Treningsrapport torsdag 2/7-15: Otto Fredrikson klar for Vålerenga!

Otto Fredrikson og Gjermund Østby. Mobilfoto: FrankO/Aperopet.no
Otto Fredrikson og Gjermund Østby. Mobilfoto: FrankO/Aperopet.no

Aperopet var på dagens VIF-trening og der fikk vi mye snadder! Blant annet fikk vi vite at Michael Langer er skadet, Lars Hirschfeld er bortreist, Otto Fredrikson er klar på lån og vi har en prøvespiller fra Paris St. Germain på besøk! Dette er en treningsrapport du bør få med deg!

Michael Langer klarte å skade seg selv i sitt eget hjem torsdag i forrige uke og sto over treninga fredag som tidligere nevnt her på Aperopet. Han ble imidlertid klar til kampen mot Bodø/Glimt, men slo opp skaden i sluttfasen av kampen. Nå har resultatet av skaden kommet: Han er ute i seks uker!

Dermed så Vålerenga til Lars Hirschfeld, men han hadde reist for å spille Gold Cup med Canada. Da sto vi plutselig igjen med to spillere: Adrian Møller (19) og Kristoffer Klaesson (14). Det holder ikke. Litt effektiv møtevirksomhet og en telefon til Kongsvinger løste problemet: Otto Fredrikson kommer til Oslo på lån. Han står allerede i kampen mot Odd til helga og Sandefjord helga etter. Det er også mulig han må stå mot gamleklubben Lillestrøm 27. juli, men da har overgangsvinduet åpnet i Norge, og det er mulig vi henter inn noen der.

Fredrikson kommer som sagt fra Kongsvinger, og har tidligere erfaring fra Lillestrøm og Lørenskog. Stakkars mann. Nå skal han endelig få oppleve å spille for Vålerenga. For noen sesonger siden var han i Russland og spilte for Spartak Nalchik. I årets sesong har han spilt ti seriekamper for Kongsvinger, men han har delt en del spilletid med Alexander Pedersen. Han spilte ingen av cupkampene. Kongsvinger troner helt alene øverst på tabellen i Oddsenligaen avdeling 4 med 10-0-1 og er hele 12 poeng foran Florø på andreplass.

Han er 33 år og har 13 landskamper for Finland.

En annen spiller som var ny på Valle i dag var tredjekeeper i Paris St. Germain sist sesong, Mory Diaw. Han ble løst fra kontrakten med pariserne og er i Norge for å prøvespille for Fredrikstad hvor han ikke fikk kontrakt. Vi tilbød han muligheten til å trene med oss i dag, men etter det vi så er det ingen grunn til å hente den høyreiste keeperen (1,95) til Oslo med det første. Han er 22 år, men fortsatt svært uferdig som keeper og neppe en løsning for oss per i dag.

Se video under! 

Ghayas Zahid trente ikke i dag da han fikk solstikk (!) i går. Ikke lett å beregne hvor mye klær man skal ha på seg når man skal trene ute. Ellers så det ut som troppen var fulltallig (selv om dem trente på motstatt banehalvdel fra der jeg sto). Jonatan Tollås Nation er klar og vil etter alle solemerker danne stopperduoen med Kjetil Wæhler søndag.

Her er et par videoer fra økta:

I den første øvelsen var alle fire keepere (Møller, Klaesson, Fredrikson og Diaw) involvert. Beklager at det ikke er lyd. Kjetil Rekdal sto ved siden av og det han sa burde ikke komme ut i offentligheten…

 

I den andre videoen er det skuddtrening på Fredrikson og Diaw.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *