Engamorgen 6/7-15: Tre poeng i Skien

Matchvinner Elías Már Ómarson. Foto: Grydis.no
Matchvinner Elías Már Ómarson. Foto: Grydis.no

Noen kamper føles uendelig mye viktigere enn andre, og gårsdagens kamp mot Odd var en av dem.
Vi ser på reaksjoner etter kampen, og har gode nyheter om skaden til Daniel Fredheim Holm.

Vålerenga hadde nettopp vært gjennom en bedriten uke, som starta med et sjokktap for Bodø/Glimt hjemme på Ullevaal, og fortsatte med skader på Michael Langer og årets store vålerengaspiller Daniel Fredheim Holm.

Et blikk på tabellen viste at vi med tap i Skien og noen uheldige resultater i andre kamper kunne ligge så langt ned som på sjuendeplass, med Lillestrøm hakk i hæl, etter helgas runde.

Da føles det deilig å ta med seg tre poeng hjem til Oslo, og samtidig se at så godt som alle andre resultater går Vålerengas vei!

I stedet for en sjuendeplass på tabellen og 12 poeng opp til toppen, ligger vi nå på bronseplass, seks usle poeng bak serieleder Rosenborg. Det er lett å drømme seg bort til hvordan situasjonen hadde vært om vi hadde holdt et jevnt høyt nivå på hjemmebane.

Ikke uventet får Elías Már Ómarsson mye oppmerksomhet etter kampen. Seiersmålet hans er en solid enkeltmannsprestasjon hvor han skaper et mål ut av ingenting, og sammenlikningene med Vidar Ørn Kjartansson lar ikke vente på seg.

Utvilsomt litt prematurt, ettersom Ómarsson kun har levert to gode Tippeligakamper hittil, noe Kjetil Rekdal også understreker overfor Nettavisen.

– Han må spille mer enn to kamper. Han spilte bra i Molde og han spilte bra her. Gutten har potensial, men konkurransen om plassene er tung.

– Braaten har sittet på benken et par kamper nå, og i dag satt Brown på benken. Det er knalltøff konkurranse, og det må vi ha.

På spørsmål fra Cmore svarer Elías kledelig beskjedent at han har en drøm om å bli like god som Kjartansson, men at han ikke er der enda.

 

 

En annen mann som også fortjener hyllest etter kampen er innleide Otto Fredrikson. På stillingen 1-2, i det 87. minutt, gjør han en fantastisk reaksjonsredning etter et hodestøt fra Olivier Occéan. Fredrikson har kanskje fått med seg at Vålerenga har en andrekeeper på utgående kontrakt?

 

Deshorn Brown har måttet tale kritikk etter et voldsomt sjansesløseri mot Bodø/Glimt. Også mot Odd måtte han gå målløs av banen, men denne gangen var det ikke hans egen skyld.

Etter 72 minutter blir Brown spilt perfekt igjennom av Ómarsson, og han setter ballen elegant over Sondre Rossbach og i mål, men dessverre annulleres målet feilaktig for offside.

Feilaktig offside. Skjermdump: Vif-fotball.no
Feilaktig offside. Skjermdump: Vif-fotball.no

 


Som nevnt skadet Daniel Fredheim Holm seg på trening forrige uke. At skaden var alvorlig, og at avbrekket kom til å bli langvarig var åpenbart, men svaret på MR-bildene viser at de aller mest dystre spådommene heldigvis ikke viser seg å stemme.

Aperopet erfarer at prognosen er på 6-8 uker, og at Daniel dermed vil kunne bidra til høsten. I verste fall kunne en kneskade ha satt Daniel på sidelinjen ut sesongen, og det er all grunn til å være letta over prognosene, selv om 6-8 uker også er lang tid.

 


Da troppen til kampen ble offentliggjort på lørdag var både Sivert Heltne Nilsen og Ruben Kristiansen utelatt. Det er vanskelig å tolke dette som noe annet enn en reaksjon etter at begge disse spillerne leverte en begredelig kamp mot Bodø/Glimt.

Morten Pedersen i Dagbladet spekulerer i sin kommentar etter kampen i om Heltne Nilsen og Kristiansen kan være på vei ut av klubben, og nevner samtidig at Rekdal har vært i London for en lunchdate med Trøim, der Rekdal fikk lovnader om midler til forsterkninger.

 

Ting tyder altså på at det blir bevegelse på overgangsfronten i sommer, og vi ser med spenning fram mot at vinduet åpner om ni dager.

 


Med seier i Skien er Vålerenga nå ubeseiret på bortebane etter at halve sesongen er gjennomført.

8 bortekamper på rad i serien uten tap er ikke bare ny rekord, men faktisk en dobling av den gamle rekorden. I følge klubbens sider var den forrige rekorden fra 1964 og 1975, da vi sto ubeseiret etter fire bortekamper.

 


Vålerenga 2 møter Ullern i Oddsenligaen avdeling 1 i dag klokka 19 i Vallhall. Kjetil Rekdal har lovet et stjernespekket mannskap så det kan absolutt være verdt å ta turen. Det er gratis for sesongkortinnehavere på Ullevaal, resten må betale 50 kroner. Dersom du ikke får dratt kan du se kampen gratis her på Aperopet fra klokka 18:50. Denne gangen har vi mye FET grafikk og masse snacks å by på!

3 kommentars på “Engamorgen 6/7-15: Tre poeng i Skien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *