Engamorgen mandag 12/1-15: Lett hockeyseier

Det er ikke all verdens engastoff der ute akkurat nå, men noe fant vi. Det ble selvsagt en enkel hockeyseier i garasjen på Manglerud i går, og vi ripper opp i vonde tyrkiske sår. Les mer:

Vålerenga Hockey tok sin første seier på tre kamper med en lett 8-1 seier over Manglerud/Star i garasjen i går. Canadisk/slovakiske/tsjekkiske/italienske Brian Ihnacak ble nok en gang kåret til kampens beste spiller. Han sto for to scoringer. De tre canadierne var involvert i fire av de åtte scoringene. Mangleruds mål ble scoret av Christian Thinn, som selv fikk to kamper for Vålerenga Hockey tilbake i 08-09-sesongen. Hans far er (sannsynligvis) Sigurd Thinn, som var innom Vålerenga på 80-tallet og fikk med seg 135 kamper og to bøtter i ’85 og ’87. Han ble assistert av tidligere Vålerenga-spiller Magnus Alrek Fischer. Jepp. Alrek. Navnet Alrek stammer muligens fra Ynglingesagaen. Det er også et distrikt i Bergen.

Det er litt vanskelig å si noe som helst om Vålerengas prestasjon, da Manglerud/Star var elendige, bortsett fra tidligere – og forhåpentligvis fremtidige – Vålerenga-spiller Cato Cocozza som er kaptein på laget. Jeg har tidligere undret meg over hvorfor Manglerud og Kongsvinger er i Get-ligaen.

Neste hockeykamp er førstkommende torsdag mot Lillehammer på Jordal Amfi. Enga har puttet 19 mål på Lillehammer hittil denne sesongen, kom og se om de klarer å bikke 30! Place your bets!


 

Et søk etter “valerenga” på Twitter ga treff på en del Besiktas-fans som nevner klubben nå. Treffene ser ut til å komme som svar til en Besiktas fan-konto med 122.000 følgere som spør folk om hvilken kamp som var den beste eller verste de har opplevd. Iallefall sier Google Translate dette: “So get out of your mind which match got your good or bad the unutamadig?”. En del nevner da den legendariske 3-3 kampen i Istanbul i november 1998 hvor Enga hentet opp 0-3 til 3-3 og gikk videre med 4-3 sammenlagt i heksegryta. Dette er et av de mest ekstreme Enga-minnene mine, hvor dyp skuffelse ble til bananas ekstase – og jeg var ikke på kampen en gang. Den gikk på Eurosport 2, som nesten ingen hadde, derfor var Bohemen stappfull. Kampen begynte også usedvanlig tidlig, ca kl 16.30 eller noe i den dur. Jeg måtte i likhet med flere andre stå utenfor og se første omgang på skjermene inn igjennom vinduet, fordi det ikke var fysisk mulig å få inn fler folk. En del dro hjem på 0-3, slik at jeg kom inn og fikk sett andre omgang. Tipper de som dro angra litt når de sjekket gode gamle tekst-TV når de var vel hjemme (ingen hadde mobiltelefoner med sånn derre internett på da vettø)!

Etter sigende måtte kinarestauranten i overetasjen stenge fordi støyen var så høy, og Bohemen satte visstnok omsetningsrekord den kvelden. Om den står enda vites ikke, men det skulle ikke forundre meg.

Så hvorfor ikke rippe opp i gamle minner:

Dagbladet: “Den fantastiske snuoperasjonen”

Anders Krystad skriver om kampen på VPN ti år etter.

bjk1903.com: The Black Thursday

Aftenposten: “Miraklet i Istanbul” fra 2014

Se høydepunkter fra den legendariske kampen i videovinduet under, hvor Ernst A. Lersveen og Ivar Hoff går fra å være oppgitte norske fotballkommentatorer som helst vil dra hjem til knallharde Vålerenga-fans på få minutter. Lersveen sier faktisk “Vi” om Enga der et øyeblikk.

Sjekk også dette morsomme videoklippet hvor en rasende Besiktas-fan visstnok har tatt turen ned til stadion for å skjelle ut spillerne. Han hadde nemlig lagt guttungen sin på 3-0, og lurte nå på hvordan han skulle forklare gutten at de rota det bort når han står opp i morgen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *