Engamorgen 12/7-15: Endelig hjemmeseier!

Herman Stengel var banens beste mot Sandefjord. Foto: Grydis.no
Herman Stengel var banens beste mot Sandefjord. Foto: Grydis.no

Hjemmekamp mot ligaens desidert svakeste lag.

Det er synd å si det, men den tanken kunne få det til å gå kaldt nedover ryggen på hvilken som helst vålerengasupporter i timene før avspark. Og det til tross for at det var en varm og fin sommerdag i Oslo.

Men Vålerenga viste seg fra sin beste side i første omgang, og det var nok mot et lag som vi neppe kommer til å se i Tippeligaen i 2016.

Vår islandske yndling, Elías Már Ómarsson, og superveteran Kjetil Wæhler noterte seg for hver sin scoring i første omgang, og etter at islendingen viste seg fram for tippeligapublikummet forrige helg er det naturlig at det blir mye fokus på ham også etter sandefjordkampen.

VG.no: -Ómarsson advarer motstanderne etter ny kjempekamp: -Jeg har mer på lager.

Dagbladet.no: -Ómarsson og Wæhler sørget for at gullhåpet lever

Aftenposten: -Ómarsson scoret igjen da Vålerenga inntok sølvplassen

Sporten.com: -Ómarsson med perlescoring for Vålerenga 

TV2.no: -Ómarsson-scoring i Vålerenga-seier 

NRK.no: -Grindheims dødballar senka Sandefjord

 

Ifølge TV2 beskriver Ómarsson scoringen sin slik til CMore etter kampen:

 

– Kjetil Wæhler skulle ta ballen, men da ropte jeg navnet mitt. Da lot han meg prøve og det var bare å skyte. Jeg tror det er en av mine styrker å finne plass i boksen til å skyte, fortsetter 20-åringen.

 

Til CMore etter kampen omtalte også Kjetil Rekdal andreomgangen som en ”balltapfestival”, og det er vanskelig å være uenig.

Nå skal det sies at Sandefjord hadde hele null skudd på mål, men vi ville ha blitt straffet hardere mot bedre motstand. Derfor er det foruroligende at vi senker oss slik vi gjør i andre omgang.

Men tre poeng er innkassert, og fram til Stabæk spiller mot Sarpsborg 08 i kveld ligger vi på en andreplass på tabellen.

 


Kjetil Wæhler var en viktig brikke da Vålerenga tok gull for ti år siden, og nå vil han gjerne gjenta bedriften. Til VG uttaler han at det er fullt mulig å ta gull, og at det er opp til oss selv, siden vi har mye å hente på Ullevaal.

Jeg kjenner at jeg blir uvel når ”Vålerenga” og ”Seriegull” nevnes i samme setning med mer enn en kamp igjen av serien, og oppfordrer Wæhler til å ty til floskler i pressesona på Ullevaal resten av sesongen. Hva er galt med klassikeren ”Vi tar en kamp av gangen”?

Dessuten må det nevnes at Rosenborg har tre poeng mer enn oss, med en kamp mindre spilt, så helt opp til oss er det åpenbart ikke.


 

Om ti dager åpner overgangsvinduet, og ifølge VG kommer Vålerenga til å hente forsterkninger. Til Dagbladet sier Rekdal at en av tingene han har endret på etter at han tok over etter Martin Andresen, er å redusere antallet utlendinger i spillergruppa. Så da er det kanskje noen norske spillere vi har i kikkerten?

Hvilke posisjoner mener du vi burde forsterke? Og hvilke spillere ønsker du deg inn?

Kom med dine innspill i kommentarfeltet!

Èn kommentar på “Engamorgen 12/7-15: Endelig hjemmeseier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *