Engamorgen mandag 13/7-15: Vålerenga får ferie – på en måte

Alexander Mathisen strålte om kapp med sola mot Sandefjord. Foto: grydis.no.
Alexander Mathisen strålte om kapp med sola mot Sandefjord. Foto: grydis.no.

Vålerenga tar “sommerferie” på en tredjeplass, men ikke tro at spillerne slipper lett unna av den grunn.

Etter Vålerengas seier mot Sandefjord lørdag dro klubben tre poeng fra Molde, Odd og Lillestrøm, tok to poeng innpå Stabæk, mens avstanden til Rosenborg, Viking og Strømsgodset er uforandret. Vi har nå bare ett poeng opp til Stabæk på andreplass, men det er bare henholdsvis to og tre poeng ned til Viking på fjerde og Godset på femte. Det viser hvor enormt viktig tre poeng er i denne uforutsigbare serien.

Vi møter Lillestrøm hjemme mandag om to uker, mens Stabæk har FK Haugesund borte, Viking skal til Kristiansand for å møte Start, mens Strømsgodset møter Molde. Tre poeng mot Kanarifuglene og vi kan for alvor begynne å se oppover på tabellen. Rosenborg møter Sandefjord borte og det er vel for mye for langt å be om hjelp der.


 

Med to uker til neste kamp har også spillerne fått fem dager fri av Kjetil Rekdal. Første trening er lørdag og da vil det bli en del løping kunne sjefen love etter seieren mot Sandefjord. Noen spillerne ser på det som noe positivt.

– Det blir beinhardt.. Nå klarte han (Kjetil Rekdal) å drepe gleden med sommerferien med å si at det blir blodslit når vi kommer tilbake, så det er bare å ta med seg joggeskoene på hytta og holde seg i form. Vi skal være i bedre form denne høsten enn vi var i fjor, og det er bare enn vei man kommer dit. Det blir ingen kjære mor, det er helt sikkert, sier Kjetil Wæhler til Nettavisen.

– Det er ingen fare for at det blir for mange pølser på grillen. Vi må holde formen vedlike før LSK-matchen. Den blir ikke enkel, sier VIF-stopperen.

Kjetil Rekdal bekrefter.

– Det blir litt av alt. En del fotball så klart, men og mye fysisk. Vi skal ikke løpe i seks dager, men ja, det blir noen solide økter, lover han overfor Nettavisen.

Alexander Mathiesen, som har hatt to gode kamper på rappen, vet hva som kommer.

– Han lovte oss løping etter ferien, nå etter kampen. Men når vi vet at sluttresultatet kan bli et seriegull, er det bare motivasjon som f***. Klarer vi bare å vinne disse hjemmekampene våre nå, så tror jeg vi kan kjempe om det. Men det krever fullt fokus, vi har ikke råd til flere feilskjær hjemme.

Elias Mar Omarsson skal på telttur med noen venner på Island og gleder seg faktisk til å begynne hardkjøret etter ferien.

– Neida, det er bare gøy å jobbe hardt. Vi ser hvor bra trent de andre lagene er, og vi har ikke råd til å være dårligere trent til høsten enn nå, så jeg ser egentlig bare frem til det, sier han til Nettavisen.


 

Kjetil Wæhler er intervjuet i Dagsavisen også. Der sier han at stallen Vålerenga hadde da dem ble seriemestere i 2005 var bedre enn nå, men at medalje er innenfor rekkevidde.

– Vi har et OK utgangspunkt for å være med å fighte hele veien inn. Vi har noen veldig bitre hjemmetap, men fokuset er framover nå. Holder vi intensiteten oppe i alt vi driver med, så kan det bli medalje på oss, sier han.

Dagsavisen mener også å vite at Vålerenga ser seg om etter en ny keeper i sommer.


 

Lyn har to fattige poeng i Oddsenligaen avdeling 1, for øvrig samme avdeling Vålerengas nest beste har sanket sammen 18 poeng, men nå skal investorer spytte inn mer penger for å nå en hårete drøm.

På en uke har Brevik og blant andre idrettsadvokat Gunnar-Martin Kjenner og spilleragent og investor Ole Ray Grødseth fått inn rundt 60 småaksjonærer som spytter inn 1,2 millioner kroner. 300.000 kroner skal brukes på å forsterke laget og unngå degradering til 3. divisjon. Resten vil etter planen bli benyttet for å garantere for en bærekraftig satsing som skal gi opprykk til 1. divisjon innen 2017 og comeback i øverste liga i løpet av de to neste årene, melder Dagens Næringsliv.

Fool me once, shame on you – fool me twice, shame on me osv.


 

Vålerenga har fått en ny Norgesmester! Det ble klart da NM i sjakk ble avholdt i helgen. Aryan Tari (16) er fra Lierskogen, men spiller for Vålerenga Sjakklubb. Tari, som ble den tredje yngste norgesmesteren, fikk selskap av tenåringene og IM-ene (internasjonale mestere) Johan Salomon, Nordstrand (18) og klubbkameraten Kristian Stuvik Holm (17), på seierspallen i et ungdomsdominert mesterskap, melder Drammens Tidende.

Aperopet gratulerer!

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 13/7-15: Vålerenga får ferie – på en måte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *