Engamorgen 25/5-15: Sandefjord borte og Omarsson-trick

I dag er det andre pinsedag, og du har sannsynligvis fri fra jobben. Grunnen til det er at første pinsedag er 49 dager etter Jesus visstnok sto opp fra de døde. Og dette er dagen etterpå, så da har vi fri da også. Mest fordi folk skal kjøre hjem fra hytta. Vi møter Sandefjord i kveld, Omarsson putta hattrick for Vålerenga 2, og Sandefjord skrur opp prisene for hjemmefansen foran møtet med Enga.

Elias Mar Omarsson - tomålsscorer. (Foto: vif-fotball.no)
Elias Mar Omarsson putta hattrick. (Foto: vif-fotball.no)

Siden kamptidspunktgeneratoren til NFF spyttet ut 2. pinsedag kl 20, kan det bli spennende å reise til Sandefjord i dag. For det første er det ventet ekstremt mye trafikk på E18. For det andre rev en bondetamp motorveibrua med en bulldoser så det er en nitrist omkjøringsvei i vente. Forvent kø. Desverre er det ingen tredje pinsedag, så hvis du drar til Sandefjord i kveld for å se Enga må du påregne å ikke være hjemme før langt over midnatt.

I tillegg må du betale 220kr for et i bestefall middelmådig bortefelt i Sandefjord, og det er kanskje noe av grunnen til at det er ventet svært få bortefans på kampen. Sandefjord er dyrest i Tippeligaen, og det er selvsagt helt latterlig. Det, og tidspunktet er nok mye av grunnen til at kun rundt 20% av bortefeltet blir tsolgt til denne kampen.

Sandefjords markedssjef Frank Lidahl mener det er oss det er noe galt med.

Såvidt jeg forstår er mange av plassene bak dødlinja, men ok. 220kr for å komme inn på Komplett.no Arena er uansett sjukt, og sier litt om hvor norsk fotball er på vei. Jeg har betalt 110kr for å se Bundesliga-fotball..

Hadde jeg vært Sandefjord-supporter hadde jeg vært enda surere på markedssjef Lidahl, dog. Sandefjord øker prisen for hjemmefans med 50 kroner til denne kampen kontra neste hjemmekamp. Er du Sandefjord-fan og ikke kjøper på nett må du ut med sinnsvake 270 spenn for å se laget ditt møte Vålerenga. Det er 50 kroner mer enn de tar for Sandefjord-Odd. Borteprisen er lik for begge kampene. Disse bildene ble postet i Facebook-gruppa “For oss som holder med Vålerenga” av Jon-Dyre Vaa, og kan sees på billetter.sandefjordfotball.no:

1 2

Uansett, denne matchen er meget viktig. Tre poeng i dag gjør at vi fortsatt har noe kontakt med topplagene før vi skal over et minefelt med et formsterkt Viking, Rosenborg og Molde.


 

Vålerenga 2 vant 5-1 i Harstad søndag, og er oppe på syvende plass på tabellen. Moussa Nije og Niklas Castro gålla to før Omarsson klinka til med ekte hattrick på 27 minutter. Det var visst heta kjenslor fra Harstad-gutta, som fikk to røde kort i kampen – det siste etter kampen var avblåst. Neste kamp Vålerenga 2 er mot Skeid på Skeidbanen 1. juni kl 18.30.


Hele norges Martin Ødegaard debuterte for spanias store fascistklubb Real Madrid. Det er jo stort, seff. I den forbindelse har TV 2 snakket med Rekdal, som mener det er fantasi som blir virkelighet.


I Fredrikstad er vel ikke akkurat optimismen på topp etter det meget overvurderte OBOS-laget rakna helt fra start. Nå er Arne Erlandsen på plass i Plankebyen og lokalpressa prøver å fyre opp så godt de kan, med ansiktssminke.

Slik sminker du deg til FFK-kampen.

Så da vet du det.


Dagsavisen fortsetter den utmerkede dekningen av Vålerenga. Dersom du ikke har sett det enda, få med deg Dagsavisens “Fotballsnakkis”.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *