Engamorgen søndag 21/6-15: Forrens fantasiverden og Deshorns selfie

Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no
Kjetil Rekdal var ikke en fornøyd mann i går. Foto: grydis.no

Det er to ting media fokuserer på denne søndagsmorgenen: At Vålerenga ble snytt for straffe i 0-0-kampen mot Molde og at Deshorn Brown tok selfie med Messi i Copa America. Vi har selvsagt sterke meninger om begge deler.

– Jeg synes det en 50-50 duell. Jeg prøver å unngå å felle ham, men han får en god touch og kommer seg akkurat fremfor meg. Da vil jeg slippe ham for å unngå straffe og rødt kort. Det er i hvert fall ikke noen hender der for å rive ham ned. Jeg føler ikke det er nok til å dømme straffe selv, men jeg har ikke sett den ordentlig så det er farlig å uttale seg om det. Det er mulig at han får litt av kroppen min over seg, sier Vegard Forren til RBnett.no.

OK, Forren. For det første behøver man ikke bruke armene for å lage straffespark. Det bør du vite. Faktisk kan man bruke beina og underkroppen og overkroppen, ja til og med hodet, på en ulovlig måte mot en motspiller. Da blir det straffespark.

For det andre, Forren, du brukte armen. Se bare her:

Vegard Forren mot Elias Mar Omarsson. Foto: Skjermdump tv2.no.
Vegard Forren mot Elias Mar Omarsson. Foto: Skjermdump tv2.no.

Hvor er høyrearmen din, Forren? Vi kan vise stillbilder som alle sier det samme. Ta en prat med lagkompis Moström som sier du slapp billig unna. Ja, så er det denne regelen som sier at dersom du fratar en motspiller en åpenbar scoringsmulighet så skal du bli utvist. Omarsson ville vært alene med keeper om du ikke hadde stansa han ulovlig. Vegard Forren, du burde vært utvist.

– Det er soleklart straffespark, og rødt kort. Da hadde vi spilt 75 minutter med én spiller mer på banen, og sannsynligvis ledet 1-0, sier Rekdal til Nettavisen.

– Det er for mye feil. Vi er snytt for straffe i de to siste kampene. Det er klart at det irriterer meg. Og det er ikke bare i kampene vi spiller. Vi så det også i Skien på fredag. Det har vært mange kamper med store dommerfeil i. Jeg kan ikke si noe annet enn at de må skjerpe seg, konkluderer 46-åringen.

Se situasjonen og døm selv på TV2.no.


Når dommeren ikke velger å ta den rette avgjørelsen her gikk det som det gikk og kampen endte 0-0. Det var Vålerenga, naturligvis, mest fornøyd med.

–  Vi klarer ikke å gjøre det samme i andre omgang som i første. Vi får ikke tak i ballen nok og det blir mer å forsvare seg enn å kunne få pauser da. Vi har to-tre gode angrep i andre som vi kunne scoret på selvfølgelig, men Molde var mer dominant på oss i andre enn første. I slutten handler det om å holde nullen. Vi er fornøyd med ett poeng i dag, sier Rekdal til RBnett.no.

– Jeg synes vi spiller ganske bra. Vi var klart bedre enn Vålerenga, så de er heldig som reiser herfra med poeng, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Nettavisen etter kampslutt.

Ola Kamara hadde et par kjempesjanser, men klarte ikke overliste Michael Langer.

– Vi spiller bra, men jeg får ikke ballen i mål. Det føles litt som at det er min feil at vi ikke vinner i dag, sier en tydelig skuffet Ola Kamara til Nettavisen.

Det har du helt rett i, Ola.


 

Jamaica hadde kun æren å spille for da dem tok i mot Argentina i Copa America natt til i dag norsk tid. Argentina vant 2-1 og dermed endte de gul-grønne uten poeng i turneringa de fikk ta en del av. Deshorn Brown startet kampen og fikk 78 målløse minutter før han ble byttet ut. Mest oppmerksomhet fikk han imidlertid etter kampen da han tok en selfie med Lionel Messi.

 

Jeg husker flere kritiserte Norge for å være uprofesjonelle da spillerne løp ut på banen med autografblokka etter å ha spilt mot internasjonale storheter på 80-tallet. Den tid er heldigvis forbi – i Norge – men Deshorn Brown bryr seg ikke nevneverdig om det.

Vi synes det derimot er ganske pinlig.


Full rulle i Tippeligaen i dag, men uansett hvordan det går i de andre kampene vil Vålerenga fortsatt ligge på tredjeplass – tre poeng foran Molde og Odd. Duoen kan bli trio om Strømsgodset slår Tromsø hjemme, mens Viking kan passere dem alle med tre poeng borte mot Bodø/Glimt. Stabæk ligger to poeng foran oss, men kan dra ytterligere i fra med poeng borte mot Aalesund. Rosenborg driter vi i.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *