen fyr.
  Lettere å integrere da.
  Bl.a lært seg endel norsk allerede.
  Fortsetter det sånn, så kan han bli en klubblegende.

  Svar
 • 24. juni 2024 i 07:40
  Permalink

  Strålende kamp, men alle scoringene til tross. For meg var kampens høydepunkt den perfekt “vektede” gjennombruddspasningen fra Ambina til Bjørdal forut for 4-0 scoringen, verdensklasse!

  Svar
  • 24. juni 2024 i 18:47
   Permalink

   Ambina kunne også fått stjerner idag, syns jeg. Sjef der ute. Strødde gode pasninger til både høyre og venstre. Igåe var det for få stjerner å dele ut!

   Svar
   • 25. juni 2024 i 01:53
    Permalink

    Enig i det, han var veldig bra, men nå er han signert med ny kontrakt, og han får stjerne i både ditt og mitt hode, ikke verst det heller 👍

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *