Engamorgen 10/7-15: Vålerenga 2 på Kjelsås i kveld

Målscorer Deshorn Brown. Foto: Grydis.no
Deshorn Brown har flyttet til Galgeberg. Foto: Grydis.no

Vålerenga 2 møter Kjelsås i kveld, kampen streames her på Aperopet i samarbeid med Christian Haksø og KWR. En av de største Vålerenga-spillerne i historien har gått bort, Nettavisen prøver å ta Omarsson av dage, Deshorn Brown føler seg hjemme, og vi myser mot Sandefjord-kampen og rundens hedersgjester. Hint: Lerkendal 2004. 

I kveld møter Vålerenga 2 Kjelsås. Kjelsås ligger på andreplass med 26 poeng, mot Vålerengas 18. Kjelsås myser litt på opprykk, og vil prøve å holde følge med Koffa i toppen. Vålerenga 2 stiller med nesten reint juniorlag, de eneste a-lagsspillerne er Mattias Totland og Moussa Nije. Se hele troppen.

Vi streamer kampen i samarbeid med Christian Haksø og KWR, link kommer etter hvert.


Trønderavisa melder at Arne Kotte gikk bort onsdag morgen, 80 år gammel. Han spilte for Steinkjer, Vålerenga og Rosenborg i Norge. Kotte debuterte på landslaget allerede som 18-åring, og fikk kontrakt med Palermo. En kneskade etter bare fem minutter i første treningskamp satte desverre en stopper for proffkarrieren. Ifølge Arne Scheie kan Kotte beskrives som tidenes beste Vålerenga-spiller. Nils-Arne Eggen beskriver Kotte som han store forbilde.


Når du scoret noen mål i Tippeligaen blir du raskt profilert. Media vil ha deg med på morsomme saker, og for Elias Mar Omarssons del betyr det at Nettavisen sendte han ned Holmenkollen i zipline.


Deshorn Brown har endelig fått familien på plass. De har nå flyttet inn sammen i en leilighet på Galgeberg, og det lover godt. Det sier seg sjøl at det er viktig å ha ting i orden på hjemmefronten. Rekdal sier til Dagsavisen:

– Vi som klubb vet at det tar tid å etablere seg i et nytt land og i en ny klubb. Han kom hit fra USA i mars. Vi har realistiske forventninger til Deshorn og hans prestasjoner. Han er i rute, for å si det sånn.

Klart, noen nettgjøker har allerede avskrevet han fullstendig som fotballspiller til tross for at han pr nå er toppscorer i Vålerenga, etter å ha flyttet til et nytt land og kontinent for bare tre måneder siden. Bra jobba, gutter.


Vålerenga møter Sandefjord på Ullevål Stadion denne runden, og kamptidspunktgeneraten spyttet ut Lørdag kl 18. Det skal bli spennende å se om Lars Bohinen fortsatt tvholder på den offensive og ballbesittende spillestilen laget hans ikke behersker. Jeg har ikke sett Sandefjord så mye i det siste, men det faktum at de har tatt poeng i tre kamper på rad tilsier at de allerede har lagt om på noe etter ni strake tap. Etter fire tap på de fem siste hjemmekampene, og poengtap mot gladlag som Aalesund og Bodø/Glimt håper vi gutta har lært nå. Sandefjord skal overkjøres, demonteres og gruses.

Rundens Hedersgjester på lørdag er Thorvald Larsen og David Brocken. Thorvald Larsen var seriemester i 1965 og stopperkollega til Nils-Arne Eggen, David Brocken ble seriemester i 2005. Skribenten innrømmer glatt at han har sett flere kamper med Brocken enn Larsen, og husker da spesielt målet på Lerkendal i 2004.


Få med deg rundens Fotballsnakkis hos Dagsavisen, hvor Herman Stengel snakker om kampen mot Sandefjord.

Oppdatert kl 12:05:

Daniel Fredheim Holm har signert ny treårskontrakt med Vålerenga. Han er ute 6-8 uker, og Aperopet vet at han egentlig skulle signere kontrakten etter treninga han ble skadet. Uheldig timing, men gutten har uansett bestemt seg for å bli i klubben, og det er vi i Aperopet glade for.

Se video på klubbensidene.

Èn kommentar på “Engamorgen 10/7-15: Vålerenga 2 på Kjelsås i kveld

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *