Kampreferat: Viking – Vålerenga 3-4

Oslo, Ullevaal stadion: 6 april 2015, Vålerenga møter Strømsgodset i Tippeligaen på Ullevaal stadion
Christian Grindheim – matchvinner. Foto: Grydis.no

Jeg hadde dårlige vibber før denne kampen. Jeg har en ide om at vi alltid er dårlige i Stavanger, selv om det ikke alltid er tilfelle. Jeg tror det skyldes mine yngre dager, og alle de kjipe turene til forblåste Stavanger Stadion hvor vi alltid, alltid, alltid tapte. Hvor han duste islendingen bokset inn seiersmålet, jublet som om han hadde vunnet NM, og etter sesongen ble belønnet med årets Fair Play-pris i norsk fotball. Stadion hvor svært lite morsomme Steinar Lyse var arenaspeaker, pekte på to partytelt på indre bane og mente det var BH’en til Dolly Parton. Stadion hvor russen sto på indre bane og spyttet på Klanen på andre siden av piggtrådgjerdet og kastet ballonger med urin, mens det lokale politiet sto med brede glis og bjeffende bikkjer og ventet på at noen skulle klikke og hoppe over gjerdet, så bikkjene fikk spise middag.

På Viking Stadion har vi hatt mere hell, selv om kampen i fjor var møkk. Jeg hadde tenkt å skrive litt om den, men nå orker jeg ikke, og det har C More skylda for. De hadde 5-5 tourettes kampen igjennom, og dersom jeg hadde hatt plingfest med en shot hver gang noen nevnte kampen i fjor ville jeg vært død av alkoholforgiftning før pause. Selv ikke Keith Richards hadde orka den festen. Selv ikke Eirik Bakke.

Jeg hadde også dårlige vibber fordi Viking kanskje er norges beste fotball-lag akkurat nå, i alle fall før kampen starta. Jeg har alltid mistenkt Kjell Jonevret for å egentlig være en ganske god trener som er belemret med en dårlig styrt klubb med inkompetent ledelse, og en by med alt for høye forventninger og ekstreme mindreverdighetskomplekser ovenfor sentrale strøk med normal dialekt. Mannen har stayerevne.

Før de møtte oss hadde de fem seire og en uavgjort i Tippeligaen, og 4-0 over Aalesund på kielferge-stadion sist. Ingen baklengs på tre kamper. Viking var svake i 1. omgang, det er helt klart. Vålerenga fikk gjøre som de ville, og kampens gigantiske spiller Daniel Fredheim Holm leverte strøkne pasninger med reker på (hockey-uttrykk). Zahid satte to gåller før siddisene ante hva som skjedde, og da Deshorn Brown la på til 3-0 dro han ut André Danielsen så til de grader at han må ha hatt hjelp til å finne garderoben til pause.

Irriterende at Veton Berisha satte 1-3 rett før pause, men det var jo håp om at det kunne funke som en advarsel. Problemet er at Viking er et sabla bra fotball-lag. Jeg ser medsupportere rakne i kjent stil over hvor svake Enga var i 2. omgang, men vi var ikke svakere enn Viking var i første egentlig. Ikke overraskende kom Viking ut med en utrolig innsats, og anført av en meget god Veton Berisha var det egentlig ikke så overraskende at de setter to i 2. omgang. Det kunne blitt mer.

Forøvrig er det ganske irriterende at gutta i C More hyller Berisha så til de grader. Det er ikke grenser hvor for fantastisk lagspiller og klubbmann fyren er. At han nekter å skrive ny kontrakt, og spiller knallhardt for å skaffe seg en deal til utlandet – mens Viking sitter igjen med null kroner etter å ha betalt fotball-utdannelsen hans, det er selvsagt irrelevant. Fyren er en god fotballspiller, men jeg hadde hatt en vond smak i munnen om jeg var Viking-fan, der posøren Berisha flyr rundt på banen og gestikulerer til publikum som om han er tidenes rockestjerne. Han spiller for seg sjøl, ikke dere.

Uansett, etter 3-3 ser det ut til at det skjer noe med Enga. Innsatsen øker, og gutta flytter opp. Vi skaper flere store sjanser mot slutten, og Viking ser ut til å få skikkelige nerver. Også: Skipper’n sjøl setter der, nok er Daniel Fredheim Holm ballfordeler, Lindkvist assist.

En legendarisk seier på Viking Stadion er i boks.

Trololol, Viking. Rosenborg neste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *