Sandefjord – Vålerenga 0-3: Tidenes 5. beste start

Daniel Fredheim Holm. Foto: grydis.no

Gode lag vinner på dårlige dager sies det. I går vant Vålerenga på en middels dag. Her er vårt syn på kampen.

Sandefjord hadde tapt seks på rad før denne kampen, og det så jaggu sånn ut også. Sjansene dem skapte var til tider gedigne, men marginene gikk mot og det ble bokstavelig talt stang ut. Vålerenga er derimot i flytsonen om dagen og fikk på ny en kamp hvor det meste gikk inn – i alle fall i første omgang. Men jeg synes ikke det var så ille som media vil ha det til.

For selv om “Drillo” maste om at Vålerenga scora mot spillets gang da Daniel Braaten vippa ballen over keeper og heada den i nettmaskene, var det jo ikke akkurat som vi hadde blitt overkjørt fram til da. Ghayas Zahid hadde et skudd fra 20 meter han burde fått pressa ned, men gikk i stedet høyt over. Så kom 1-0. Og 2-0 rett etter da Kjetil Wæhler stanga inn et Niklas Gunnarsson-innlegg etter en drøy halvtime.

Vålerenga sleit imidlertid med å skape veldig mye annet. Vi fikk ballen, men mista den nesten like fort igjen. Det ble mye trilling av ball i forsvaret. Det er jo forsåvidt greit nok da det er vi som leder, men spesielt spennende å se på er det ikke. At vi gikk til pause på 2-0 var kanskje litt flatterende, men ikke ufortjent. Sandefjord hadde skapt noen sjanser, men ikke verden største – bortsett fra da Kristiansen redda på streken.

I andre kjørte vi på for å få den viktige tredjescoringa. Braaten hadde et par store sjanser og vi hadde noen skudd som gikk like utenfor. Sandefjord var nærmere med en heading i krysstolpen og et skudd Michael Langer fikk dytta i stolpen og ut. Det gjorde at Rekdal ville sikre seieren de siste ti minuttene ved å bytte inn Simon Larsen for Zahid. Det er greit nok, mener jeg. Hadde Sandefjord scora ville de siste minuttene blitt veldig spennende, men vi kontrollerte alt etter dette byttet. Scora gjorde vi også. Rasmus Lindkvist ble felt innafor 16 og Daniel Fredheim Holm satte straffa enkelt i mål.

Det kunne blitt mer også, men Braaten ble revet ned aleine med keeper på overtid.

Tre poeng gjorde at vi tok tilbake tredjeplassen og er nå ett mål bak Stabæk med samme poengsum. Dette er vår femte beste serieåpning i klubbens historie. To av de fire foregående endte det med seriegull, men Rosenborg er nok på stø kurs mot en ny tittel til at det skal skje igjen. Nå venter tøffe kamper mot Viking borte og Rosenborg hjemme og da må kvaliteten på det vi driver med opp et par hakk. Å spille som vi gjorde i går er ikke godt nok til seks poeng på disse kampene.