Referat fra klubbkveld på Valle

Drakta Vålerenga skal spille med mot Rosenborg er ikke akkurat elegant. Foto: vif-fotball.no.
Drakta Vålerenga skal spille med mot Rosenborg er ikke akkurat elegant. Foto: vif-fotball.no.

Vi sendte en reporter til Vålerengas klubbkveld på Valle i går kveld. Her får du vite litt om budsjettet, den nye drakta, situasjonen til Wæhler og Klanens framtid.

 

Skrevet av: LasseL

 

Hovedsponsor DNB inviterte til klubbkveld på Vallhall torsdag aften. Og nesten som sangen går, unge som gamle samlet seg på ny.

Supporterkoordinator Espen Knutsen mente han hadde mat i kjøleskapet som er eldre enn yngstemann til stede og Kjetil Rekdal mente at tempoet mot Gjøvik/Lyn så ut som det faktisk var de eldste fremmøtte som var på banen. God spredning, med andre ord.

Stig-Ove Sandnes innledet med å være ekstra glad for at han, ulik fjorårets klubbkvelder, ikke hadde noen røde tall å snakke om. Under årets budsjett på 64 millioner ligger den største posten på 51,57 prosent som selvfølgelig er fra reklame- og sponsormidler. Sandnes uttrykker hvor viktig del det er med samarbeidspartnere og det var jo hovedgrunnen til at vi var samlet i kantina på Vallhall denne kvelden.

For å høre at tidene har forandret seg.

Det er ikke lenger bare å kaste penger inn i en klubb for å få logoen på drakta, så sippe sjampis på VIP-en. De samarbeider med hele klubben, ikke bare eliten. Det oppfordres til å bytte bank, spesielt om man har lån, da 200 nye kunder gir Enga en klekkelig bonus. 500 nye kunder og vi snakker millionbeløp. De vil ikke bare ha Enga, de vil ha hele Enga- familien med på langsiktig samarbeid for å skape synlighet for seg og økonomisk stabilitet for oss.

Morten Grødahl forklarte videre om hva en eventuell bonus kan bli brukt på, som gagner spillere fra 7-8 års alderen opp til rekruttlaget. Han fortalte også om at klubben hadde hatt en “mulighetsstudie” med NFF for forbedring og videreutvikling av området utenfor Valhall.

 

Ny drakt

Klubben presenterte tidligere på dagen en ny reklame på drakta for, i alle fall foreløpig, Rosenborg-kampen på lørdag. DNBs nye betalingsapplikasjon, vipps.no, skal promoteres. Misnøyen med at det ser ut som en hurtigjobb og et digert hvitt felt dekker hele brystet på drakta, ble beklaget og forklart av skjeise-løparen Even Wetten, som er DNBs mann opp mot Enga. Årsaken er visstnok tidspress og det var denne varianten som fungerte best.

Reka visste absolutt ingenting om dette og brydde seg like lite, da det ikke står på utseende på drakta, men hvilken innsats du legger igjen inni drakta, som avgjør kampen på lørdag.
Han brydde seg heller ikke så mye om at folk snakket om at vi var på vei inn i en tøff periode med mye store og viktige kamper. “De er like store og viktige for våre motstandere. De får det tøft de og”. Klok kar, han Reka.

På spørsmål fra de fremmøtte, kunne han svare at Wæhler fortsatt usikker foran lørdagens kamp, men han var med på lett trening torsdag. “Vi tar ingen sjanser med hodeskader. Er han ikke 100 prosent, spiller han ikke”.

Deshorn Brown fikk et greit skussmål, da han jobber og viser enorm innsats (på treningene) og med familien endelig på plass, kanskje han slapper litt mer av på banen også.

Rekdal ristet på hodet og mente laget  denne sesongen var kronisk ustabile. Stort press på grunn av at det er Vålerenga man spiller for, ser ut til å gjøre noen spillere ekstra preget, enten via stress eller ved å overkompensere med å ville for mye.

“Det er viktig med stø kurs og at vi har troen på at vi er bedre enn motstanderen. Om vi ikke tror på det, kan vi like gjerne gi opp. Det hjelper heller ikke når supporterne er negative og buer etter 15 sekunder” sa han, og tilførte “men vi skal kjempe sammen og gjøre det på vår måte, så skal vi være en medaljekandidat hver sesong”.

 

Klanens fremtid

Fortiden til Vålerenga supporterne har vært brokete med skammelig oppførsel som slossing, rasisme o.l. Dette er en trend som går i sykluser. Nye kluter tror de kan bedre enn de gamle.

“Vi må ha en dialog og samles om hvordan vi kan tjene klubben og hverandre på best mulig måte” oppfordret supporterkoordinator Espen Knutsen. ”

Vi må slutte å hakke på forskjellige fraksjoner og heller finne ut hva som gagner klubben og dens rykte best. Og det er varig samhold”.

Knutsen mener, helt rett, at Klanen – supporterne – er tidenes viktigste samarbeidspartner for Vålerenga.

Han var usikker på hva han skulle si om fremtid og drømmer for Klanen. “Verdensherredømme” kom det fra salen. “OK, men først må vi vinne serien, for det er i Europa vi kan markere oss. Så verdensherredømme” konkluderte han.

Det var en svært lystigere klubbkveld, enn samtlige av fjorårets.

Det er sikkert som banken…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *