Engamorgen 2/6-15: Derbyseier for rekruttene

Matchvinner Elías Már Ómarson
Matchvinner Elías Már Ómarson. Foto: Grydis.no

Det er deilig å være Vålerenga om dagen. Vi har levert en fantastisk første tredjedel av sesongen, vi avgjør kamper i vår favør i sluttminuttene, det er duket for toppoppgjør til helga, og for første gang på mange år er det faktisk rift om billettene til en kamp på Ullevaal! Når rekruttene i tillegg slår det som burde være Oslos lag nummer to og tre, så er det ikke rart at livet føles bra.

Vålerengas nest beste spilte bortekamp mot Skeid på Nordre Åsen i går kveld. Kampen endte 0-1 i favør Vålerenga 2, og Elías Már Ómarson ble matchvinner da han kranglet inn en retur fra Skeid-keeper Idar Lysgård. Vålerenga 2 ligger dermed temmelig nøyaktig midt på tabellen i Oddsenligaen avdeling 1, mens både Skeid og Lyn ligger under streken.

Vanligvis er det ganske trivelig å være på rekruttkamper. Man kan gjøre seg opp tanker om hvem som blir fremtidige tippeligaspillere, se en og annen A-lagsspiller briljere, og ofte dukker det opp sjarmerende episoder som man aldri ville opplevd i Tippeligaen. Selv har jeg for eksempel sett dommeren skritte opp 11 meter for å finne ut hvor et straffespark skulle tas fra, siden straffemerket ikke var tegnet inn på kunstgresset.

Men opplevelsen av å være på Nordre Åsen i går var mest av alt bekmørk.

Som nevnt ligger både Lyn og Skeid nå under streken i Oddsenligaen, og jeg mener at det er et stort tap for Oslo-fotballen. Selv om jeg hater Lyn av hele mitt hjerte savner jeg trøkket og interessen det genererte å ha dem i Tippeligaen. Og Skeid burde også klare å etablere seg som et tydelig Oslo-lag nummer 3 i Obosligaen.

Denne opplevelsen av at Oslo-fotballen underpresterer ble veldig tydelig av å stå i en gressbakke på Nordre Åsen og se 50- og 60-tallsstorheten fra Torshov nærme seg nedrykk til mosjonistene i tredjedivisjon.

Men når det er sagt så skal vi ikke glemme at Vålerenga 2 faktisk vant, og det er tross alt det viktigste. Av spillere i vannskorpa for A-lagsspill vil jeg trekke fram Moussa Nije, som hadde flere gode raid nedover venstrekanten, og med litt mer rutine før det siste trekket hadde han hatt en målgivende og Ómarson en ekstra scoring.

Dessuten: Tre seire på rad for rekruttene, fire på rad for A-laget. Når var sist Vålerenga tok sju skalper i en jafs?


Det nærmer seg toppoppgjør på Ullevaal, når Vålerenga tar i mot Rosenborg på lørdag ettermiddag. Vi nevnte i går hvordan billettene rives vekk, og siden da har klubben oppjustert antall solgte billetter ytterligere. Nå er over 16.000 billetter solgt, og det går mot det høyeste tilskuertallet vi har hatt på årevis!

Nettavisen har skrevet en lang sak om at det er akkurat dette norsk fotball trenger, og etter flere magre år på tilskuerfronten i Tippeligaen er det vanskelig å være uenig.

Samtidig er det interessant at en tidlig lørdagskamp trekker så mange folk. Jeg er for forutsigbarhet, og støtter målet i 1-6-1-kampanjen til NSA, men jeg mener at de varierende kamptidspunktene har fått en for stor del av skylda for publikumssvikten.

Vålerenga – Rosenborg er en kamp mellom to topplag, begge lagene har tydelige profiler som supporterne elsker og motstanderne hater, mediedekningen har vært god i forkant av kampen, og resultatet er at Ullevaal nesten fylles, selv på et litt unormalt tidspunkt.

Det må for all dels jobbes videre mot færre og mer forutsigbare kamptidspunkter, men hvis man tror at publikum vil komme løpende med en gang dette er på plass, er jeg redd man har et litt for ensidig syn på hva som er problemet i norsk fotball.


Kjetil Wæhler pådro seg en lett hjernerystelse i kampen mot Viking, og måtte ut tidlig i første omgang. Nå meldes det på TV2.no at stopperkjempen har 50% sjanse for å spille mot trønderne. Nummer 24 har vært god hittil i år, og vi krysser alt som krysses kan for at han rekker avspark på lørdag.


Stefan Espeland forlater Vålerenga til fordel for Lørenskog melder Rb.no. Espeland føyer seg inn i en stadig voksende rekke av tidligere Vålrerenga-spillere som melder overgang til Lørenskog. Pussig nok, med tanke på at Lørenskog i følge trener Kenneth Larsen knapt bruker penger på spillerlønninger.


 

Lenge å vente til lørdag? Seks minutter og førti sekunder av ventetida kan fylles av Ikaros’ stemningsvideo fra Åråsen!

 

Èn kommentar på “Engamorgen 2/6-15: Derbyseier for rekruttene

  • 2. juni 2015 i 13:22
    Permalink

    Espeland til Lørenskog fordi de trener på dagtid og det ifølge Espeland blir lettere å kombinere dagtrening med studier… Hva er det han skal studere? Kveldskurs på BI eller installatør på Fagskolen?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *