Kampreferat: Vålerenga – Bodø/Glimt

Deshorn Brown var mye involvert, men dessverre uten uttelling. Foto: Grydis.no
Deshorn Brown var mye involvert, men dessverre uten uttelling. Foto: Grydis.no

De årene Sogndal ikke er i Tippeligaen vinner Bodø/Glimt prisen for det mest uinteressante og kjønnsløse laget i ligaen. De har knapt nok en profil i stallen sin, og før møtet med oss lå de nest sist på tabellen. Ikke akkurat en publikumsmagnet, men sportslig burde de være en grei motstander å ta i mot på Ullevaal. Dessverre har Vålerenga en helt egen evne til å senke prestasjonene mot antatt svakere motstand. I dag måtte vi dessuten vinne for å holde på tredjeplassen, etter at Viking vant over Sarpsborg 08.

Dette var tydeligvis ikke god nok motivasjon for hjemmelaget.

Etter en førsteomgang som var like kjedelig og forglemmelig som stallen til Bodø/Glimt, satt vi igjen med tre brente sjanser fra Deshorn Brown, og kun én avslutning på mål.

Avslutningen på mål var det Simon Larsen som sto for med et hodestøt etter en corner.

Samtidig var det tydelig hvilket spor Glimt ønsket å få kampen inn i. Allerede på første utspill fra femmeter brukte Pavel Londak imponerende lang tid. Utover i andre omgang ble også Sané angrepet av kramper i beina hvert femte minutt, så her er det bare å gratulere Rosenborg med en sympatisk ny tilvekst. Med litt flaks får han kanskje kramper i begge beina samtidig, innenfor motstanders sekstenmeter?

Med Vålerengas prestasjoner mot Aalesund og Gjøvik Lyn friskt i minnet var det kjærkomment da Daniel Fredheim Holm kunne score ett minutt inn i andre omgang, og Vålerenga faktisk fortsatte å skape sjanser.

Og de sjansene var ganske store!
Deshorn Brown foran åpent mål på en retur etter et Ghayas Zahid-skudd, ender med at en Bodø Glimt spiller får blokkert.
Rasmus Lindkvist med en avslutning etter en corner, går på innsiden av stolperota og ut.
Samme Lindkvist med et raid nedover venstresiden, er forbi forsvarsspilleren, men velger heller å stoppe opp og avslutte med høyre. Svakt rett på keeper.

Det ville seg liksom ikke for Vålerenga.

Etter 68 minutter må Jonatan Tollås Nation ut med skade. Inn kommer Markus Nakkim, og det blir fort tydelig at stopperparet Larsen/Nakkim ikke er i nærheten av å være like rutinerte som førstevalget Wæhler/Tollås Nation.
Etter 81 minutter slår Nakkim en klønete pasning som Glimt plukker opp. Trond Olsen får stå helt aleine og tre en pasning på en touch mellom Larsen og Nakkim, før Alexander Sørloth enkelt chipper ballen over Langer.

I siste minutt av ordinær tid bestemmer Sivert Heltne Nilsen seg for å dra av en mann på egen sekstenmeter, istedenfor å sende ballen til hælvete vekk fra farlig sone. Resultatet er at han mister ballen til Sørloth, som spiller den videre til Olsen. Og vips har Glimt snudd kampen.

Og sendt Vålerenga ned på fjerdeplass på tabellen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *